Friday, March 02, 2007

έκλειψη σεληνης


Ολική έκλειψη Σελήνης 3-4 Μαρτίου 2007-------------------------------
Το Σάββατο (3 Μαρτίου 2007) προς Κυριακή (4 Μαρτίου 2007) θα πραγματοποιηθεί ολική έκλειψη Σελήνης. Το φαινόμενο θα είναι ορατό από την Ελλάδα.

H Ευρώπη "είδε" πρόσφατα, τις εξής ολικές εκλείψεις Σελήνης :
· στις 4 Μαΐου 2004, που μέλη του ΣΕΑΘ βρίσκονταν στον Φάρο της Αλεξανδρούπολης στην πρώτη μας επίσημη-ανεπίσημη εκδήλωσή μας
· 28-10-04, βιντεοσκοπήθηκε από την Ορεστιάδα, δύσκολα την είδαμε στην Αλεξ/πολη & Κομοτηνή, και μόνο προς το τέλος του φαινομένου, διότι είχε συννεφιά
· και μετά θα περιμένουμε ως τις 21-2-08.
Μερική έκλειψη είδαμε στις 7 Σεπτεμβρίου 2006, από Κομοτηνή, Αλεξ/πολη & Ορεστιάδα (την φωτογραφήσαμε σε όλη την διάρκεια) και περιμένουμε την επόμενη στις 16-Αυγούστου 2008.

Οι επόμενες εκλείψεις Σελήνης ορατές από την Ελλάδα πρόκειται να γίνουν : 1. 21 Φεβρουαρίου 2008 : Ολική έκλειψη2. 16 Αυγούστου 2008 : Μερική έκλειψη3. 9 Φεβρουαρίου 2009 : Έκλειψη παρασκιάς4. 6 Αυγούστου 2009 : Έκλειψη παρασκιάς5. 31 Δεκεμβρίου 2009 : Μερική έκλειψη Σελήνης6. 21 Δεκεμβρίου 2010 : Ολική έκλειψη (δύσκολα ορατή από την Ελλάδα- Σελήνη στην δύση της)
Την 4η Μαρτίου 2007 στις 01:20:56 ώρα Ελλάδος, το φαινόμενο θα είναι στο μέγιστο. Εκείνη την στιγμή, το μέγεθος έκλειψης θα είναι 1.2375.
Μπορείτε να το παρακολουθήσετε και εσείς με γυμνό μάτι ή ένα ζευγάρι κιάλια. Το χρώμα της Σελήνης θα είναι μια έκπληξη για όλους μας.

22 comments:

  1. ΚΙι έλεγα κι εγώ να πιώ απόψε το φεγγάρι...
    Ας είναι!
    Τουλάχιστον θα το γυρέψω δίχως ελπίδα καμμιά μες στο μαύρο της νυχτιάς. Μα, αν το πετύχω καρφωμένο μέσα σε λυτά μαλλιά ή σε καμμιά καρδιά να λαμπυρίζει, να το μαρτυρήσω λες;
    Να το γυρίσω πίσω;

    Άσε... Καλύτερα να μη πολυλέμε μυστικά...


    :)
    Καλημερούδια!

    ReplyDelete
  2. Να τολμήσω να πω πως ένα - σχεδόν οποιοδήποτε - τραγούδι για το φεγγάρι θα σας ταίριαζε, μέρα πούναι;
    Καλημέρα και καλή φεγγαράδα, απόψε!
    :-))

    ReplyDelete
  3. ολοι στα μπαλκονια τοτε!!!
    φιλιαααα...
    :)

    ReplyDelete
  4. εδώ και να ήταν ορατή η έκλειψη από την πολύ συννεφιά δεν θα βλέπαμε τίποτα....

    πολύ γκρι και βροχή βρε παιδί μου...!

    ReplyDelete
  5. Μέχρι τις 5 το πρωί θα διαρκέσει το φαινόμενο και ο μόνο που εύχομαι είναι να βοηθήσει ο καιρός να το απολαύσουμε όλοι μας.

    Αυτην την μυστηριακή ομορφιά...

