Tuesday, November 19, 2013

ουτοπία





Απίστευτα πολλές σελίδες και ζωές που ακυρώνονται ακριβώς την ίδια στιγμή που γίνονται ανιχνεύσιμες..  /στιγμές που δεν θα κουβεντιαστούν ποτέ..  /μέρες που δεν θα ξημερώσουν και νύχτες που δεν θα σκοτεινιάσουν..  /μακρινές,  /πολύ μακρινές παιδικές φωνές..  /και μια απόπειρα να αγγίξεις ένα κομμάτι ευτυχίας που ο κωδικός του βγαίνει πάντα λάθος..  /ένα ρηχό βήξιμο..  /λίγος πονόλαιμος..  /μια διάθεση απραξίας και η κρύα ζεστασιά των λευκών σεντονιών..  /μια πολυθρόνα δερμάτινη και σταυρωμένες οριζόντιες γάμπες αδύναμες να προβληματιστούν έξω από το χώρο δωματίου,  /χωρίς μουσική..  /μόνο λόγια που πολλές φορές φορές αφήνουν την πίκρα του κενού..  /κλικ..  κλικ..  κλικ..  /υπενθυμίσεις ανοιχτών λογαριασμών..  /δυό πράσινα είπα,  /κι ένα μωβ..  /είναι σα να τρέχεις,  /μόνο τρέχεις..  /χωρίς να σκέφτεσαι,  /χωρίς να κοιτάς γύρω σου..  /εν τω μεταξύ το ''όλα''  σου επιτίθεται σαν αυτοάνοσο νόσημα..  /το ''τίποτα''  σε βάζει σε μια βάρκα χωρίς γυρισμό..  /ενδιάμεσα ένα θέλω χωρίς ταυτότητα σηκώνει πλίνθινους τοίχους..  /ντριννν..  /κάθε μια ώρα..  /η συνειδητοποίηση των ορίων του χρόνου γίνεται όλο και πιό δύσκολη..  /φώτα ομίχλης..  /τι περίεργο ζητούσαμε πάντα να βρούμε αυτό το ''κάτι''  κάπου..  /οπουδήποτε..  /είχαμε τόση σιγουριά πως οπωσδήποτε υπήρξε και πως ίσως εμείς απλά δεν προλάβαμε..  /ο νους μας πήγαινε μόνο στην ατυχία..  /η ουτοπία ήταν μια λέξη που αγνοούσαμε,  /ή που κάναμε πως δεν τη βλέπουμε στα κιτρινισμένα από τις έρευνες λεξικά και τώρα ο ύπνος μας έχει γίνει βαρύς και δύσκολος και τα όνειρα δεν μας κάνουν τη χάρη να μας επισκέπτονται..

Σ. Β.

1 comment:

  1. Η ομίχλη μετά από λίγο πάντα καθαρίζει .Ο ήλιος στέλνει τις μικρές του αχτίδες να χαρίσουν τρυφερά φιλιά στα σκυθρωπά πρόσωπα και να χαρίσει φωτεινά χαμόγελα και τα παιδιά βγάζουν τις πιο χαρούμενες κραυγές παίζοντας κρυφτό και κυνηγητό στις γειτονιές.
    Και καθώς η νύχτα πέφτει και τα μάτια σου βαραίνουν καθώς είσαι ξαπλωμένη στο κρεβάτι σου ένα πολύχρωμο όνειρο έρχεται και πάλι να τρυπώσει και να σε ταξιδέψει .
    Την καλησπέρα μου.

    ReplyDelete

τί άλλο να πεις;

  Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και μοιάζει παγωμένο.  Σκουπίδια εδώ κι εκεί,  σκόνη πολύ.  Οι καρέκλες άδειες και οι θεατές ανύπαρκτοι.  Όσο και ...