Wednesday, September 04, 2019

το φόρεμα






Την ξάπλωσε αργά στο μεγάλο διπλό κρεββάτι των γονιών του,  μια λεπτή γαλάζια κορδέλα κατέληγε σε μια μικρή παναγία καρφιτσωμένη στο μεταλικό κεφαλάρι,  ο πατέρας του είχε αποδημήσει εις κύριον κάποια χρόνια πριν,  προδομένος από την καρδιά του σε ώρα οδήγησης,  κατέβασε το ντεκολτέ της,  την φίλησε στον ώμο,  έγλυψε το βελούδινο στέρνο,  ρούφηξε με θέρμη την ρόγα της παιχνίδισε μαζί της με την υγρή γλώσσα του,  το διαμέρισμα ήταν στην διάθεση του,  η γριά μαμά του δεύτερη μέρα σε εκδρομή πληρωμένη από τον ίδιο,  την καλόπιανε,  τον σπιρούνιαζε ο έρωτας,  τον φλόγιζε,  το παράθυρο στο δωμάτιο διάπλατα ανοιχτό,  με ευκολία θα μπορούσαν να γίνουν ερωτικό θέαμα από το δρόμο,  ξεκούμπωσε με τα δάχτυλα του τα κουμπιά από το φόρεμα της,  το χώρεσε στη χούφτα του,  το ανέπνευσε βαθιά,   και το κρέμασε στο παραθυρόφυλλο.
Δεν έσυρε τις κουρτίνες,  χρειαζόταν το φως,  για το κέντημα που είχε,  με το γυμνό της σώμα,  τα επόμενα λεπτά να κάνει.



15 comments:

  1. Κοίτα τώρα πρώς κέντησες με μια φωτογραφία!! Θαυμάσια έμπνευση. Υπέροχη γραφή!
    Καλημέρα Στέλλα
    Τα φιλιά μου

    ReplyDelete
    Replies
    1. καλημέρα Άννα,
      η αλήθεια είναι πως με παίδεψε αυτή η τόσο ωραία φωτογραφία, για ποιό λόγο άραγε θα μπορούσε ένα φόρεμα να βρεθεί σκαλωμένο σε ένα παραθυρόφυλλο; :-)))

      σ ευχαριστώ
      την καλημέρα μου

      Delete
  2. Όταν ο Έρωτας έχει φωλιάσει στην καρδιά σου, Στέλλα μου, τα πάντα μπορούν να στον θυμίζουν, γιατί ο Έρωτας προς τη ζωή δεν έχει ηλικία, έτσι δεν είναι;
    Για μένα που δεν διανύω παρόμοια ερωτική φάση (!), ένα φουστάνι στο παντζούρι, μπορεί να είναι δώρο-σημάδι ζωής για να κοιτάξω λίγο παραπάνω τον εαυτό μου!
    Ότι και να είναι, είναι πανέμορφο!

    ΑΦιλάκια πάντα γλυκά! :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μια φίλη από τα παλιά blog επισήμανε πως άλλους Σεπτέμβρηδες γράφαμε ερωτικά, δεν είναι άσχημο να μην λείπει ο έρωτας από το μυαλό μας, από τις πράξεις μας, πιστεύω σε κάθε ηλικία είμαστε ερωτικοί και όχι μόνο στην αναπαραγωγική.
      Και φυσικά ο έρωτας είναι ένα μέσο να κοιτάξεις καλύτερα τον εαυτό σου :-)))
      Αλήθεια, τί λέει περί έρωτος ο αγαπημένος σου ο Κρισναμούρτι;