    Καλό μήνα φεγγαρένια

    ReplyDelete
  6. @..καπετανισσα..δυσκολο να το βρεις..το φεγγαρι ειναι δικο μου..τωρα αν αναμεσα στα φεγγαροαγκαλιασματα και τα φεγγαροχαιδεματα..δεν ξερω..
    .. αλλα παλι αν το βρεις να λουζεται στη θαλασσα ασ το..μη το φωναξεις ζει τα δικα του μυστικα..:)))

    ReplyDelete
  7. ..θα φροντισω νατηδω .,χτες παντως το βράδυ η μικρη μου λεει
    -μαμά κοιτα το φεγγαρι πόσο παραξενο ειναι σημερα
    ειχε γυρω γυρω εναν συννεφενιο κυκλοο πορτοκαλοκιτρινο ..δεν ξερω αν εχει σχσεση βεβαια
    ...απλα ηταν ομορφο...

    ReplyDelete
  8. @..αστεροειδη μου..νομιζω πως οτι κι αν εχει σχεση με το φεγγαρι μου ταιριαζει..ακομη κι αυτο το φεγγαροαγκαλιασμενη..που δε ξερω ποιος με πρωτοβαφτισε..το ακουσε γνωστη μου και λεει..χχχμμμ αυτο πολυ σου ταιριαζει..(αφου το λεν αυτο ανθρωποι που με γνωριζουν χρονια..!!)καλο απογευμα λοιπον και θα δουμε αν αξιζει αποψε η φεγγαραδα μας..θα δοκιμασουμε..!!

    ReplyDelete
  9. @..βασιλικη..φεγγαροσμουατςςςςςςς..!!

    ReplyDelete
  10. @..μεθυσμενα χρωματα..γιατι ετσι βρε παιδι μου..οτι λειπει απο μας το εχετε εσεις εις διπλουν??να στειλουμε φεγγαροαχτιδες λεω..κοκκινες..!!φιλια..

    ReplyDelete
  11. @..φοινικα..για να δουμε ποσο θα αξιζει το θεαμα..μακαρι..ασε που εμενα δε με πολυνοιαζει πια..με τοση φεγγαροαγκαλια..εε κολλητοι εχουμε γινει..τιποτα δε μου προκαλει δεος πλεον..:)))

    ReplyDelete
  12. @..sevarose..ειναι παντα ομορφο το φεγγαρι μας..τι να πρωτοπεις..τα θαλασσινα φεγγαρολουσιματα..τα βουνισια φεγγαροκρυψιματα..οι φεγγαροαγκαλιες,τα φεγγαροχαιδεματα..ειναι παντα ομορφο το φεγγαρι..αρκει να τ αγαπας..

    ReplyDelete
  13. Και με την έκλειψη;
    Τι θα κρατάς αγκαλιά; ε; :)
    Καλησπέρα

    ReplyDelete
  14. @..μαρκο..να γι αυτο δε μ αρεσουν οι εκλειψεις..ειναι που αδειαζει η αγκαλια μου..!!

    ReplyDelete
  15. μαζί την είδαμε Φεγγάρι :)

    ReplyDelete
  16. @..desposini..πανεμορφη ηταν..καληνυχτα..!!

    ReplyDelete
  17. Ε προφανως το φεγγαρι φευγει απο την δημοσια θεα και μπαινει στα ενδοτερα για να εχει μονο την αγγαλια σου...και να μην σας βλεπει κανεις:):)

    ReplyDelete
  18. @..anatoli..οοοχι..απλα εσεις δε μπορειτε να δειτε αυτο που πραγματικα συμβαινει..πως το εχω στην αγκαλια μου..ο καθενας αυτο που θελει να δει βλεπει..:)))
    ααχχχ φεγγαροαλλοπαρμενη εχω καταντησει εδω μεσα..ααχχχ...

    ReplyDelete
  19. .......ΤΙ ΌΜΟΡΦΟ ΘΕΑΜΑ ΗΤΑΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝ!!!!

    ReplyDelete
  20. Ήμουν έξω, στο κέντρο, κοίταζα στον ουρανό, φεγγάρι έψαχνα και φεγγάρι δεν είδα!! Ας όψεται η παρέα μου που ήθελε να πάμε σινεμά!! Και τι καταλάβαμε;;

    ReplyDelete
  21. @..sevarose..ειδες ποσο ομορφο ηταν..:)))

    ReplyDelete
  22. @..sunshine..μα τι ωρα πηγατε στο σινεμα..??τεςπα..εσεις χασατε..:))

    ReplyDelete

τί άλλο να πεις;

  Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και μοιάζει παγωμένο.  Σκουπίδια εδώ κι εκεί,  σκόνη πολύ.  Οι καρέκλες άδειες και οι θεατές ανύπαρκτοι.  Όσο και ...