Saturday, March 01, 2008

Μάρτης


Επιστρέφω με ένα μπουκέτο λουλούδια στην αγκαλιά. Γυρίζω κοκκινόασπρες κλωστές βραχιόλι στον καρπό μου. Σάββατο, Μάρτης, Άνοιξη. Σάββατο ήταν και τις δυό φορές που αντίκρυσα γιά πρώτη φορά τα μάτια των παιδιών. Μάρτης ήταν όταν πρωτοείδα το φως. Κάθε Άνοιξη ξαναγεννιέμαι δυό και τρείς φορές μαζί. Τουλίπες, φουξ, κίτρινες και ροζ τυλιγμένες σε σελίδες εφημερίδας.
Ζω σε μιά πόλη που δεν ξέρω αν υπάρχει όμοια της σε βρωμιά. Περπατώ στα πεζοδρόμια, παίζω το κρυφτό με περιτώματα σκύλων, και νοιώθω την αντίθεση. Χαζεύω τον Θερμαικό μα σκαλώνω σε κουφάρια πουλιών και τρωκτικών.
Μπατσούπολη έτσι την έχω ονομάσει. Κάθε δυό βήματα συναντώ αυτοκίνητα της αστυνομίας και των ματ. Κι ο λόγος; Άγνωστος σε μένα. Κάτι σαν σκουλαρίκια της πόλης, έτσι δείχνουν. Και τα κλεφτρόνια αδειάζουν ανεμπόδιστα τα σπίτια μας. Κάποια μέρα πριν χρόνια, ο γυιός μου μου είπε πως ήθελε να γίνει μπάτσος. Ακόμη έχω τον ήχο της φωνής του στ αυτιά μου. Εφιάλτης ήταν κι αυτός και πέρασε.
Είδα ένα όνειρο, ένα σμάρι πεταλούδες σε ολάνθιστη αγκαλιά. Δυό μέλισσες σε ερωτική συνεύρεση. Είδα πως είχα πιάσει τις άκριες όλων των κουβαριών που αποτελούν το πλεκτό της ζωής μου. Είδα πως είχα την φύση..να έτσι..μπρος στα πόδια μου!
Κι ήμουν λέει τόσο αισιόδοξη μέσα στην απαισιοδοξία μου!!

10 comments:

  1. Μια ολάνθιστη αγκαλιά και το πρωτομηνιάτικό πόστ σου! Και η αισιοδοξία μέσα στην απαισιοδοξία..αναιρεί τη δεύτερη!

    καλό μηνα!!
    Φιλιά

    ReplyDelete
  2. "Κάθε Άνοιξη ξαναγεννιέμαι δυό και τρείς φορές μαζί."

    "Κι ήμουν (λέει) τόσο αισιόδοξη μέσα στην απαισιοδοξία μου!!"

    :) ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!

    ReplyDelete
  3. @..θαλασσινη..φιλια πολλα..και καλο μηνα..μια πανεμορφη ανοιξη ευχομαι..

    ReplyDelete
  4. @..αμαλθεια..καλημερες..καλημερεςς κι ομορφες!!

    ReplyDelete
  5. Καλό μήνα.... με αισιοδοξία :-)

    ReplyDelete
  6. @..despoinak..καλο μηνα αγαπητη μου..φιλια..

    ReplyDelete
  7. Καλό και ανοιξιάτικο μήνα φεγγαρένια μου. Δυο μέλισσες σε ερωτική συνεύρεση, σμάρι πεταλούδες σε ολάνθιση αγκαλιά, πολύ γλυκειές όλες σου οι εικόνες. Καλό ανοιξιάτικο απόγευμα, καλό μήνα, φιλιά.

    ReplyDelete
  8. @..βασιλη..εχεις κι εσυ την ικανοτητα να κρατας τις ομορφες εικονες;
    φιλια
    ερχομαι να σε διαβασω..

    ReplyDelete
  9. Λίγο ψηλότερα σηκόνοντας τα ματια μου απο τα κουφάρια, βόλταραν γλάροι που πετούσαν καμαρωτοί κι ελεύθεροι. Ζήλεψα λιγάκι το άσπρο τους χρώμα και τα μεγάλα τους φτερά. Άγγιζαν τον ουρανό που έβλεπα κι ευχήθηκα να ήμουν πουλί για λίγες μονο στιγμές...
    "-Τι το καλό βρισκουν σε μια βρώμικη θάλασσα άραγε και συνεχιζουν να ζουν εδω;
    -Όλο και κάποια κρυμμένη ομορφιά θα αντικρίζουν που δε τη βλέπουν τα μάτια μας..."

    Καλημέρα σου...

    ReplyDelete
  10. @..κοριτσι της βροχης..τα ομορφα που βλεπουμε κι εμεις(ποια ναναι αυτα αραγε;)και συνεχιζουμε να ειμαστε fun αυτης της πολης..
    την λατρευω την θεσσαλονικη.. :)))

    ReplyDelete

ερώτηση

  Έχεις δοκιμάσει να κάνεις κάτι που ως τώρα το θεωρούσες αδύνατο για τα δεδομένα σου και να το φέρεις εις πέρας; Τελικά κερδίζει αυτός που ...