Monday, April 09, 2018

διαφορετικότητες





Αν δώσουμε σε 100 ανθρώπους να ζωγραφίσουν μια ροζ τουλίπα,  θα έχουμε 100 πολύ διαφορετικά μεταξύ τους αποτελέσματα.  Κάπως έτσι συμβαίνει και με κάποια θέματα της καθημερινότητας μας.  100 άνθρωποι θα έβλεπαν με 100 διαφορετικές ματιές και απόψεις την ίδια κατάσταση. 
Συμπέρασμα,  πρέπει να διαθέτουμε μεγάλο εύρος ανεκτικότητας για να αποδεχτούμε τις διάφορες αποκλήσεις γύρω από τον εαυτό μας.
Την διαθέτουμε;  Η απάντηση μου είναι όχι.  Νομίζω πως δεν μπορούμε,  είναι μια προσαρμοστικότητα την οποία δεν την διαθέτουμε,  ίσως και σκόπιμα.  Μπορεί η εσωστρέφεια και ο εγωισμός να έχουν έναν σκοπό.  Και η οχύρωση γύρω από τον εαυτό μας μπορεί να είναι προστατευτική ανάγκη.  Και η μοναχική μάχη για την επιβίωση,  αυτοσκοπός και ίσως η τελική νίκη.
Θα μπορούσε!

2 comments:

  1. Κρατώ επιφυλάξεις από την προσέγγισή σου. Δεν νομίζω ότι η εσωστρέφεια και το "εγώ" να προστατεύουν από κάποιες καταστάσεις. Περισσότερο "φυγομαχία" είναι από τη ζωή και έλλειψη ανεκτικότητας και προσαρμογής.
    Να ευχηθώ Χρόνια πολλά με ένα μπουκέτο ευχές σαν τις πανέμορφες τουλίπες.

    ReplyDelete
  2. και ομως, ενα δυνατα κτισμενο ''εγω'' ανταποκρινεται σε μια μοναχικη ουσιαστικα πορεια με μεγαλυτερες αντοχες και αυτο ειναι μια νικη, για εκεινο που το θελει ετσι..

    χρονια πολλα φιλε μου!

    ReplyDelete

ερώτηση

  Έχεις δοκιμάσει να κάνεις κάτι που ως τώρα το θεωρούσες αδύνατο για τα δεδομένα σου και να το φέρεις εις πέρας; Τελικά κερδίζει αυτός που ...