Saturday, February 17, 2018

περί έρωτος





Δεν ξέρω πόση παθολογική τρέλα μπορεί να κρύβεται από πίσω,  αλλά σίγουρα ένας παθιασμένα ερωτευμένος άνθρωπος που βρίσκεται μπροστά στην τραγικότητα μιας διακοπής της ερωτικής του σχέσης,  μπορεί να φτάσει σε ακραίες ενέργειες και καταστάσεις,  τέτοιες που βλέποντας τες οι υπόλοιποι ψύχραιμα και αποστασιοποιημένα να μην έχουν την δυνατότητα να τις ερμηνεύσουν. 
Και βέβαια μια τέτοια ενέργεια,  σπάνια ευτυχώς,  σε στιγμή πάθους μπορεί να είναι η αυτοχειρία.
Η αυτοχειρία,  με οποιοδήποτε τρόπο,  ανώδυνο ή βάναυσο,  τον αλόγιστο ερωτευμένο λίγο τον ενδιαφέρει.
Ίσως αυτό που επεξεργάζεται το μυαλό του εκείνη τη στιγμή είναι ο βαθμός δραματικότητας.  Όσο πιο δραματικός ο τρόπος,  όσο πιο συμβολικός,  και μιλάμε για συμβολισμούς που μόνο ό ίδιος θα μπορούσε να κατανοήσει τόσο πιο ελκυστικός. 
Το τέλος μιας σχέσης,  μπορεί για κάποιους να είναι το οριστικό μπλοκάρισμα της λογικής σκέψης,  από εκεί και πέρα,  τα πάντα μπορούν να είναι πιθανά,  όσο και απίθανα.

*
Πόσα θα μπορούσαν να αλλάξουν αν ο έρωτας δεν μας έκανε να νιώθουμε μοναδικοί.  Και πόσο σωστά θα βλέπαμε τα πράγματα μέσα σ' αυτόν,  αν μας περνούσε έστω και σαν ιδέα από το μυαλό,  πως αυτό που νιώθουμε εμείς,  δεν είναι αναγκαία συνθήκη και για τον εκάστοτε σύντροφο μας.
Κάτι το οποίο δεν χωράει,  τόσο σε ένα γυναικείο όσο και σε ένα αντρικό ερωτευμένο μυαλό.  Παρότι,  οι γυναίκες μπορούν να προσποιηθούν οργασμό,  ενώ οι άντρες προσποιούνται ολόκληρη σχέση,  θέλω να πιστεύω πως και τα δύο φύλα μπορούν να βρεθούν στη δυσμενή θέση ενός θολωμένου από έρωτα νου!

2 comments:

  1. Η Τελική σου διαπίστωση-συμπέρασμα είναι και η σωστή. Ο Θολωμένος από έρωτα νους δεν είναι "προνόμιο" κανενός φύλου. Επίσης έχω μια επιφύλαξη στο ότι μια γυναίκα φτάνει στην προσποίηση μονάχα μέχρι τον οργασμό. Και δεν το λέω επειδή είμαι άντρας. Συμβαίνει και στη ζωή. Και στα δύο φύλα, οι άνθρωποι μπορεί να πάνε σε σχέσεις συμβατικές για μια σειρά λόγους.
    Στέλλα μου, στο έχω ξαναπεί. Αναδεικνύεις πολύ σοβαρά θέματα μέσα σε τόσο λίγα και περιεκτικά λόγια που φανερώνουν την εκφραστική σου δυνατότητα.
    Να σου ευχηθώ καλές Απόκριες καλή μου.

    ReplyDelete
  2. Γιαννη εδω δεν μιλαω για συμβατικη σχεση αλλα μια ερωτικη σχεση οπου πιθανον να υπαρχει συν μια συμβατικη σχεση απο τη μια πλευρα. Βεβαια, το πακετο το βρισκουμε σε διαφορες παραλλαγες. Και εννοω πως ενας αντρας προσποιειται συναισθηματα στην ερωμενη του. Ισως ειναι ευκολο και για τα δυο φυλα να προσποιηθουν ομως γιατι; Γιατι να προσποιουνται ερωτα ανθρωποι ανω των 40 ας πουμε ετων, μη σου πω και 50!
    Και μαλιστα σε βαθος χρονου;

    ReplyDelete

μια μέρα

  χρόνος τότε που σκοτώναμε το συναίσθημα,  κι ενώ η ψυχή έλεγε ναι,  εμείς επιλέξαμε το όχι νοσταλγία ο τρόπος που σήκωνες ψηλά τα μανίκια ...