Thursday, December 31, 2015

η πόρτα





Τώρα εμένα καθόλου δεν μου αρέσουν οι απολογισμοί,  γιατί όποτε ασχολήθηκα μαζί τους μείον με βρήκα..  κι ας έχω γυρίσει πίσω πολλές φορές κι ας μη έχω ακόμη συγχωρήσει τον εαυτό μου για αρκετά πράγματα.
Ούτε να ζητάω πια μου αρέσει γιατί ξέρω ότι κάποιες καταστάσεις υπάρχουν ή δεν υπάρχουν είτε τις ζητήσεις είτε όχι..
Μαθήματα έχω πάρει πολλά κι αυτά είναι ο απολογισμός μιας ολόκληρης ζωής αυτό είναι γεγονός,  όπως γεγονός είναι και ότι μου αρέσει να στρίβω πόμολα με τα χεράκια μου,  κοινώς μου αρέσει να ανοίγω πόρτες..
Μια καινούργια πόρτα λοιπόν για μένα ο νέος χρόνος,  ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ανεξάντλητη προσπάθεια,  μια που τίποτα μα τίποτα όπως έχουμε πει πάρα πολλές φορές δεν είναι δεδομένο μέσα στα κουτάκια που ορίζει η ίδια η ζωή στην πορεία της.

Να είμαστε,  να είσατε όλοι καλά,  μαζί με τους ανθρώπους που μας αγαπούν και τους αγαπάμε,  και να μας αγαπάνε περισσότερο από ότι τους αγαπάμε γιατί τι νόημα έχει να δίνεις χωρίς να παίρνεις ε;  να το προσέχετε αυτό..  να σκέφτεστε πάντα ότι ο εαυτός σας είναι τόσο πολύ ακριβός,  που αξίζει πολύ την αγάπη των άλλων.  Πιό πολύ από όσο νομίζετε / νομίζουμε..

Πάω να φτιάξω μια τούρτα,  μια πίτα,  ένα σουφλέ κι ένα σοκολατένιο μωσαικό με κρέμα λεμονιού για τον ανηψιό μου..  και για όσους μέσα από την καρδιά μου ολόψυχα αγαπώ και δεν τους ανταλλάσσω με τίποτα..  τόσο πολύτιμοι μου είναι!

Φιλιά!

14 comments:

  1. Η προτελευταία σου παράγραφος είναι η Βίβλος όλων των ευχών. Συμφωνώ και επαυξάνω.
    Πολλά φιλιά και καλή επιτυχία στις μαγειρικές σου δημιουργίες!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αυτες ειναι πολυτιμες σκεψεις και χαιρομαι οταν ειμαστε σε θεση να τις κανουμε..τα καταφεραμε μια χαρα και μαγειρικα τωρα ηρθε η ωρα του "ουφ δεν αντεχω αλλο"και βολτες στη βροχη με φιλους κλπ καλη διαθεση να εχουμε φιλια πολλα..καλως ηρθες

      Delete
  2. Στέλλα μου, να σου ευχηθώ η καινούργια πόρτα της νέας χρονιάς, να αναδείξει έναν καινούργιο χώρο, όμορφο, γόνιμο, δημιουργικό για σένα και τα δικά σου πρόσωπα. Τις ευχές μου για ότι καλύτερο. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γιαννη μου το ιδιο ελπιζουμε ολοι μας..σου ευχομαι με τη νεα χρονια να πραγματοποιηθουν τα ονειρα σου φιλια πολλα

      Delete
  3. Νομίζω Στέλλα μου, πως αν δεν κλείσουμε καλά καλά μια πόρτα, αυτό που θ' αντικρίσουμε όταν θ' ανοίξουμε μια άλλη θα είναι η ίδια θέα, με την ίδια γεύση, με την ίδια αίσθηση αυτής της έλλειψης...
    Εύχομαι ολόψυχα αυτή η χρονιά να είναι ευσπλαχνική μαζί μας και να μας δώσει πολύ Αγάπη και πολύ χαρά γιατί το αξίζουμε!
    ΑΦιλάκια με πολύ Αγάπη και εύχομαι να περάσεις όπως εσύ το επιθυμείς σήμερα το βράδυ! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μαγισσουλα μου γλυκια ποσο μα ποσο δικιο εχεις.. κρυωνουμε αφανταστα οταν δεν κλεινουμε καλα τις πορτες πισω μας ακομη κι αν ειναι ελαχιστες οι χαραμαδες δεν μας αφηνουν να δουμε καθαρα αυτο που βρισκεται μπροστα μας..
      Και βεβαια αξιζουμε αγαπη και να δωσουμε και να παρουμε
      τελικα! ωραια περασαμε!

