Saturday, December 08, 2007

ένα σάββατο του Δεκέμβρη

Ξύπνησα κατα τις 10 παρά κάτι..πολύ νωρίς γιά Σάββατο,το χάρηκα όμως επειδή έκανα πολύ καλό και μονοκόματο ύπνο το βράδυ,γεγονός σπάνιο τις τελευταίες ημέρες!
Με περίμενε ένα δέντρο αναμμένο,και μιά χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα,που όμως θα προτιμούσα να ακολουθεί και ένα κρύο,μιά συννεφιασμένη παγωμένη ατμόσφαιρα.Αντι γι αυτό,ο ήλιος ανοιξιάτικος και μιά μέρα ζάχαρη!
Πήγαμε γιά καφεδάκι στο κέντρο,στο διπλανό τραπέζι κάποιοι ηχογραφούσαν μιά συνέντευξη,ο γαλλικος νόστιμος μα στο τέλος έντονη η μυρωδιά του χαρτιού,το καφέ σήμερα δε μ 'αρεσε καθόλου,τέτοιες μέρες κι ούτε ένα χριστουγεννιάτικο στολισμό,αγόρασα τετράδιο,αγόρασα παπούτσια,ένα βολικό χαμηλοτάκουνο ζευγάρι,γιατί στα άλλα ΄βλέπω το τακούνι και το φοβάμαι,μπήκαμε στον Ιανό να ξαναδούμε μία έκθεση ζωγραφικής,πέσαμε πάνω στον Λουδοβίκο των Ανωγείων,απογοητεύτηκα,τι όμορφοι που φαίνονται στις φωτογραφίες..έτσι είπαμε..

Επιστρέψαμε παραλιακά,θάλασσα σπίτι με τα πόδια τρία τέταρτα,κι αυτό γιά μένα είναι όλα τα λεφτά,βρήκα κι ευκαιρία να βγάλω μερικές φωτογραφίες..



Είχε μιά ατμόσφαιρα σε γκρι σιέλ,λίγο μουντή με μιά υποψία ομίχλης..μιά ατμόσφαιρα το λιγότερο υπέροχη..με τον ήλιο να παίζει με τα σύνννεφα ..να καθρεφτίζεται στα νερά..



Απέναντι από τον λευκό πύργο..αγναντεύοντας απέναντι τον Όλυμπο και την Κατερίνη..



Λέμε να δούμε την ταινία του Γούντι Άλεν το βράδυ..θα σας πω αύριο αν μου άρεσε ή όχι..και θα σας δείξω και τα στολίδια του σπιτιού μου..τα χριστουγεννιάτικα ντε.. :)))





31 comments:

  1. Κι εγώ θα πάω Γούντι Αλεν αργότερα!

    ReplyDelete
  2. Τί όμορφες φωτογραφίες! Πόσο ζήλεψα τον καιρό. Εδώ μέχρι και το μεσημέρι, δεν βλέπαμε στα πέντε μέτρα από την ομίχλη! Περιμένουμε τα στολιδάκια!!!

    ReplyDelete
  3. @..patsiouri..για να δουμε..ακουσα καλα λογια..

    ReplyDelete
  4. @..giorgia..εδω ηταν πολυ ομορφα..και στην αγορα κοσμος!!!
    φιλια

    ReplyDelete
  5. Καλησπέρα Φεγγαρρένια!!τί ωραίες φωτό....πάααααρα πολύ όμορφες..πάρα πολύ...κάποτε ένα φεγγάρι (σαν και σένα)...είχα τη τύχη (την πολύ καλή)....να έρθω εκδρομή εκεί στα μέρη σας...και τί απίστευτα όμορφη πόλη που είναι η Θεσσαλονίκη!!!πανέμορφη...βέβαια έκατσα μόνο πέντε μέρες...αλλά μου έχει μείνει αξέχαστο...και οι άνθρωποί της πολύ καλοί....Με αγάπη,Αθανασία.

    ReplyDelete
  6. Δεν θα μιλήσω για το πόσο όμορφη μέρα ήταν σήμερα...αλλά...για της τις πολύ όμορφες φωτογραφίες που τράβηξες(Τελικά η πόλη μας είναι από της πιο όμορφες)
    Άντε να δούμε πότε θα δούμε και λιγάκι χιόνι;

    ReplyDelete
  7. Ηλιόλουστη φθινοπωρινή μέρα...
    Πανέμορφες φωτο...
    Καλά στολίσματα!!!
    Αύριο θα ξυπνήσεις πολυ πιο ευχάριστα... θα σηκωθείς και θα καμαρώνεις τα στολίδια σου... θα χαμογελάς ευχαριστημένη και θα σκεφτείς είχε δίκιο η Γλαρένια...

    Φιλί και μεγάλη Γλαρένια αγκαλιά

    ReplyDelete
  8. @..αθανασια..οχι μονο καλοι..υπεροχοι ειμαστε οταν θελουμε..οι φωτο κι εμενα παρα πολυ μ αρεσαν και σκεφτομουν πως καθε στιγμη ειναι τοσο διαφορετικη..πχ ενα λεπτο αργοτερα οι φωτο θα ηταν τοσο διαφορετικες!!
    καληνυχτα αθανασια..

