Wednesday, November 27, 2013

όνειρο





Πες πως είμαι εδώ,  πες πως από νωρίς το πρωί περπατούσα σε όμορφα δρομάκια με μπόλικο χιόνι,  πως η ανάσα διαγραφόταν από το κρύο στον αέρα,  πως το ένα ζευγάρι γάντια δεν έφτανε να ζεστάνει τα χέρια..
Τα παράθυρα δεν φωτίζονται τις μικρές ώρες γιατί το κρύο θέλει να ξυπνάς αργά..  ξύλα στη φωτιά,  πολλά παπλώματα και αλκοόλ..

Πες πως περιμένω να μου σερβίρουν μια πολύ ζεστή,  αχνιστή σούπα..



Στ' αλήθεια..  χθες βράδυ αυτό που έμοιαζε με βροχή ήταν χιονόνερο ε; ε;

2 comments:

  1. Αχ να σε επαιρνα απο το χερι και να σε πηγαινα στην Constanta μου. Βαλε πολυ χοντρο μπουφαν, γαντια, σκουφο, κασκολ αλλά απο μεσα μη ντυθεις βαρυα. Εχει πολυ ζεστη στους κλειστους χωρους. Παρε ενα ζευγαρι μαλλινες καλτσες, να τις φορεσουμε πανω απο τα μποτακια μας να μη γλιστραμε στον παγο. Ετοιμη;
    Παμε πρωτα κατω στο Καζινο, να δεις την Μαυρη Θαλασσα παγωμενη και τα θαλασσοπουλια να επιμενουν να πετουν. Εκει ξυριζει το κρυο γιατι εχει παντα αερα, πιασε με καλα να ζεσταθουμε. Θα περπατησουμε τον ησυχο πεζοδρομο μεχρι το Ακουαριουμ και παλι πισω. Θα περπατησουμε λιγο πιο πανω, να δεις την ελληνικη εκκλησια, μικρη ειναι, δεν την πιανει το ματι. Λιγο παραπανω και η ελληνικη πρεσβεια και η ελληνικη κοινοτητα.
    Θα μπουμε σε ενα ταξι Dacia και θα παμε για καφε στο Epava. Υπογειο, ζεστο, προσεγμενο πολυ αλλά τιποτα το εντυπωσιακο μεχρι να ερθει ο ζεστος καπουτσινο με την βελουδινη πλουσια κουταλια σπιτικης συνταγης απο πανω. Πολυ αρωματικος!
    Για φαγητο θα σε πηγαινα στο Les Barons, καταπληκτικες σουπες. Κρεατοσουπα με κρεμα γαλακτος και απιθανα σκαλοπινια για δευτερο πιατο. Λιγο κρασακι, Murfatlar του '77 να ζεσταθουμε γιατι θα γυρισουμε με τα ποδια σπιτι. Θα απολαυσεις περπατημα μεσα απο το παρκο κατω απο το κεντρικο νοσοκομειο με χιονια.
    Φτασαμε στην οδο Primaverii 4. Γδυσου, κανε ενα καυτο μπανιο (θερμανση απο το πρωι ως το βραδυ με αεριο και ζεστο νερο επισης) κι ελα να ξεκουραστουμε λιγακι πριν ερθει το βραδυ.
    Στις 8:30 να εισαι ετοιμη. Στις 9 αρχιζει η παρασταση "Giselle" με τα μπαλετα Oleg Danovski στην Casa De Cultura, μην αργησουμε. Βγαινουν και αγγλικοι υποτιτλοι πανω, αλλα δεν θα τους χρειαστεις. Σε συνεπαιρνει το θεαμα.
    Μετα θα σε παω σε ενα ρετρο μαγαζακι μεσα σε ενα στενο, με ενα αντικε αυτοκινητο μεσα για διακοσμηση κι ενα ζευγαρι ντυμενο στυλ τσαρλεστον συνηθως που χορευει τανγκο. Απαλη μουσικουλα να μιλησουμε να μου πεις πως σου φανηκε η πολη μου.
    Εχει μυρωδια υγρασιας, χρωμα πρασινο της μουχλας και γκρι κεραμιδι των μονοτονων κτηριων μα μια γλυκια ομιχλη που τα κανει ολα πιο μαγικα.

    Χειμωνας, χιονια, υγρασια μα ζεστες καρδιες.

    xxx

    ReplyDelete
    Replies
    1. ειναι οι δικες σου αναμνησεις κατερινακι και με ταξιδεψες.. ομορφα !

      Delete

τί άλλο να πεις;

  Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και μοιάζει παγωμένο.  Σκουπίδια εδώ κι εκεί,  σκόνη πολύ.  Οι καρέκλες άδειες και οι θεατές ανύπαρκτοι.  Όσο και ...