Saturday, October 27, 2007

καινούργιο καφέ

Kαινούργιο καφέ.Πάνω στην Τσιμισκή.Στον πρώτο όροφο ενός διατηρητέου.Με άψογο σέρβις,και υπέροχο περιβάλλον.Με τοίχους γεμάτους πίνακες από ιδιωτική συλλογή,με λουλούδια,μπαλαρίνες και κυρίες με ψάθινα καπέλλα!Με τραπεζάκια και καρεκλίτσες ξύλινες,και μαρμαράκι από πάνω,και παλιά έπιπλα σαν από αντικερί.Πανέμορφα σερβίτσια εποχής (βλ. φωτό) και παράθυρα ζωγραφισμένα!Και αντί άλλου γλυκού,κέρασμα χαλβαδάκι με σιρόπι σοκολάτας!Μιαμμμμ..βρήκαμε καινούργιο καταφύγιο γιά τα χειμωνιάτικα πρωινά!Εγώ που πάντα αισθάνομαι 'καπως' στα καινούργια μαγαζιά,πέρασα υπέροχα!
Η μέρα ήταν μουτζούφλικη,πήγαμε κι από το hondos για κάτι καλλυντικά,είκοσι λεπτά στην ουρά του ταμείου,όχι γιατί είχε κόσμο,αλλά γιατί η υπάλληλος ήταν υπερβολικά αργή,και μετά επιστρέψαμε από παραλία.Έβγαλαν πιά τις σιδεριές και τα απαγορευτικά,τέλειωσαν τα έργα,στο έδαφος ένα βοτσαλάκι διάσπαρτο..ναι μου άρεσε!
Η βρώμικη θάλασσα δεν μου άρεσε και η βρώμικη πλατεία Αριστοτέλους,κρίμα στην ομορφιά που δίνουν τα περιστέρια!Βέβαια δεν μπορώ να πω,το κέντρο είναι πάντα ευνοημένο από πλευράς έργων,τα παρτέρια εκεί μπροστά στην χανθ γεμάτα λουλούδια,και τα πεζοδρόμια φρεσκοστρωμένα πλακάκια!Μόνο που εμείς δεν ζούμε στο κέντρο!!
Το βράδυ έχουμε ποτάκι με φίλους,από σινεμά δεν έχω δει καν τις καινούργιες ταινίες,και πριν από το ποτό λέω πάλι αν τα καταφέρουμε να πάμε σε μία έκθεση ζωγραφικής που γίνεται στο αλατζά ιμαρέτ.
Εαν έλεγα πως τα κέφια μου σήμερα είναι ότι καλύτερο,θα έλεγα ψέμματα!!Είναι μάλλον από αυτές τις μέρες που τα ιδιαίτερα εσωτερικά ψαξίματα σε ρίχνουν,σε κάνουν χώμα.Ξέρετε εσείς όλα αυτά τα 'ποιός είμαί','που πάω'κλπ κλπ!!
Ίσως πάλι να είναι που τα τριήμερα και τα σ/κ χάνομαι..ποιός ξέρει που!!
Τα λέμε..αύριο πάλι!!

20 comments:

  1. Εγώ σήμερα ήμουν στο cosmos.Κι εμένα με κυρίευσε μια μελαγχολία...Γυρνάμε όλοι πάνω κάτω,χαζεύουμε,ψωνίζουμε άχρηστα πράγματα,ξοδεύουμε και ξοδευόμαστε στο τίποτα και γυρίζουμε στο σπίτι άδειοι και εξαντλημένοι!
    Άτιμη καταναλωτική κοινωνία!!!

    Καλό σ/κ :-))

    ReplyDelete
  2. @..η ψυχη μου το ξερει..αχ..ετσι ακριβως..κι ενας λογος παραπανω που ειναι σαββατο απογευμα..
    φιλια
    :))

    ReplyDelete
  3. Α,α,α,α,α.......
    δε μου τα λες καλά.. Τόσα ωραία πράγματα και είσαι κάπως;....
    Πού να έρθουν και οι γιορτές δηλαδή..μου λες;
    ;-)
    Το μαγαζί πολύ στυλάτο!!!

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    ReplyDelete
  4. Όμορφα πράγματα εμείς εδώ στο κρύο ….

