Saturday, October 20, 2007

I Love Shopping..!!

Το Παλιό Αρχαιολογικό μουσείο ήταν κλειστό.Σάββατο 18.00-21.00 έγραφε στην πλαστική ταμπελίτσα.Κρίμα,αλλά το προγραμματίσαμε για το απόγευμα.Μιά που πήραμε με τη σειρά τις εκθέσεις ζωγραφικής!
Ο καιρός συννεφιασμένος,αλλά εγώ φύση αισιόδοξη,πήρα μαζί μου γυαλιά ηλίου,αλλά και ομπρέλλα και φωτογραφική μηχανή!Το κέντρο είχε πολύ κόσμο,τα μαγαζιά πολύ όμορφα πράγματα,είχαμε δυό δουλειές κι ένα σκοπό.Η μία δουλειά έγινε,πήγα στο art time και αγόρασα ένα χοντρό πινέλο γιά καλύτερο δέσιμο των χρωμάτων,στις τέμπερες που χρησιμοποιώ στη σχολή κι ένα χρώμα κόκκινο που ακούει στο όνομα scarlet!
Η άλλη δουλειά ήταν επαγγελματικής φύσεως και ήταν να πάρουμε κάποια χρήματα,τα οποία όχι δεν πήραμε τελικά.Επειδή ο γυιός της πελάτισσας αρρώστησε κι έτσι δεν έγινε η δουλειά που περίμεναν,και τελικά η δική τους πελάτισσα ήρθε και πήρε τα εμπορεύματα δίχως να αφήσει λεφτά,κι ο άρρωστος γυιός είχε πάει γιά τσιγάρα,κι ότι καταλάβατε εσείς κατάλαβα κι εγώ πάντως λεφτά γιόκ!!
Το καφέ είχε πολύ κόσμο,αυτός ήταν ο σκοπός,παρ ολίγο θα παρακαλούσαμε γιά τραπέζι,η Ναταλία,η σερβιτόρα, μας έφερε έναν εσπρέσσο κι έναν γαλλικό χωρίς να μας ρωτήσει,σκούρη ζάχαρη κι ένα μικροσκοπικό πιατάκι με δύο σοκολατένια μπισκοτάκια κι ένα σε σχήμα μαργαρίτας και γέμιση μαρμελάδα φράουλα!
Έπειτα πέρασα να δω μαγαζιά με χρωματιστές χαρτοπετσέτες γιά μία κατασκευή που θέλω να κάνω,όμως καμμία δεν ήταν του γούστου μου οπότε γλύτωσε κι αυτή η κατασκευή από εμένα!
Επειδή όμως τρωγόμουν με τα ρούχα μου,και κάτι ήθελα να ψωνίσω,κι επειδή έκανε κρύο κι ήθελα να απαλύνω τον πόνο μου που όχι μόνο πάει το Καλοκαίρι,αλλά πάει πιά και το Φθινόπωρο,
όπως περνούσαμε από ένα γνωστό βιβλιοπωλείο,μου έκανε κλικ αυτή η κούπα.Έτσι μετά το μεσημεριανό φαγητό,γαριδούλες,πιλαφάκι,κολοκυθάκια,μελιτζανούλες,μαριδούλες και άφθονο λευκό Σπυρόπουλου,έβαλα την καφετιέρα να μας φτιάξει Γαλλικό καφέ,μετά την γέμισα και την έστησα σε περίοπτη θέση γιά να σας την βγάλω φωτογραφία!Μάλιστα τώρα που την έχω στα χέρια μου και την παρατηρώ καλύτερα,έχει επάνω μία μοντέρνα κοπέλλα,με ξανθά μαλλιά κοτσίδες, μέσα σ ένα κατάστημα με παπούτσια διάφορα,με φιογκάκια,με πουά κόκκινα κλπ κλπ και γράφει..I Love Shopping!!
Σε λίγο..πω πω πάει κι αυτό το Σάββατο,θα πάμε σ αυτή την έκθεση ζωγραφικής του Πάνου Φειδάκη κι έπειτα στο El Greco,το οποίο μόλις είδα στον εξώστη πως δεν έχει καθόλου καλές κριτικές,αλλά όπως και νάχει θα είμαστε με καλή παρέα,με την Χρύσα και την Αργυρώ,τον Δημήτρη και τον Γιάννη,θα ακολουθήσει και κανένα ποτάκι και καταλαβαίνετε τώρα εσείς!!

21 comments:

  1. Yπεροχες στιγμες.Μεσα σε μια μερα ποσες ομορφες εικονες εισεπραξες.
    Παντα να περνας ετσι.Η κουπα μοναδικη.
    Καλο σου βραδυ.

    ReplyDelete
  2. Τελικά η ταινία αξίζει; Να τη δούμε ή όχι;
    Καλό βράδυ.

    ReplyDelete
  3. η κουπα ταιριαζει με την μερα σου στα μαγαζια εε?...πολυ ομορφη!
    ο el greco ειναι πολυ καλη ταινια απ'οτι μου ειπαν οι κορες μου, αξιζει...