    ReplyDelete
  9. τι υπέροχες φωτογραφίες!!!!!

    καλά εσύ τις τράβηξες αλήθεια????

    μα δεν είναι υπέροχα που μπήκαν τα στολίδια στη Θεσσαλονίκη μας??

    κι εγώ σκέφτομαι να δω αυτήν την ταινία...

    περιμένω τη γνώμη σου !!!


    φιλάκια πολλά

    _Κυβέλη_

    ReplyDelete
  10. @..ουτοπιε..κι εγω το περιμενω το χιονακι..αλλα οχι πολυ..λιιιγο ετσι σαν αχνη..γιατι μετα θελει αλλη δουλεια και ειμαστε και καλομαθημενοι..
    η θεσσαλονικη ειναι πανεμορφη..φτανει που εμεις το βλεπουμε..κι ας λενε!!

    ReplyDelete
  11. @..φυρδην μιγδην..μα εχω στολισει..απο τη πεμπτη..αλλα αυριο λεω να ανεβασω μερικες φωτο που εβγαλα..δεν ξερω αν ειναι καλες..ελπιζω..

    η γλαρενια εχει παντα δικιο..φιλι και αγκαλια..σμακ!!

    ReplyDelete
  12. @..κυβελη..μ αρεσει πολυ το ονομα σου..

    τα στλιδια γενικοτερα ειναι παντα υπεροχα..γενικοτερα ομως νομιζω πως αξιζουμε κατι περισσοτερο απο την χιλιοπαιγμενη φατνη και το τεραστιο καραβι της πλατειας αριστοτελους..
    ασε δε που τα αγγελακια πολλαπλασιαστηκαν και κανουν κυκλο εκει στα παρκα..
    ειμαι κακια ε;
    απαιτητικη;δεν θαπρεπε;

    αλλα μ αρεσουν οι νιφαδες ολοφωτιστες πηγαινοντας προς ποσειδωνιο..
    και τα γκι σε ολα τα φαναρακια..
    και τα στολισμενα μπαλκονακια στην πλατεια..
    φιλια πολλα!!

    ReplyDelete
  13. Εχω καιρό να έρθω Θεσ/νίκη και μου έχει λείψει.
    Εχετε μιά πανέμορφη πόλη.
    Να τήν προσέχετε ε!

    ReplyDelete
  14. Αχ,αυτή η θάλασσα!!!Το χειμώνα τη βλέπω πάντα πιο όμορφη...
    Περιμένω να μάθω για την ταινία!

    Καλό βραδάκι :-)

    ReplyDelete
  15. Παντα να περνας ομορφα.Να απολαμβανεις το καθε τι και να το κρατας μεσα στην ψυχη σου.Υπεροχη πολη ,Υπεροχοι ανθρωποι.Ο μπαμπας μου ειναι απο Θεσ/νικη.

    ReplyDelete
  16. M'αρέσουν αυτές οι βόλτες... Μ'αρέσει η παραλία της Θεσσαλονίκης... Δεν μ'αρέσει η βρώμα του Θερμαϊκού, που δυστυχώς αποτυπώνεται στις φωτογραφίες σου.

    ReplyDelete
  17. "μπήκαμε στον Ιανό να ξαναδούμε μία έκθεση ζωγραφικής,πέσαμε πάνω στον Λουδοβίκο των Ανωγείων,απογοητεύτηκα,τι όμορφοι που φαίνονται στις φωτογραφίες..."
    δεν μπορώ με τίποτε να πιστέψω πως σκέφτηκες κάτι τέτοιο..
    ίσως γίνομαι λίγο "σκληρή"
    αλλά μου φαίνεται αδιανόητο να συναντάς τον Λουδοβίκο και να σκέφτεσαι μόνο αυτό..την αντίθεση ανάμεσα στο πόσο όμορφοι φαίνονται στις φωτογραφίες..
    Σαν να μου λες παράδειγμα απλό είναι...είδα τον χατζηδάκη..πόσο όμορφος είναι στη φωτογραφία..πόσο άσχημος από κοντά..
    Η ομορφιά σ αυτόν τον άνθρωπο φεγγ μου που γνωρίζω χρόνια προσωπικά,κρύβεται στην ψυχή του,στο καθάριο βλεμμα του όταν κατάματα σε κοιτάει,στη δύναμη της χειραψίας του όταν σε χαιρετάει,στις σκέψεις του,στην ικανότητά του να κάνει τραγούδι το πέταγμα μιας πεταλούδας και να το κάνει κι αυτό να πετάξει και να ρθει να σ αγγίξει τόσο τρυφερά όσο το άγγιγμα της πεταλούδας..
    Εμφανιζόταν στην Αίγλη παρασκευή και σάββατο ήμουν εκεί,οκ καλεσμένη του,άσχετο αυτό...τίποτε άστο με θύμωσε τόσο αυτή η ατυχής σκέψη σου..που δεν θέλω να χαλαστώ..
    Σου εύχομαι κι εσένα να έχεις την τύχη να γνωρίσεις έναν τέτοιο άνθρωπο,άσχημο στις φωτογραφίες.
    ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΟΜΩΣ ΑΣΧΗΜΟ
    και συγχώρεσέ με που θύμωσα τόσο...αν θες διέγραψε το σχόλιό μου.

