Monday, January 06, 2020

η ζωή κάνει κύκλους





Νιώθω υπέροχα,  όταν ξανα-βρίσκω χαμένα κομμάτια από το παρελθόν μου,  καθώς ξανα-συναντώ ανθρώπους με τους οποίους είπαμε και δυό ''σπουδαίες'' κουβέντες παραπάνω κάποτε.
Έτσι,  εκεί γύρω στα 40 μου χρόνια,  είχα συναντήσει την Τ.,  η αλήθεια είναι πως δεν θυμόμουν το όνομα της,  ήταν στο γύρισμα της εποχής που το δικό μου το μυαλό άρχισε να σκέφτεται διαφορετικά,  ήταν η εποχή του Κοέλιο και του Αλχημιστή,  των εσωτερικών προβληματισμών και του διαλογισμού.
Τότε λοιπόν συνάντησα την Τ.  που έφτιαχνε όμορφες κατασκευές από ξύλα που ξέβραζε η θάλασσα και έβρισκε σε μένα τα πιο όμορφα ψεύτικα τριαντάφυλλα,  που έμοιαζαν τόσο με αληθινά.
Την ξανα-συνάντησα εχθές στο facebook,  εντελώς τυχαία και το μυαλό μου γέμισε παρελθόν.
Στιγμές που χωνεύτηκαν στο χωνευτήριο του χρόνου,  δικές μου ωστόσο,  από εκείνες που η καρδιά δεν λησμονά ποτέ.

3 comments:

  1. Είναι πολύ όμορφη μια τέτοια εμπειρία Στέλλα. Είναι πολύ καλό να συναντάς ανθρώπους από το παρελθόν και να γίνεται η σχέση πάλι καινούργια. Στο εύχομαι ολόψυχα αυτό από καρδιάς. Χρόνια πολλά για σήμερα.

    ReplyDelete
  2. Όταν με πολύ τρυφερότητα σε βομβαρδίζουν αναμνήσεις που ήταν κάποτε μέρος της ζωής σου είναι σαν τον καμβά που έχεις κάποτε κεντήσει με χρώματα και χρυσές κλωστές, που μπορεί να έχει ξεθωριάσει, μα πάντα βρίσκεται εκεί στο συρτάρι σου, στο βάθος της καρδιάς σου
    Στο τυχαίο, δεν συμφωνείς, υπάρχει η μοίρα που ορίζει την ζωή που κύκλους κάνει.
    Καλό βράδυ Στέλλα μου!

    ReplyDelete
  3. καλή χρονιά!
    με υγεία και κάθε καλό!

    ReplyDelete

σαν ένα φλυτζάνι καφέ

  Το κατάλληλο άτομο είναι σαν να απολαμβάνεις φλυτζάνι με τον αγαπημένο σου καφέ.  Στο πιό όμορφο σερβίτσιο,  στην πιο σωστή δόση,  στην ιδ...