Monday, September 14, 2020

η Κ.


 

 

Η Κ. στο κατάστημα της,  την μάσκα την έχει επανειλημμένα κρεμασμένη στο δεξί αυτί σαν σκουλαρήκι κι έχει να κάνει με του κόσμου τις μεγάλες σε ηλικία γυναίκες!  Δυσανασχετεί όταν καταλαβαίνει πως αυτό με ενοχλεί.

Προχθές,  ήθελα να μπω στο μαγαζί της,  και στην είσοδο,  έψαξα στην τσάντα μου για μάσκα μα είδα ότι είχε σπάσει,  της μίας και μοναδικής που είχα μαζί μου,  το λαστιχάκι.  Την φώναξα από την πόρτα,  αναγκάστηκα να προχωρήσω μέσα,  χαιρετηθήκαμε και με την Μ. της οποίας κάποτε τα παιδιά ήταν συμμαθητές με τα δικά μου.  Την Μ. την βρίσκω συχνά σ'  αυτό τον χώρο  να κάνει παρέα με την Κ.

Ούτε εσύ φοράς μάσκα παρατήρησα!

Η απάντηση της ήταν τουλάχιστον αφελής,  και το λέω γνωρίζοντας τα πιστεύω της περί συνομοσιών κλπ φοράω όποτε κρίνω ότι χρειάζεται μου είπε.  

Τελικά βέβαια καμμία μας δεν φορούσε η κάθε μία για τον δικό της λόγο.

Παλιότερα,  ήθελα να πιώ καφεδάκι και με τις δυό,  γιατί μου άρεσαν οι κουβέντες τους,  σήμερα πάλι όχι,  ούτε να με παρακαλούσαν!

6 comments:

  1. Α ναι, έχεις απόλυτο δίκιο Στέλλα μου. Σήμερα μπήκα σε ένα μαγαζί να πάρω καφέ. Γεμάτα τα τραπέζια μέσα. Με γονείς από το διπλανό σχολείο. Κανείς με μάσκα! Είπα να κάνω φασαρία! Ανευθυνότητα εντελώς! Κρίμα γιατί υπάρχει αφέλεια και ελπίζω να μην την πληρώσουμε ακριβά.
    Καλησπέρα και καλή βδομάδα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ω ναι! Πχ στη γειτονιά μου είναι ένα πολύ συμπαθητικό ζαχαροπλαστείο όπου βασικά αγοράζω παγωτό, αλλά έχει και μια μικρή με τραπεζάκια αυλή έξω, και έχει και δυό τραπεζάκια πάντα γεμάτα μέσα.
      Λοιπόν οι έξω (περίπου 10 τραπεζάκια) και οι μέσα (άλλα δύο) καθήμενοι, φυσικά δεν φορούν μάσκες γιατί πώς να φας και να πιείς καφέ με την μάσκα.
      Εγώ και όσοι μπαίνουμε να αγοράσουμε παγωτό μπαίνουμε με μάσκα φυσικά διότι υπάρχει και πρόστιμο, οι νέοι που σερβίρουν έχουν συμορφωθεί από την τελευταία φορά και φορούν γάντια και μάσκες, αλλά το πλαστικό κουταλάκι που χώνουν μέσα στο παγωτό για να το φάμε, είναι εντελώς ακάλυπτο!
      Είναι λίγο περίεργη η κατάσταση.
      Και φυσικά ο καθένας στο δρόμο μπορεί να βήχει επάνω σου (συμβαίνει κι αυτό).

      Καλησπέρα Γιάννη μου
      καλή εβδομάδα

      Delete
    2. Άντε να δούμε τι θα γίνει καλή μου φίλη. Καλησπέρα.

      Delete
  2. Το χω ξαναπεί, πειραματόζωα βομβαρδισμένοι από πληροφορίες και επιδημιολογικές αναλύσεις (αδρά πληρωμένες βεβαίως) εκφοβισμός και φιλοσοφικές εκδοχές της μάσκας για το αν βλάπτει ή δεν βλάπτει, για το αν θα πρέπει να χρησιμοποιείται από παιδιά κάτω των δέκα, ή λίγο πιο πάνω, ή λίγο παρακάτω ή .......δεν ξέρω και γω τι να πω. Και κάθε φορά που ορκίζεσαι πως δεν θα ξαναδείς τηλεόραση, όλο και κάτι γίνεται και τσουπ....φτου κι απ' την αρχή.
    Κι ενώ τα μέσα (και τα έξω) κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους και εγώ σα χάπατο τρώω ότι μου σερβίρουν, ερήμην μου περνούν όλα εκείνα που σε διαφορετικές περιπτώσεις δεν θα μπορούσαν να περάσουν (για νόμους και ψηφίσματα μιλάω)
    Και τελικά φοράμε ή δεν φοράμε μάσκα. Δεν κατάλαβα ποτέ, γιατί φοράμε βέβαια μάσκα αλλά πιάνουμε το χερούλι της πόρτας για να ανοίξουμε, πιάνουμε το ποτήρι ή το σερβίτσιο που θα μας φέρει ο σερβιτόρος με γυμνά χέρια, παίρνουμε τα ρέστα από όπου επιβάλλεται και....και...και.
    Αα...μην ξεχάσω και το θερμόμετρο κάθε τρις και λίγο, και το μικρό βηχαλάκι, και το γαργάλημα του λαιμού,κι ο φόβος της αρρώστιας και η αρρώστια του φόβου.
    Και καταλήγω ....μέρα που είναι σήμερα άντε...άντε μην αρχίσω κάτι γαλλικά που ξέρω κε εκπρόσωπε, και κε επίκουρε και δε συμμαζεύεται.
    Με αυτά και μ'αυτά σε φιλώ και καλό απόγευμα!
    (την βδομάδα δεν ξέρω αν θα τη βγάλω)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τα πιάνουμε Αννίκα για να χρησιμοποιήσουμε μετά αντισηπτικό, αλλά σιγά μη το χρησιμοποιούμε σε κάθε μας κίνηση.
      Έχεις δίκιο σε ότι λες, την αλήθεια δεν την ξέρουμε και δεν ξέρω κι αν θα την μάθουμε ποτέ. Και φυσικά η όλη κατάσταση χρησιμοποιείται και για άλλους σκοπούς.
      Αλλά εμείς τί πρέπει να κάνουμε;
      Νομίζω ότι πρέπει όσο μπορούμε να προσέχουμε. Μια μάσκα μας είπαν να φοράμε, δεν μας έστησαν στον τοίχο!
      Η οποία μάσκα ομολογουμένως δεν αντέχεται, όχι όλη μέρα, ούτε για 3 λεπτά!

      φιλιά κι από μένα
      μια χαρά θα την βγάλουμε την εβδομάδα :-)))

      Delete
  3. Καλημέρα,

    Ο προβληματισμός σου προβληματισμός πολλών.
    Ας κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για
    να προστατευτούμε κι ας ελπίσουμε ότι, σε
    κάθε περίπτωση, η Θεά Τύχη θα είναι μαζί μας.

    Φιλιά :)

    ReplyDelete

ερώτηση

  Έχεις δοκιμάσει να κάνεις κάτι που ως τώρα το θεωρούσες αδύνατο για τα δεδομένα σου και να το φέρεις εις πέρας; Τελικά κερδίζει αυτός που ...