Sunday, May 24, 2020

της Κυριακής





Ανέκαθεν τα βράδια του Σαββάτου,  επιρέαζαν τις σκέψεις των πρωινών της Κυριακής!
Άλλοτε η κούραση της εβδομάδας έσπαγε μέσα σε στο σκοτάδι κάποιας κινηματογραφικής αίθουσας και η καθημερινότητα ξεχνιόταν ολότελα με τις περίτεχνες ιστορίες και την άψογη σκηνοθεσία μιας άλλης αλήθειας και μιας φανταστικής πραγματικότητας.

Τελευταία χαλαρώνω με ένα βιβλίο,  πολύ παράξενο για μένα,  όχι το ότι διαβάζω ένα βιβλίο αλλά ως προς το περιεχόμενο του κι ίσως αυτό το πολύ διαφορετικό να με ελκύει ώστε να προσπαθώ να κατανοήσω το ''σενάριο''  του.  Τί είχε κατά νου ο συγγραφέας,  πού αποσκοπεί,  και αν πώς/πόσο ή καθόλου,  θέλει να χειριστεί τον αναγνώστη.

Αρρωστημένο ίσως μου απαντήσει κάποιος,  αλλά πίσω από μια ''θέση''  πολλές φορές βλέπω τί όφελος (σε χρήμα κυρίως) έχει αυτός που παίρνει αυτή την ''θέση''.  Κυρίως όταν πρόκειται για μια βιβλιογραφία ή ένα πρόγραμμα διαδεδομένο και προωθημένο σε διάφορες χώρες του κόσμου.

4 comments:

  1. Αλήθεια είναι ότι τα βράδια του Σαββάτου βάζουν τις βάσεις για τα πρωινά της Κυριακής. Μεγάλη μάλιστα διαπίστωση. Από τα νεανικά μας χρόνια, τα εργάσιμα χρόνια μας, ως τις μέρες της σύνταξης. Πάντα το βράδυ του Σαββάτου θα αφήσει τη σφραγίδα του στο πρωινό της Κυριακής.

    Για μένα τα βιβλία είναι μόνιμη επωδός των ωρών της δύσης της μέρας και μερικές φορές των πρώτων στιγμών της επομένης. Και σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.

    Και τι ωραίο να προσπαθείς να μπεις στον κόσμο ενός συγγραφέα ναι Στέλλα μου;

    Καλή συνέχεια λοιπόν να ευχηθώ και τα φιλιά μου εκεί.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Του συγγραφέα ενός προγράμματος Γιάννη.

      καλό απόγευμα, :-)))

      Delete
  2. Ένα πολυσύνθετο σύμπαν είναι η φυσιογνωμία των βιβλίων που ανάλογα την ψυχική διάθεση και την συναισθηματική προσέγγιση αφήνει το αποτύπωμά του. Υπάρχουν ΒΙΒΛΙΑ και βιβλία.
    Βιβλία που γράφονται στο γόνατο (με όφελος κυρίως) και εκείνα που θα διαβάσεις μια φορά στη ζωή σου αλλά θα λειτουργήσουν σαν τον σπορέα σε γόνιμο χώμα. Το διάβασμα που γεννάει ερωτήματα κάνει την διαφορά από μια στείρα διαδικασία ανάγνωσης.
    (δεν ξέρω τι εννοείς πρόγραμμα προωθημένο σε διάφορες χώρες του κόσμου. Κάτι ποιο συγκεκριμένο;)
    Καλό ξημέρωμα Στέλλα!

    ReplyDelete
  3. Σωστά τα λες Αννίκα μου!

    καλημέρα, τα φιλιά μου

    ReplyDelete

τί άλλο να πεις;

  Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και μοιάζει παγωμένο.  Σκουπίδια εδώ κι εκεί,  σκόνη πολύ.  Οι καρέκλες άδειες και οι θεατές ανύπαρκτοι.  Όσο και ...