Saturday, March 30, 2013

μια το πιάνω, τρεις το χάνω





Αυτή τη γλυκιά ηρεμία του κοριτσιού στην εικόνα θα ήθελα.  Πως γίνεται η πραγματικότητα να σε κρατάει παγωμένο,  σχεδόν χωρίς ανάσα;  Έτσι χωρίς λόγο;  Ή μήπως οι λόγοι είναι πολλοί και μικροί που φτιάχνουν έναν μεγάλο;  Κι αν ήταν μεγάλοι θα ήθελες να το δεις ή θα γυρνούσες το κεφάλι αλλού σα να σου βρωμάει η ίδια σου η ανάσα;
Όλη μου τη ζωή μιαν άκρη του κουβαριού ψάχνω,  μα αυτά τόσα πολλά και μέχρι να πιάσω το ένα μου φεύγει το άλλο κι έτσι όλα θα τα βρεις ξετύλιχτα.
Γιατί μας έμαθαν να πορευόμαστε με τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που μας χρειάζονται για να επιβιώσουμε;
Γιατί πρέπει να ανήκουμε κάπου;
Γιατί όλοι μαζί;
Κι εγώ;  Πόσο ακόμα μπορώ σαν το μωρό να με κοιμίζω;

Τι πάει να πει ζήσε τη ζωή σου;  Τη δική σου ζωή ή τη δική μου ζωή;
Πως μάθαμε να βουλιάζουμε σε τόση εξάρτηση;

Θα ήθελα δυό αυτιά να με ακούσουν κι ένα στόμα να μου πει..  να πάρε αυτό και ξεκίνα..  έστω από την αρχή..  σαν κάτι να με έχει γυρίσει πίσω στα θρανία..  χωρίς βιβλία,  χωρίς ιστορία,  γραμματική.. μόνο τις άκρες των κουβαριών να μου μάθουν να κρατάω και να ξετυλίγω αργά..  με γλύκα και με απόλαυση..

2 comments:

  1. Τι πάει να πει ζήσε τη ζωή σου, ρωτάς.
    (Σε τρίτο πρόσωπο, όχι απο υπεροψία) Να ζείς αυτό που θές, αυτό που ποθείς, που έχεις ανάγκη, που σου δίνει δύναμη, χαμόγελο, να μην αφήνεις πίσω, να μη σταματάς, να σκέπτεσαι, να πράττεις, χωρίς φραγμούς, χωρίς αναστολές, δίχως δήθεν και υποκριτικά “πρέπει” και όλα με τίμιο παιχνίδι.
    ...πόσο εύκολο; Δύσκολο για κάποιους, γι’άλλους “μοτό” ζωής. Προτεραιότητες είναι, τρόπος σκέψης, χωρίς αλαζονείες και σαφώς με κάποια αλτρουιστική διάθεση... τα μπερδεύω όλα θα μου πείς... δεν ζείς μόνος-η, εντάσσεσαι σε μια κοινωνία και νοιάζεσαι και για τους άλλους, όχι γιατί έτσι αλλά γιατί το θΕΣ.
    Τα χρόνια φέρνουν τούτες τις σκέψεις σου και τις απορίες, φρόντισε να τις μεταλαμπαδεύσεις...

    ReplyDelete
  2. @ ναυαγε μου

    αυτα που λες οτι μπερδευεις, ολα ειναι σημαντικα, αλλα ξερεις ποια ειναι η διαφορα; να υπαρχουν στις σωστες αναλογιες..

    αυτες οι λεξεις τελικα.. διαχειρηση.. αναλογιες.. φερνουν την ισοροπια..

    καλο βραδυ
    :)

    ReplyDelete

ερώτηση

  Έχεις δοκιμάσει να κάνεις κάτι που ως τώρα το θεωρούσες αδύνατο για τα δεδομένα σου και να το φέρεις εις πέρας; Τελικά κερδίζει αυτός που ...