Thursday, December 07, 2017

απόφαση ζωής





Όλη νύχτα,  κρατούσε το γράμμα του πάνω στο στήθος της.  όλη νύχτα,  χωρίς να κλείσει μάτι,  άγρυπνη,  πλάι στο αναμμένο τζάκι,  ξαπλωμένη στο στενό καναπεδάκι με ένα ελαφρύ,  μάλλινο σκέπασμα στα πόδια της.  Στην δεξιά πλευρά,  βρισκόταν ένα ψεύτικο,  ψηλό και πυκνό χριστουγεννιάτικο δέντρο,  στολισμένο με μικρά στολίδια που στραφτάλιζαν κάτω από τα λαμπερά,  χρωματιστά φωτάκια που αναβόσβηναν χωρίς σταματημό.  Ένας σωρός από μικρά στολίδια,  που περίμεναν έντεκα ολόκληρους μήνες υπομονετικά στην αποθήκη,  που και φέτος τα έβγαλε με την ίδια λαχτάρα και τα τοποθέτησε ένα ένα στο κάθε κλαδί,  μιλώντας τα,  κανακεύοντας τα,  αναφέροντας με την ίδια θέρμη στο καθένα τη δική του,  προσωπική ιστορία.  Πού ήταν πριν,  πώς ήρθε σ'  αυτό το σπίτι,  πόσα χρόνια έμεινε,  πόσο αγαπήθηκε!
Κάπως έτσι ένιωθε και η ίδια,  αυτό το παράξενο,  γιορτινό βράδυ,  σαν να είχε τη δική της,  ιδιαίτερη ιστορία,  που απόψε,  τούτη τη στιγμή,  θα έπρεπε να της δώσει μια συνέχεια,  παίρνοντας την μεγάλη απόφαση.  Να φύγει ή να μείνει;  Το γράμμα,  ο αγαπημένος της,  τα λόγια του που την προσκαλούσαν εκεί κοντά του και που αυτός ήταν τόσο μα τόσο μακριά,  σε μια άλλη ήπειρο για την κυριολεξία.  Αυτή ήταν πραγματικά μια πολύ σοβαρή απόφαση,  μια απόφαση ζωής.  

2 comments:

  1. Ένα πολύ δύσκολο και σκληρό δίλημμα φορτωμένο σε μια βραδιά γαλήνης και ομορφιάς.
    Μια απόφαση ζωής προ των πυλών, κάτω από δυσβάσταχτες συναισθηματικές φορτίσεις. Δεν θα ήθελα, όχι, να ήμουν στη θέση της γυναίκας αυτής...! δεν θα ήθελα ποτέ να αντιμετωπίσω τέτοιο δίλημμα ειδικά σε μια ανάλογη ατμόσφαιρα.
    Στέλλα, εξαιρετική η ατμόσφαιρα της γραφής σου, με συνεπήρε και με συγκίνησε.
    Καλό βράδυ.

    ReplyDelete
  2. Κι ομως Γιαννη κατι τετοιες γιορτινες μερες παιρνονται πολλες φορες οι πιο σημαντικες αποφασεις. Θα ελεγα πως κι εγω την λυπαμαι την κοπελλα που βρισκεται σε τετοιο διλημμα και κυριως μακρια απο τον αγαπημενο της! Όχι δεν θα το ηθελα να βρεθω στην θεση της! Και ελπιζω να παρει την λιγοτερο ανωδυνη αποφαση και να συνεχισει την ζωη που της αρμοζει. Κυριως ευτυχισμενη!!!
    Καλο βραδυ!

    ReplyDelete

τί άλλο να πεις;

  Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και μοιάζει παγωμένο.  Σκουπίδια εδώ κι εκεί,  σκόνη πολύ.  Οι καρέκλες άδειες και οι θεατές ανύπαρκτοι.  Όσο και ...