Wednesday, July 10, 2013

μ΄ένα ποτήρι μπύρα





Να ρωτήσω την Α. αν πραγματικά μετά από μια μεγάλη λύπη έρχεται μια μεγάλη χαρά..  και το αντίθετο.  Να τη ρωτήσω αν είναι αρνητικό όλο αυτό το σκεπτικό.  Και είναι σωστό να το μοιραστείς ή όχι;  Οι άλλοι θέλουν να τους χαιδεύεις διπλωματικά τ΄αυτιά.  Κι εγώ μαζί.  Άλλο να έχω φτάσει σε ένα χι συμπέρασμα μόνη μου,  μέσα από το ψάξιμο και τις εμπειρίες μου και άλλο να μου το πουν κατάμουτρα.  Είναι σα μια βελόνα που σκαλίζει την ανασφάλεια μου.  Κι όσο πιό στο βάθος πάει τόσο πιό πολύ πονάει.  Κι όσο πιο πολύ πονάει τόσο πιο πολύ διαστρεβλώνει την αντίδραση μου.  Οργίζομαι με τον φίλο ή γνωστό μου που έτυχε να θέλει να είναι ειλικρινής και του προσάπτω κατηγορίες,  συνήθως από τις πιό λαικές,  τις πιό κοινές χρόνια και χρόνια τώρα.
Η ιστορία μπορεί να τελειώσει εύκολα εδώ,  αν πάρεις μαζί το θυμό σου και φύγεις..  υπάρχει πάντα κι η άλλη λύση,  πιό δύσκολη..  για δυνατούς παίκτες..  η κουβέντα,  η συζήτηση και κυρίως το ξεκαθάρισμα του εαυτού σου από κάθε προκατάλειψη!

*

''Η ζωή τρέχει κι εμείς τρέχουμε πίσω της να την προλάβουμε''  ειπώθηκε στην χθεσινή ταινία και καμμιά δεκαριά ποτήρια μπύρα τσούγκρισαν μεταξύ τους..
Ζωή είναι όλα αυτά που έρχονται χωρίς ή που νομίζουμε ότι τα έχουμε επιλέξει.  Συνήθως είμαστε έρμαια καταστάσεων και γεγονότων που διαδέχονται το ένα το άλλο..

*

στην υπέροχη χθεσινή βραδιά / παρέα

5 comments:

  1. Η διαφορετικοτητα του καθενος μας, επιβαλει να μην υπαρχει σωστο και λαθος σε καποιες περιπτωσεις :) Εγω που ειμαι ετσι μιλαω πολυ και συνηθως μιλαω νωρις. Αλλοι θελουν τον χρονο τους και συνηθως εκφραζονται πιο σωστα την σωστη, για εκεινους στιγμη, εκφραζοντας επιτυχιστερα την αναγκη τους.
    Θα πρεπει να θυμομαστε παντα οτι ο στοχος ειναι η καλη επικοινωνια. Να κοινωνουμε τις αισθησεις μας, τα θελω μας, τις αποψεις μας με τις καλυτερες διαθεσεις για επικοινωνια.

    Και η χθεσινη βραδια ηταν κατι τετοιο. Με πολλες αποψεις, με γελια, με λιγη απο την "αλαφραδα" της ταινιας :) Περασα κι εγω τοσο ομορφα! Θα επαναληφθει κι ευχομαι να βολεψει και την βολτουλα να μας κολουθησει :)

    Καλο απογευματακι :)

    ReplyDelete
  2. αγαπημενη dee dee

    κανεις παρα πολυ καλα και μιλας και παρασυρεις τον συνομιλητη σου στην κουβεντα και στις προσωπικες σου εικονες και σκεψεις
    εγω ως γνωστον ειμαι απο αυτους που χρειαζονται τον χρονο τους για να μιλησουν, ιδιαιτερα οταν η παρεα αποτελειται απο πολλα ατομα :)
    βεβαιως και ο στοχος ειναι η καλη επικοινωνια, και αυτο χρειαζεται ατομα κυριως με καλοβουλη προκαταλειψη
    ξερεις δεν το βλεπουν ολοι ετσι, υπαρχουν καποιοι που ξεκινουν τις σχεσεις τους πολυ φοβισμενα και με μεγαλο περιορισμο στη λεξη ''δινω''

    ηταν παρα πολυ ομορφη ιδεα ;)
    και βεβαια θα το ξανακανουμε.. χανονται αυτα;

    *

    η πρωτη παραγραφος δεν αναφερεται σε ασχετο πρωσοπικο θεμα ;)

    ReplyDelete
  3. αλλη μια προσπαθεια :P

    *η πρωτη παραγραφος αναφερεται σε προσωπικο θεμα, ασχετο με τη χθεσινη βραδια, σχετικο με τον αρνητισμο που ισως υπαρχει καπου.. καποτε..

    ReplyDelete
  4. Αχ αυτά τα πανέμορφα στέκια της Θεσσαλονίκης...

    Πειράζει που ζηλεύω;

    Πάντως όπου είναι η καλή παρέα εκεί είναι και τα καλα΄στέκια (για να πούμε και τον αντίλογο χε χε...)

    Να' στε καλά αγαπητή...

    ReplyDelete
  5. @ χρηχα

    κατ αρχην να πω καλησπερα
    να πω οτι χαιρομαι παααρα πολυ που σας βρισκω καλα :)

    και να πω το ''να ερθετε να παμε σε στεκια και να σας γνωρισουμε στην παρεα''

    εχουμε ωραιες μπυρες
    και ουζακια εχουμε :):):)

    σας φιλω
    με ολη μου την εκτιμηση / αγαπη / χαρα

    ReplyDelete

τί άλλο να πεις;

  Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και μοιάζει παγωμένο.  Σκουπίδια εδώ κι εκεί,  σκόνη πολύ.  Οι καρέκλες άδειες και οι θεατές ανύπαρκτοι.  Όσο και ...