    ReplyDelete
  5. να σου πω" κάτι; ζήλεψα και μ'άλιστα πολύ. την επόμενη που θα ανέβω πάνω θα περάσω απο 'κει. αν έφυγαν κι αυτές οι λαμαρίνες απ'τη μέση, είναι νέο. το μάρμαρο στα τραπεζάκια μ'αρεσει πολύ, μου θυμίζει το καφέ που είχα στέκι στα νιάτα μου.
    με πήγες όμορφη βόλτα
    θενξ

    ReplyDelete
  6. Εγώ πάλι την καταβρήκα με τα ψώνια στο ΑΒ. Παρότι πολύ κουρασμένη και χρειάστηκε και να κουβαλήσω όλα τα ψώνια μαζί με έναν καινούργιο φούρνο μικροκυμάτων, γιατί ο σύζυγος έλειπε σε δουλειές, μου άρεσε πάρα πολύ. Πέρασα και από Θέρμη και πήρα και κοτοσουβλάκι για το μεσημέρι και το έφαγα μπροστά στην τηλεόραση βλέποντας 'φιλαράκια' και πίνοντας κοκα-κόλα. Η απόλυτη χαλάρωση.

    Το μόνο που με αγχώνει είναι ότι δεν μπόρεσα να διαβάσω όπως ήθελα. Και πρέπει να παραδώσω μια εργασία.

    ReplyDelete
  7. Ωραίο τσαγιερό...

    ReplyDelete
  8. πολυ ομορφο μαγαζι...τωρα που ειπες για πρωινα με κρυο, μου ηρθε εικονα στο μυαλο με ζεστα ροφηματα σε τετοιους ωραιους ζεστους χωρους!!!

    μια ομορφη κυριακη να εχεις!!!

    ReplyDelete
  9. @..φυρδην μιγδην..τις γιορτες τις περιμενω πως και πως,αλλα ξερω πως οταν ερθουν αυτες θα χαθω εγω..!!

    ReplyDelete
  10. @..εντροπια..ωραιο και το κρυο,εχει τη χαρη του!!κι εμεις σε λιγο..

    ReplyDelete
  11. @..elen..οι λαμαρινες εφυγαν αφου μας σταυρωσαν ενα ολοκληρο καλοκαιρι..αφου εχθες ειχα την εντυπωση πως ειμαι σε αλλα παραλια!!
    οσο για το καφε καθε τι καινουργιο αποδεκτο!!

    ReplyDelete
  12. @..zizugataki..με γειες το φουρνο..καλα μαγειρεμματα να εχετε!!αυτο το κοτοσουβλακι γαρνιρισμενο με τα φιλαρακια και βουτηγμενο στην κοκα κολα πολυ το ζηλεψα!!
    το διαβασμα θα βρει τον χρονο του εε;οπως και τοσα αλλα!!
    φιλια
    :)))

    ReplyDelete
  13. @..ονειρομαγειρεμματα..και το νεροποτηρο διπλα το ειδες; ;)

    ReplyDelete
  14. @..mama..ομορφη κυριακη και σε σενα!!

    ReplyDelete
  15. Τρελαίνομαι γι' αυτή την πόλη.
    Την επόμενη φορά που θα ανέβω θα το επισκεφθώ για έναν καφέ σε σερβίτσιο εποχής!

    ReplyDelete
  16. @..milena..θα σε περιμενω να τον μοιραστουμε αυτο τον καφε..
    :))

    ReplyDelete
  17. Υπεροχο μερος για καφε.Να το επισκεπτεσαι συχνα.Ξερεις παντα μου αρεσει ο τροπος σερβιρισματος.Οσο για τις μελαγχολιες, ας τις κερασομε ενα γλυκακι και να πανε στο καλο.
    Να εχεις μια χαμογελαστη εβδομαδα.

    ReplyDelete
  18. @..πρασινο λικερακι..μια καλη εβδομαδα και σε σενα!!φιλι

    ReplyDelete
  19. Πανεμορφο ακούγεται και φαίνεται.
    Τώρα ξέρεις, θέλω πληροφορίες γιατί δεν το έχω αντιληφθει.

    Σάββατο και μελαγχολία.Μα είναι η ομορφότερη μερα, δεν είναι;Και η Παρασκευή επίσης.
    Καλή βδομάδα.

    ReplyDelete
  20. Τι καλο!!!! Αποφευγω πολυ το κεντρο απο τοτε που καταφερα να βγω παραεξω να ζησω........να μια καλη ευκαιρια να το επισκεπτομαι καποιες φορες.....Κυριακη κατα προτιμηση γιατι δεν αντεχω την κινηση οταν ειναι ανοιχτη η αγορα ! :)

    ReplyDelete

τί άλλο να πεις;

  Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και μοιάζει παγωμένο.  Σκουπίδια εδώ κι εκεί,  σκόνη πολύ.  Οι καρέκλες άδειες και οι θεατές ανύπαρκτοι.  Όσο και ...