Monday, November 29, 2010

Αblow-upA

Crop άρω μια φωτογραφία,  σημαίνει απομονώνω κάποια λεπτομέρεια της και την μεγενθύνω φέρνοντας την πιο κοντά.  Έτσι μπορώ να δω κρυμμένες λεπτομέρειες,  ή λάθη,  χάνοντας όμως το σύνολο και την ποιότητα / πιστότητα της αρχικής εικόνας.
Αblow-upA ονομαζόταν αυτή η τεχνική το 1966,  στην αναλογική φωτογραφία,  στην οποία αναφέρεται η ομότιτλη ταινία και χρησιμοποιεί ο πρωταγωνιστής καλλιτέχνης φωτογράφος θέλοντας να διεισδύσει στο ίδιο του το έργο.
Μας μεταφέρει με εξαιρετικό τρόπο στην εποχή των sixties,  στα χρόνια της σεξουαλικής απελευθέρωσης,  της ποπ μουσικής  και της μαριχουάνας.

Η ανθρώπινη ψυχή,  κομματιάζεται με ιδαίτερα ψυχρό τρόπο και στο φωτογραφικό φιλμ και στο κινηματογραφικό και ανασυντίθεται ανάλογα με την διάθεση του καλλιτέχνη..
Μια πολύ καλή ανάλυση της ταινίας εδώ

4 comments:

  1. Ευκαιρία να δεις ανάλογες ταινίες στο Φεστιβάλ. Ετοιμάσου....;)

    ReplyDelete
  2. @ kovo voltes

    χχμμμ θα παω, θα δω μα ειμαι πολυ επιφυλακτικη..

    δεν εχω αντοχες πια ;)))

    ReplyDelete
  3. δεν ξερω αν ειναι κροπαρισμενη η συγκεκριμενη φωτο μα η συγκεκριμενη κοπελα εχει τοσο εκφραστικο προσωπο.σε οσες φωτογραφιες σου την εχω δει καθομαι και χαζευω.
    και μου αρεσει που χρησιμοποιεις α/μ σε αυτες.
    οσο για την ταινια που αναφερεις..εεε..θα τη δω!!

    ReplyDelete
  4. @ alis

    της παει το α/μ, νομιζω της παει κι ολο το στυλ εποχης..
    ναι εχει ομορφο και εκφραστικο προσωπο, υπεροχα ματια ;)))

    η συγκεκριμενη φωτο ΔΕΝ ειναι κροπαρισμενη, ασχετως αν μιλαω για κροπαρισμα ;) μια ιδεα ηταν να μεγενθυνω κομματι, πολυ, και πιο πολυ.. για το ποστ αλλα να πω την αμαρτια μου βαρεθηκα ;)

    απο εσενα ναι περιμενω να τη δεις αυτη τη ταινια και πιστευω θα σ αρεσει ;)

    ReplyDelete

ερώτηση

  Έχεις δοκιμάσει να κάνεις κάτι που ως τώρα το θεωρούσες αδύνατο για τα δεδομένα σου και να το φέρεις εις πέρας; Τελικά κερδίζει αυτός που ...