      φιλια πολλα
      καλη, γλυκια χρονια να εχουμε

      Delete
  4. Πολύ μου άρεσε η παραβολή σου με το πόμολο. Και πολύ ωραία φωτογραφία διάλεξες. Καλορίζικη λοιπόν η νέα "πόρτα" Στέλλα μου & να σου φέρει νόστιμες "μαγειριές" και πολύτιμες παρουσίες στη ζωή σου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. μα ετσι το αισθανομουν ακριβως, σαν να ανοιξε μια νεα πορτα με ενα λαμπερο κρυσταλλο για πομολο.. μακαρι να διαχειριστουμε σωστα τις στιγμες μας Μαρια μου, να κανουμε το καλυτερο για μας

      φιλια πολλα
      μια πολυ γλυκια νεα χρονια ευχομαι :)

      Delete
  5. Αγαπητή μου Στέλλα.
    Να ευχηθώ η νέα πόρτα που θα ανοίξεις να σου έχει ό,τι επιθυμείς.
    Καλή σου χρονιά.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ντενη ευχομαι το ιδιο για ολους μας, για σενα ιδιαιτερα μια χρονια οπως την επιθυμεις

      καλη, γλυκυτατη χρονια ;)

      Delete
  6. Είναι αυτό που πιότερο έχει σημασία, Στέλλα μου, να είμαστε καλά με τους ανθρώπους που μας αγαπούν και τους αγαπάμε. Το τι δίνουμε και τι παίρνουμε το δείχνει η πορεία του καθενός στη διαδρομή μας. Λανθασμένες επιλογές πάντα θα υπάρχουν… Θυμήσου εκείνη την παράγραφο…

    Καλή Χρονιά, φίλη μου! Εύχομαι Χρόνια ΠΟΛΛΑ!!! Στο χέρι μας είναι να τα κάνουμε και ΚΑΛΑ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Στρατο μου, χρονια πολλα, καλη χρονια.. ζουμερη και νοστιμη σα τα σπορια του ροδιου..

      αχ εκεινη η παραγραφος.. ;)

      στο χερι μας ειναι να περναμε καλα.. να θυμομαστε να ξεχναμε να νοσταλγουμε να βιωνουμε

      φιλια!

      Delete
  7. Φυσικά και ο εαυτός μας είναι ακριβός Στέλλα μου. Και πρέπει να τον χαϊδεύουμε όπως συνηθίζω να λέω :))) Σαν μωρό. Αν είμαστε καλά μαζί μας είμαστε μετά καλά και με τους άλλους. Δίνουμε με τη ψυχή μας γιατί συνήθως οι δύστροποι, οι κακιασμένοι είναι ατελείς μέσα τους και το ξέρουν. Και δεν κάνουν τίποτα να αγαπήσουν τον εαυτό τους!
    Καλή χρονιά να έχεις μάτια μου, με υγεία, αγάπη και γαλήνη! :))
    Πολλά, ζεστά φιλιά !

    ReplyDelete
    Replies
    1. πρεπει να εχουμε τον νου μας καθε στιγμη Αριστεα μου κι αυτο το εχουμε μαθει πια καλα.. να μας αγαπαμε γιατι αλλιως αυτη η αγαπη δεν μπορει να μοιραστει, μονο ετσι..

      σ ευχαριστω για τις πολυ ζεστες ευχες σου
      υπεροχη χρονια ευχομαι με οτι επιθυμεις
      δημιουργιες
      δρωμενα
      κειμενα
      ολα τα ομορφα που φτιαχνεις

      φιλια πολλα - σ ευχαριστω!

      Delete

ερώτηση

  Έχεις δοκιμάσει να κάνεις κάτι που ως τώρα το θεωρούσες αδύνατο για τα δεδομένα σου και να το φέρεις εις πέρας; Τελικά κερδίζει αυτός που ...