Saturday, November 30, 2019

άγχος





Σήμερα,  και για τις προσεχείς μέρες,  ήθελα να σταυρώσω τα δάχτυλα μου (τον δείκτη και το μεσαίο) πίσω από την πλάτη μου,  έτσι όπως κάναμε όταν είμασταν παιδιά και θέλαμε την θετική έκβαση μιας κατάστασης.
Όταν θέλαμε να πιάσουν οι ευχές μας δηλαδή.
Μετά σκεφτόμουν πως,  αν πίστευα στον Άι Βασίλη,  και αν του έγραφα ένα γράμμα,  δεν θα ζητούσα να μου φέρει κάτι τις,  αλλά θα του ζητούσα να μου πάρει το άγχος.  Να το πάρει και να το εξαφανίσει από προσώπου γης και να το αντικαταστήσει με τη σωστή διαχείριση των συναισθημάτων μου.
Γιατί αυτή η υπερβολική,  η υστερική επιθυμία να πάνε όλα καλά,  χρειάζεται δεν λέω,  αλλά κι αν δεν πάνε δεν χάθηκε ο κόσμος.  Κάποια πόρτα θα παραμείνει κλειστή,  κάποια άλλη θα ανοίξει.  Άλλωστε είναι τόσα αυτά που έχουμε γύρω μας,  αυτά που περιμένουν να είμαστε χαλαροί για να τα απολαύσουμε.

Επίσης,  αυτή η εμμονή με μια κατάσταση ή αντίστοιχα με έναν άνθρωπο είναι πολύ κουραστική Άι Βασίλη μου,  και για μένα και για αυτόν.  Χάνεται το δάσος και έχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον,  αρκεί κάποιος να μπορεί να το δει!

3 comments:

  1. Καλησπέρα φιλενάδα! Αχ αυτό το ρημάδι το άγχος. Έχει γίνει προσωπική μας μάστιγα. Άλλοτε ρεαλιστικό άλλοτε υπερτιμημένο, μας έχει κάνει σκλάβους του. Όπως σωστά το λες, δεν μπορούμε να τα περπατήσουμε όλα. Κάπου θα είμαστε ελλειμματικοί. Εκεί οφείλουμε να βάλουμε ιεραρχήσεις.
    Στέλλα μου καλό Σαββατοκύριακο να έχεις αγαπητή μου φίλη.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν μπορούν να πηγαίνουν όλα καλά. Άλλοτε λίγα, άλλοτε πολλά, άλλοτε τίποτα. Ισχύει για όλους Γιάννη.
      Λίγο πιο cool να είμασταν μόνο.
      Όχι τόση υπερένταση και τόσο καρδιοχτύπι,
      δεν μπορούμε να τα ελέγχουμε όλα, κι ας κάνουμε ό,τι μπορούμε :)

      Από σ/κ σε σ/κ μια ανάσα δρόμος Γιάννη μου
      να περάσεις όμορφα

      Delete
  2. Μονο εσύ μπορεις να το διαχειστεις αυτο το αγχος Στελλα μου οπως όλοι μας..και η μερα σημαδιακη να το ζητησεις απο το Αγιο Βασιλη ..ομως βαλε βρε κοριτσι μου και εσύ λιγο το χερακι σου..!!! ας μην ειμααστε τελειοι δεν πειραζει..πανω κατω ουτως η αλλως παει η ζωή..περναει γρηγορα ας την απολαυσουμε με αυτα τα μικρα τα ομορφα..
    Να είσαι καλα φιλιαααα!! ❤

    ReplyDelete

ερώτηση

  Έχεις δοκιμάσει να κάνεις κάτι που ως τώρα το θεωρούσες αδύνατο για τα δεδομένα σου και να το φέρεις εις πέρας; Τελικά κερδίζει αυτός που ...