Sunday, November 29, 2015

απόγευμα





Εν τω μεταξύ,  απόψε το φερμουάρ του μπουφάν μου έφτασε και φίλησε τον άδειο μου λαιμό,  κι έμεινε εκεί ψηλά όση ώρα χρειαζόμουν θαλπωρή και ζεστασιά,  μια που το κρύο καλά κρατεί,  12 βαθμοί και αέρας ψυχρός κατ' ευθείαν στο πρόσωπο,  ενώ τα μάτια μου χάζευαν αχόρταγα χριστουγεννιάτικα δέντρα σε δωμάτια φρεσκοστολισμένα,  σε διάφορους ορόφους,  σε δρόμους,  στη γειτονιά.
Οι βιτρίνες δε,  από όσα μαγαζιά έχουν απομείνει,  μοιάζουν γιορτινές και υπέροχες και σε βάζουν στη διαδικασία να σκεφτείς πως η επιθυμία σου θα ήταν να τα έχεις όλα,  αν βέβαια είχες την ελευθερία της επιλογής!

Απόγευμα Κυριακής,  ενός Νοέμβρη που χαίρεται τις τελευταίες του ανάσες..

6 comments:

  1. Με σηκωμένο το γιακά της φόρμας μου και το κασκόλ ν’ αγκαλιάζει το λαιμό, ο παγωμένος αέρας να χτυπάει το πρόσωπο και με τα χέρια βαθιά στις τσέπες, από τα ακουστικά να απολαμβάνω βραζιλιάνικα τραγούδια, έδωσα, με -4 βαθμούς, τον πρωινό μου περίπατο σε δρόμους γεμάτους από τα τελευταία φύλλα των δέντρων που πλέον τους απόμειναν σκέτα κλαριά. Κι έτσι ακόμη είναι όμορφα.

    Η γιορτινή ατμόσφαιρα είναι έντονα αισθητή, ιδίως μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών.
    «Σ’ έναν Νοέμβρη που χαίρεται τις τελευταίες του ανάσες»

    ReplyDelete
  2. ποσο θα ηθελα να ημουν εκει που βρισκεσαι!
    σε μια ιδιαιτερα αισθητη χριστουγεννιατικη ατμοσφαιρα, με ανθρωπους που απο οτι εχω καταλαβει, halloween, ευχαριστιες κλπ ξερουν με παθος να ζουν τις γιορτες..
    εδω χλιαρα, αλλα θα ελεγα και καπως ικανοποιητικα, ισως επειδη συνηθισαμε, ή ισως επειδη ηδη ξεχασαμε το προσφατο αρκετα πιο πληθωρικο παρελθον ;)

    καταπιαμε την πικρα Στρατο για να καταφερουμε να επιβιωσουμε, συναισθηματικα και ψυχολογικα κυριως

    οποτε κι αυτο το ελαχιστο, απο το ολοτελα καθολου, μοιαζει πολυ, σ ενα Νοεμβρη που αποχαιρετα με αγαπη

    καλο βραδυ απο εδω ;)

    ReplyDelete
  3. ΄Το κρύο της τοποθεσίας σου δεν το έχουμε ακόμα νιώσει εδώ Αθήνα. Όμως το Χριστουγεννιάτικο κλίμα πλέον γίνεται ολοένα και πιο αισθητό ολόγυρά μας. Όλα τούτα τα καλούδια γύρω, που όμορφα περιγράφεις, δίνουν στις μέρες αυτές μια λάμψη που ζεσταίνει την ατμόσφαιρα και τις καρδιές μας.
    Σου εύχομαι ο καινούργιος μήνας να φέρει ομορφιές.
    Καλό βράδυ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. σημερα το πρωι το νιωσαμε σε τετοιο βαθμο Γιαννη, στην πρωινη βολτα στην παραλια.. δεν ηταν μονο απαραιτητο το μπουφαν αλλα ηθελε να ειναι και κουμπωμενο!
      ειναι ομορφα, κι ο Νοεμβρης αγαπημενος μηνας που μας τελειωνει σιγα σιγα, αλλα κι ο Δεκεμβρης που κοντοζυγωνει

      σ ευχαριστω
      καλο βραδυ και σε σενα :)

      Delete
  4. Κρύο απ' έξω αλλά ζέστη μέσα.... τα λόγια σου βγαίνουν κατευθείαν από την καρδιά σου και είναι τόσο γλυκά και γιορτινά!! Να έχεις μια όμορφη εβδομάδα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ειναι αυτο που εζησα Μαριελα μου τη σημερινη μερα :)

      καλη εβδομαδα
      με χαρα!

      Delete

μια μέρα

  χρόνος τότε που σκοτώναμε το συναίσθημα,  κι ενώ η ψυχή έλεγε ναι,  εμείς επιλέξαμε το όχι νοσταλγία ο τρόπος που σήκωνες ψηλά τα μανίκια ...