Friday, December 27, 2019

το δώρο





Το δώρο,  περιέχει το μοίρασμα,  την προσφορά,  ως προς τον ένα πόλο και την αποδοχή,  την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη ως προς τον έτερο πόλο.
Κι εκεί,  στον αποδέκτη βρίσκεται το λεπτό σημείο.
Το πως!
Ο τρόπος!
Διότι η αποδοχή μπορεί να κρύβει ακόμη ένα σπουδαίο είδος μοιράσματος,  πχ έλα να παίξουμε μαζί μ' αυτό το ωραίο επιτραπέζιο παιχνίδι,  ή έλα να πιούμε αυτό το κρασί που μου χάρισες μαζί,  ή έλα να ακούσουμε αυτόν τον δίσκο παρέα.
Κάπως έτσι καλλιεργούνται οι σχέσεις με αλληλεπίδραση και όχι με την τυπική και αναγκαία ανταπόδοση από γενέθλια σε γενέθλια,  ή από γιορτή σε γιορτή.

6 comments:

  1. Το δώρο ναι είναι μοίρασμα. Άνοιγμα αγκαλιάς. Αν δεν συνοδεύεται από προθέσεις επίδειξης ή εξαγοράς τότε είναι μια από τις πιο όμορφες βιωματικά στιγμές στη ζωή μας.
    Μου άρεσε πάρα πολύ η σκέψη σου και σήμερα Στέλλα μου.
    Ναι, κάπως έτσι καλλιεργούνται οι σχέσεις. Με αλληλεπίδραση και όχι με τύπους, με όρους και προαπαιτούμενα.
    Καλό βράδυ καλή μου.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έτσι Γιάννη!
      καλημέρα και καλό σ/κ

      Delete
  2. Προσωπική διαπίστωση: Πολλοί δεν γνωρίζουν πώς να δεχτούν ένα δώρο και με τον τρόπο τους αυτό ακυρώνουν σε μεγάλο βαθμό την χαρά του δωρητή. Τα απρόσμενα δώρα, αυτά από το ξεχείλισμα της καρδιάς, έχουν σημασία μέγιστη. Καλό ΣΚ fish eye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Είναι ένα πολύ λεπτό σημείο, το οποίο ελάχιστοι βιώνουν πιστεύω.

      καλό σ/κ ολίγιστε

      :)

      Delete
  3. Εκτός από το μοίρασμα που σωστά αναφέρεις , Φεγγαρένια, για μένα το δώρο είναι και κάτι άλλο. Είναι το πόσο καλά γνωρίζουμε τον άλλο, τις ανάγκες του, τις επιθυμίες του και το πόσο νοιαζόμαστε γι'αυτόν. Γι' αυτό ένα σωστό δώρο πρέπει πάντα να εκφράζει δύο άτομα. Τον δωρητή και τον αποδέκτη. Παίρνουμε κάτι σύμφωνα πάντα με το δικό μας γούστο,λαμβάνοντας όμως υπόψιν το τι θα ήθελε και ο άλλος. Και κάπου εκεί πρέπει να βρούμε τη χρυσή τομή, ώστε να δώσουμε τη χαρά που θέλαμε να δώσουμε.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έτσι είναι melian, είναι μεγάλη υπόθεση το δώρο. Να βλέπεις πράγματα στην αγορά και να σκέφτεσαι αυτό για αυτόν κι εκείνο κατάλληλο για τον άλλον!
      Είναι κάποιοι άνθρωποι που έχουν το ταλέντο και κάνουν τις σωστές αντιστοιχίες.

      Χρόνια πολλά melian
      σου εύχομαι μια υ π έ ρ ο χ η καλή χρονιά!

      :-)))

      Delete

ερώτηση

  Έχεις δοκιμάσει να κάνεις κάτι που ως τώρα το θεωρούσες αδύνατο για τα δεδομένα σου και να το φέρεις εις πέρας; Τελικά κερδίζει αυτός που ...