Friday, September 07, 2012

αυτοεκτίμηση





Αν με ρωτήσεις τι έκανα τα τελευταία χρόνια,   θα σου πω πως μάζευα τα κομμάτια μου.  Αυτά που έχασα σκορπώντας τα από δω κι από κει.  Ομολογώ ότι αρχικά μου ήταν πολύ δύσκολο.  Στην πορεία τα πράγματα προχωρούσαν μόνα τους.  Όλα πήγαν καλά.  Με λίγα λόγια,  με έψαξα,  με βρήκα και να'μαι!

Έχοντας πια σηκώσει τους τοίχους μου,  είμαι από αυτούς που αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις,  σαν αυτές που ζούμε όλοι μας σήμερα,  με χαμόγελο.  ή έστω με υπομονή.  Εφευρίσκοντας καθημερινά νέους τρόπους ζωής.  Δεν δέχομαι ούτε τις αγχώδεις κινήσεις ούτε τον πανικό.  Ούτε τη μιζέρια ούτε την κινδυνολογία.  Επιλεκτικά έχω πάψει να βλέπω ειδήσεις.

Νιώθω πολύ καλύτερα από πέρσι και πρόπερσι,  ίσως επειδή έχω λύσει  προσωπικά μου θέματα.  Είναι μεγάλη υπόθεση να τα έχεις βρει με τον εαυτό σου.  Είναι κάτι σα λύτρωση.  Να του δίνεις την αγάπη σου.  Να τον εκτιμάς.  Να τον ρωτάς τι θέλει.  Και να του το προσφέρεις!

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις ότι τίποτα δεν είναι για πάντα.  Ότι ο κόσμος δεν είναι δικός σου,  ούτε εσύ το επίκεντρο του κόσμου.  Χάνοντας,  εκτιμάς αυτό που την κάθε στιγμή σου δίνεται.  Μαθαίνεις πως το πιό απλό είναι και το πιό όμορφο.  Κι όταν παύεις να ψάχνεις πολύ μακριά,  βλέπεις όλα αυτά που βρίσκονται δίπλα σου.

11 comments:

  1. Έτσι... Ν΄αγαπάς και να αποδέχεσαι τον εαυτό σου. Τι πιο σπουδαίο...
    :)

    ReplyDelete
  2. ακομη σπουδαιοτερο οταν το μαθαινεις σε καποια πορεια..

    ReplyDelete
  3. ..ειναι καλο να ξερουμε, οτι τιποτα δεν ειναι για παντα..να εκτιμουμε, τα τωρινα, αυτα που εχουμε και ζουμε σημερα...

    καλο σαβ/κο :)

    καλο ξημερωμα :)

    ReplyDelete
  4. ετσι ειναι ηλια, τιποτα δεν ειναι για παντα, ουτε εμεις το κεντρο του συμπαντος.. δε μας χρωσταει κανεις και τιποτα..

    καλο ειναι να μαθαινουμε να ζουμε κατω απο πολλες συνθηκες ιδανικες και μη

    καλο βραδυ :)

    ReplyDelete
  5. Ακούγεται ιδανικό..

    Να έχεις μια όμορφη μέρα :)
    (ήδη μου έφτιαξες τη δική μου με την ανάρτησή σου!)

    ReplyDelete
  6. Χάνοντας κάτι το εκτιμάμε...

    ReplyDelete
  7. @ ερωτευμενη

    απλα μαθαινεις.. εμπειριες με αλλα λογια

    καλο απογευμα!

    ReplyDelete
  8. Απόλαυσα αυτήν την ανάρτηση γιατί φαίνεται να είναι μια αληθινά βιωμένη εμπειρία!

    ReplyDelete
  9. @ σταυρουλα

    αν δεις κατω απο τον τιτλο του blog μου ''με το φεγγαρι αγκαλια'' γραφει ''ημερολογιο''

    :)

    ReplyDelete
  10. Εξαιρετική ανάρτηση, για ένα ιδιαίτερα σοβαρό θέμα. Δεν βλέπω την ώρα να το αναδημοσιεύσω στην "Κλέφτρα Κίσσα" μου (μετά από κάποιες μέρες...) Και χαίρομαι ιδιαίτερα για σένα (κι ας μην σε γνωρίζω, παρά μόνο μέσα από τα κείμενά σου...), όπως θα χαιρόμουν για καθέναν που θα είχε κάνει μια αντίστοιχη πορεία. Μπράβο σου!

    ReplyDelete

τί άλλο να πεις;

  Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και μοιάζει παγωμένο.  Σκουπίδια εδώ κι εκεί,  σκόνη πολύ.  Οι καρέκλες άδειες και οι θεατές ανύπαρκτοι.  Όσο και ...