Friday, August 23, 2013

σκουλήκια;





- σκουλήκια;
- ναι,  για ψάρεμα!
Είχε ανοίξει μια λακούβα σύριζα στο κύμα και έσκαβε..  έχωνε τα δάχτυλα ανάμεσα σε άμμο και νερό κάτι έπιανε και το 'βαζε σ' ένα πλαστικό άσπρο ποτήρι.  Όταν έφτασα κοντά,  το ποτήρι είχε γεμίσει κατά το ένα / τρίτο.  Λυπήθηκα που δεν του έδωσα μια καλημέρα,  αλλά έτσι ήμουν εγώ,  κρατούσα τις λέξεις πίσω από τα χείλη,  όμως ήθελα οπωσδήποτε κάτι να του πω έτσι προφασίστηκα την ερώτηση κι ας είχα δεδομένη την απάντηση.
Ήταν πρωί ακόμη,  ούτε δέκα.  Ο κόσμος λιγοστός.
Μέρα δροσερή και το περπάτημα μου στην υγρή άμμο κατάφερε να φτάσει ως τα ''χρωματιστά''.  Τα ''χρωματιστά''  ήταν μια μεγάλη καντίνα με αυτοσχέδια κτίσματα γύρω γύρω κι ένα σωρό παραταγμένες ομπρέλλες σε όλη την μεγάλη αμμουδιά,  ως μπροστά στη θάλασσα.  Σε διαφορετικό χρώμα η κάθε μία,  αυτό ήταν που έδινε μια ιδιαιτερότητα στο τοπίο.
Μέχρι εκεί έφτασα,  σχεδόν η διπλάσια διαδρομή.  Φορούσα το καπέλο μου,  αλλά ο λαιμός μου είχε ανακατευτεί με κλάμερ και μαλλιά και είχε ήδη ιδρώσει.  Τράβηξα το σταυρουδάκι πίσω κι έφερα την αλυσίδα μπροστά.


Έκανα μεταβολή και γύρισα.  Τώρα ο ήλιος σιγοέψηνε το πάνω μέρος του στήθους μου.  'Εβλεπα μακριά,  ένα μικρό κομμάτι από το κίτρινο σπιτάκι του ναυαγοσώστη.  Ήταν ακόμη Αύγουστος!

2 comments:

  1. δεν ξέρω αν το πήρε το σχόλιό μου, γιαυτό στο ξαναγραφω
    έλεγα λοιπόν, ότι ελπίζω να εννοείς τα αληθινά άκακα σκουλικάκια και όχι αυτά τα βρωμερά σκουλίκια που μας περιτριγυρίχουν... δεν το έλεγα ακριβώς έτσι, ήταν λίγο πιο ήπιο...

    όμως σκαρώνεις μια υπέροχή εικόνα!!!
    την καληπέρα μου

    ReplyDelete
    Replies
    1. καλησπερα logia
      απολυτα αληθινα, ζωντανα σκουληκακια που βρισκονται μεσα στην υγρη αμμο και τα μαζευουν οι ψαραδες για να δολωσουν την μπετονια.. και μετα τι ομορφα που γεμιζουν τα πλαστικα χρωματιστα κουβαδακια με λογης λογης ψαρια (λεμε τωρα)

      τα αλλα σκουλικακια, τα καθημερινα διπλα μας προσπαθω να τα αγνοω.. οσο μπορω δλδ ;)

      ηταν υπεροχη πραγματικα η εικονα, απο αυτες που σε κανουν να λες ''ουφ κουραστηκα'', αλλα πραγματικα ''θελω κι αλλο''

      καλο βραδυ :)

      Delete

ερώτηση

  Έχεις δοκιμάσει να κάνεις κάτι που ως τώρα το θεωρούσες αδύνατο για τα δεδομένα σου και να το φέρεις εις πέρας; Τελικά κερδίζει αυτός που ...