      φιλάκια πάντα ναι :)***

      Delete
  3. Υπέροχος ο έρωτας Στέλλα.
    Μα στ’ αλήθεια με το χέρι στην καρδιά πες μου έχει καμιά σχέση με κείνον της νιότης σου. Η σεξουαλικότητα σίγουρα δεν έχει ηλικία, όμως επιβάλλεται η γνώση (για πολλούς και διάφορους λόγους). Βλέπω νέους δημόσια που ερωτοτροπούν (πως αλλάξανε τα χρόνια) και χαμογελώ, το αποδέχομαι.
    Φαντάσου την ίδια εικόνα στην Τρίτη ηλικία. Συμπάθαμε αλλά φτάνει στα όρια της γελοιότητας και μιας ανώριμης προκλητικής στάσης που παρασύρεται από την ψευδαίσθηση του χρόνου, αρνούμενος πως γερνάει.
    Ο έρωτας δεν είναι μόνο επιθυμία, αισθησιασμός, είναι βαθιά αγάπη, στοργή και κυρίως γνώση.
    Πάντως ένα φόρεμα στο παράθυρο θα φώναζε από μακριά, αγάπη και ελευθερία.
    Πάντα να είσαι καλά και πάντα την αγάπη μου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αννίκα,
      για μένα ο έρωτας έχει πολλές μορφές, κι ας είναι ένα και μοναδικό το αποκορύφωμα του, νομίζω πως μια φορά ως ερωτευμένος θυμάσαι, την πιο δυνατή.
      Παρ' όλα αυτά πιστεύω πως όλες οι μορφές του έχουν αξία.
      Αν θέλουν δύο ο έρωτας μπορεί να φτάσει και σε μεγάλη ηλικία.
      Ο ενθουσιασμός, ο θαυμασμός, η διάθεση να γοητεύσεις τον άνθρωπο σου.

      Τα χρόνια περνούν κι αλοίμονο αν δεν δεχόμασταν ότι γερνάμε. Μεγαλώνουμε και φαίνεται στα κόκκαλα που πονάνε τα πρωινά που σηκωνόμαστε από το κρεββάτι αχ! :-)))

      Οι υπερβολές δεν μου άρεσαν ποτέ, ούτε όταν ήμουν 20!
      Από την άλλη, υπάρχουν στιγμές που θέλεις να ρουφήξεις κι αυτό το κομμάτι της ζωής.

      άλλωστε δεν έχουμε φτάσει ακόμη στην τρίτη ηλικία :-)))
      Συμφωνώ με όσα τόσο υπέροχα περιγράφεις,
      καλό μεσημέρι
      φιλάκια

      Delete
  4. Ω Στέλλα! Είχα καιρό νομίζω να συναντηθώ με τέτοιας θέρμης ερωτικό σου κείμενο! Εντυπωσιακό, γεμάτο έμπνευση και ποίηση. Φαίνεται πως ένα ρομαντικό κείμενο μπορεί να συνταιριάξει με τον ερωτισμό. Το φόρεμα γίνεται παντιέρα. Κρέμεται στο παράθυρο. Γίνεται καμβάς ζωγραφικής για τις ερωτικές περιπτύξεις.
    Λέξεις, θέμα και εικόνα, όλα δεμένα επάξια με τη γραφή σου σε ένα μικρό διαμαντάκι που έρχεται να στολίσει τη σκέψη και το σπιτικό σου εδώ.
    Στέλνω καλησπέρες πολλές.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ήταν πολύ ερωτική η φωτογραφία Γιάννη με την έννοια ότι θα μπορούσε να υπονοήσει πολλά.
      Σ ευχαριστώ
      φιλάκια πολλά

      Delete
  5. Κοίτα, τώρα, πόσο καθοριστικές είναι οι εμπειρίες στον τρόπο που μεταφράζει κανείς τα πράγματα: για σένα η εικόνα ήταν ερωτική - για μένα, κάθε άλλο. Ήταν εντελώς πρακτική η ανάγνωση που της έκανα, επειδή, πολλά χρόνια πριν, στις πρώτες μας διακοπές με τον καλό μου, είχε πλύνει αυτός στο χέρι ένα ζευγάρι κάλτσες του ... και πού τις είχε βάλει, παρακαλώ, για να στεγνώσουν;! Τις είχε χώσει στις σχισμές από το κλιματιστικό, όπως έβγαινε ο αέρας να τις φυσάει για να στεγνώσουν γρηγορότερα!!! Είχα σκάσει στα γέλια τότε, θυμάμαι, όπως τις έβλεπα να πηγαίνουν μπρος πίσω σαν τεράστια δόντια που εξείχαν από τη συσκευή. Έτσι, όταν είδα το φόρεμα χωμένο στις σχισμές από το παντζούρι, σκέφτηκα αμέσως πως ήταν για στέγνωμα, χαχαχαχα! (Απεριόριστη ερωτική διάθεση εγώ, το βλέπεις! ;-P Πάντως, μου αρέσει πολύ η δική σου οπτική.)
    *Η "διαστροφή" (χαχα, και πάλι δίχως σχέση με ερωτισμό): προσπαθούσα να διακρίνω ποιο ήταν το βιβλίο που μισοφαίνεται στο κάτω μέρος της εικόνας!