    καλη σου μερα : )

    ReplyDelete
  4. Τι ωραία κούπα!!!! χι χι

    ReplyDelete
  5. Οταν διαβασα τον τιτλο πιστευα οτι θα μπω και θα αρχισω να γραφω ποσο βαριεμαι εγω το shopping και ειδικα με παρεα. Αλλα μου περασες μια πολυ ομορφη εικονα. Τι ωραια να κανεις κατασκευες, θα θελα κι εγω να ασχοληθω καποια στιγμη αλλα ολο το αναβαλω, ειτε επειδη θεωρω οτι δεν θα καταφερω τιποτα (αν δεν προσπαθησω δεν θα ειμαι ποτε σιγουρη ομως ε;ε;ε;) ειτε επειδη βρισκω δικαιολογιες οτι δεν εχω χρονο (ανυπαντρη, χωρις παιδια παρακαλω........αν ησασταν πιο κοντα θα με φασκελωνατε:) ).

    Υπεροχη η κουπα, πολυ ζεστα χρωματα, ο,τι πρεπει για τον χειμωνα που σε πλησιαζει απειλητικα :)

    Σε φιλω, καλα να περασετε!

    ReplyDelete
  6. Όμορφες μέρες,
    όταν τα προβλέψιμα
    αντικαθιστώνται
    με άλλα απρόβλεπτα….

    Ελπίζω να ήταν όμορφη
    η ταινία που είδατε…

    ReplyDelete
  7. Απίστευτες τέτοιες βόλτες, κι ιδίως όταν καταλήγουν κάπως έτσι!!!
    "θα ακολουθήσει και κανένα ποτάκι"

    η κούπα πάει με τη βόλτα!!!
    για την ταινία θέλω να μάθω)))

    ReplyDelete
  8. @..πρασινο λικερ..απλα πραγματα θελει ο ανθρωπος να περασει καλα!!η κουπα ωραια,λιγο τεραστια επεσε..αλλα ειναι τρυφερη!!

    ReplyDelete
  9. @..zizugataki..καλως την..καλως την!!
    ακριβως 'αξιζει'δε μπορω να πω,σιγουρα ομως δεν χανεις εαν την δεις!!δεν ηταν ασχημη..
    φιλι

    ReplyDelete
  10. @..una mama..εχουμε δει και καλυτερες..εε ενταξει δεν ηταν κακη ομως!!

    ReplyDelete
  11. @..δελφινακι..κι εγω δεν βλεπω την ωρα να την γεμισω με τον απογευματινο καφε!!

    ReplyDelete
  12. @..dee dee..μη νομιζεις κι εγω σπανια χαιρομουν τις κατασκευες μου προσωπικα,διοτι παντα τις εμπλεκα με εμποριο,οποτε εκει μπαινουν αλλα δεδομενα..
    παντως ολοι μπορουν να φτιαξουν πραγματα..ολοι!!

    ReplyDelete
  13. @..γιαννη φιλιππιδη μου..στην ταινια οτι ζηλεψα ηταν εκεινο το τεραστιο ατελιε με τους ζωγραφους και τους πινακες και τα ζωντανα μοντελα..αχ!!

    ReplyDelete
  14. @..mist..θα γινω κακια..αλλα εμενα μου αρεσουν οι ταινιες που με προκαλουν,που εχουν νευρο,παθος κλπ κλπ..εε αυτη δεν ηταν ετσι..αλλα ηταν καλη,δε μετανοιωσαμε!!στους φιλους μου αρεσε περισσοτερο..

    ReplyDelete
  15. Αχ, φεγγαρένια μου, τέτοιες απλές και ταυτόχρονα γεμάτες στιγμές είναι που μας κάνουν να νιώθουμε άνθρωποι!

    Εγώ κατάφερα να τελειώσω και κοιμήθηκα δεκατέσσερις ώρες(!!!!!!!!!) και όλη μέρα γελάω και βλέπω φίλους για καφέ!!!!!

    Ελπίζω να είναι πάντα έτσι ανθρώπινα και απλά -είναι πολύ άγρια αυτά που μας περικυκλώνουν και κάπως πρέπει να τα βγάζουμε κι εμείς πέρα!

    Φιλί! :)

    ReplyDelete
  16. @..industrial..και τωρα απολαμβανεις καλη μου!!
    υπεροχο συναισθημα!!

    ReplyDelete
  17. Ωρρρρρραια η κούπα :D
    Έχω τον ίδιο τίτλο σε ένα μπλουζάκι :P

    ReplyDelete
  18. @..magic girl..ωραιος τιτλος και για μπλουζακι!!
    :)))

    ReplyDelete
  19. Μια χαρά σας βρίσκω. Αν εξαιρέσεις το χρήμα που δεν πήρατε, όλα τ'άλλα τέλεια! Πάντα έτσι εύχομαι.

    ReplyDelete
  20. @..pussy..καλως ηρθες!!
    :)))

    ReplyDelete
  21. Μετράει, πάνω απ' όλα, η καλή παρέα!!!

    Απίθανη η κούπα σου, και εξαιρετικά πρωτότυπη.

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    ReplyDelete

τί άλλο να πεις;

  Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και μοιάζει παγωμένο.  Σκουπίδια εδώ κι εκεί,  σκόνη πολύ.  Οι καρέκλες άδειες και οι θεατές ανύπαρκτοι.  Όσο και ...