    ReplyDelete
  18. Υπέροχες φωτό...Όμορφα είναι που έχεις τη θάλασσα τόσο κοντά σου. Μου έχει λείψει πολύ...

    ReplyDelete
  19. Ομορφες φωτος και ζεστό καφεδάκι ότι καλύτερο...φιλια Καλημέρα Στέλλα!!!

    ReplyDelete
  20. Ο Woody Allen ποτέ δεν μ΄απογοητεύει, σε οποιαδήποτε ταινία του. Ισως μερικές να είναι καλύτερες αλλά πάντα έχει κάτι να πεί και μάλιστα με τον χαρακτηριστικό του τρόπο !

    ReplyDelete
  21. @..alexis.b...ειναι πολυ ομορφη οι πολη μας..αλλα να υπαρχουν μερικοι που δεν το εκμεταλευονται καθολου..μας συμπεριφερονται σας ασχημους και τριτοκοσμικους..και το πιο σπουδαιο ειναι πως κι αυτοι στην ιδια πολη ζουν!!

    να ερθεις..να πιουμε καφεδακι!!
    :))

    ReplyDelete
  22. @..αχ αυτη η θαλασσα..ειδες τι μας κανει..σκεψου να μη την ειχαμε..δε μπορω να φανταστω να ζω σε μια πολη διχως αυτην!!

    ReplyDelete
  23. @..πρασινο λικερ..αρα εισαι θεσσαλονικια εε;;
    εμενα ο μπαμπας απο κρητη και ολη μου τη ζωη το εχω καμαρι πως κυλαει νησιωτικο αιμα στις φλεβες μου..κανε ενα συνδιασμο αιματος κρητικου και βορειοελλαδιτικου και μ εχεις!!χε χε
    φιλια!

    ReplyDelete
  24. @..adaeus..δυστυχως την εχει την βρωμα ο θερμαικος,αλλες φορες λιγοτερη αλλες περισσοτερη,..αλλα στις φωτο δεν αποτυπωνεται αυτο,ειναι το χρωμα ολης της ατμοσφαιρας :)))

    ReplyDelete
  25. καλησπέρα φεγγαρένια μου.
    έτυχε να είμαι και εγώ στην Θεσσαλονίκη πριν από 2 εβδομάδες και ναι, είναι όμορφες οι βόλτες στην παραλιακή, φθινόπωρο με ήλιο.

    ReplyDelete
  26. @..αλκυονη μου..αν ο χατζηδακης εδειχνε στις φωτο 'θεος'κι οταν τον εβλεπα τυχαια στον δρομο,αν δε μου θυμιζε 'κατι',θα ου περνουσε απαρατηρητος,φυσικα και θα το ελεγα..
    ειδα τυχαια τον λουδοβικο,πιστευα καποια πραγματα γι αυτον τα οποια τα απομυθοποιησα..
    αν τον ακουγα να τραγουδαει θα μιλουσα για την φωνη του..
    αυτο που ειδα κι ενοιωσα αυτο περιγραφω..
    δε νομιζω πως εισαι΄'σκληρη' καθε αλλο..και μ αρεσει πολυ ο αντιλογος!!
    φιλια!!

    ReplyDelete
  27. @..tradescadia..κι εμενα θα μου ελειπε αν ημουν μακρια..
    φιλια!!

    ReplyDelete
  28. @..lockheart..καλησπερα..καλησπερα!!φιλια!!

    ReplyDelete
  29. @..caesar..σιγουρα παντα εχει κατι να πει..ταιριαζουμε στην αγαπη για τον κινηματογραφο..φιλια

    ReplyDelete
  30. @..νυχτολουλουδο..να υποθεσω πως κι εσυ ησουν εδω για το φεστιβαλ;και δεν ειπες τιποτα;;
    δε σου ξαναμιλαω εε!!
    :)))φιλι

    ReplyDelete
  31. όχι φεγγαρένια μου, δεν ήρθα για το φεστιβάλ αλλά για να δω κάποιον συγγενή που τελικά ξέχασα να τον πάρω τηλ και δεν είδα!!!!!...και τις μόνες που ήξερα στην Θεσσαλονίκη ήταν το αερικό, την archive και την Αλκυώνη που δεν μπόρεσε να βρεθούμε...

    ούτε μου πέρασε από το μυαλό μου ό,τι είσαι εκεί. στην Αθήνα σε τοποθετούσα.

    ReplyDelete

τί άλλο να πεις;

  Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και μοιάζει παγωμένο.  Σκουπίδια εδώ κι εκεί,  σκόνη πολύ.  Οι καρέκλες άδειες και οι θεατές ανύπαρκτοι.  Όσο και ...