    Διονυσία

    ReplyDelete
    Replies
    1. ωω ναι βέβαια το πιστεύω.
      Στην ανάγκη το μυαλό γίνεται πρακτικό.
      Θα μπορούσε να τις στεγνώσει και με πιστολάκι μαλλιών, όπως είχα κάνει εγώ κάποτε με εσπατρίγιες που είχαν μουσκέψει.

      Επίσης για ακόμη πιο απεριόριστη ερωτική διάθεση, το φόρεμα θα μπορούσε να πωλείται, θα μου πεις μαγαζί σε όροφο; Θα σου πω γιατί όχι ;)))

      Άλλη μια σκέψη ακόμη πιο πρακτική, το φόρεμα μπήκε εκεί στο παραθυρόφυλλο για δυό λεπτά, τόσο όσο να βγει αυτή η όμορφη φωτογραφία και μπράβο του του φωτογράφου που το σκέφτηκε :-)))

      Αλλά κι ο έρωτας βρε παιδί μου ας είναι κάπου κι αυτός, να δείχνουμε πως υπάρχει.
      Να τον καλλιεργούμε :-)))

      Καλημέρα κορίτσι

      Delete
  6. Καλημέρα γλυκιά μου λίγο πριν φύγω για το κτήμα είπα να πάρω μαζί μου όμορφα ερωτικά μηνύματα σαν τα δικά σου. Κι εγώ ..ερωτική την βλέπω την εικόνα, λες και κάποια το άπλωσε εκεί το φόρεμα να στεγνώσει από το μεθύσι της προηγούμενης νύχτας. όσο για το..άπλωμα το κάνω συχνά στο τροχόσπιτο γιατί έχω την..κακή συνήθεια ενώ έχω στα συρτάρια μου ένα σωρό εσώρουχα να πλένω κάθε βράδυ το προηγούμενο και να το απλώνω κάπου μέσα στο τροχόσπιτο ή σε δωμάτιο ξενοδοχείου όταν πηγαίνουμε!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αχτίδα μου, άκρως ερωτική η ζωή στο τροχόσπιτο :-)))

      Την καλημέρα μου
      φιλάκια

      Delete
  7. αποπνεει ερωτας σημερα εδω :)
    υπεροχη εικονα, ομοιως και η αφηγηση σου!

    να περνας ομορφα ευχομαι

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κική,

      ωραία είναι όταν ο έρωτας βγαίνει από μέσα μας αυθόρμητος, με μιαν ανάσα, σαν αναστεναγμός.
      Αυτός είναι αληθινός έρωτας!

      Όταν σκέφτεσαι το πώς, το τί, ποιές λέξεις κλπ είναι απλά ένα κείμενο προσπάθειας της στιγμής σαν τούτο δω :-)))

      φιλάκια!!!

      Delete
  8. Α! συγνώμη γιατί μόλις τώρα διάβασα την απάντηση στο σχόλιο μου!
    Ο Κρισναμούρτι μιλάει πιο πολύ όπως είναι φυσικό για Αγάπη και σαφέστατα ξεχωρίζει τον έρωτα των σχέσεων που έχει ημερομηνία λήξης και μιλάει πολύ για τον Έρωτα προς τη Ζωή!
    Κάπου λέει κάτι που προσωπικά μου αρέσει πολύ:
    "Ο έρωτας είναι η αγάπη που έχασε τον δρόμο της"!
    ΑΦιλάκιαααααααααααα! :)))

    ReplyDelete

τί άλλο να πεις;

  Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και μοιάζει παγωμένο.  Σκουπίδια εδώ κι εκεί,  σκόνη πολύ.  Οι καρέκλες άδειες και οι θεατές ανύπαρκτοι.  Όσο και ...