Tuesday, March 02, 2021

μια σκέψη


 

 

Σκεφτόμουν πως ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να κάνει τα πράγματα με τον δικό του τρόπο,  να μ' αγαπάει λιγότερο από όσο θα ήθελα εγώ,  να ασχολείται με τελείως διαφορετικά πράγματα από αυτά που αρέσκομαι να ασχολούμαι εγώ,  να είναι πιο έξυπνος ή πιο κουτός,  να ξυνίζει με την συμπεριφορά μου,  να μη μου λέει τα χρόνια πολλά στην γιορτή ή στα γενέθλια μου,   να μην έχει τη διάθεση να με συναντήσει,  να μην έχει τη διάθεση να μου μιλήσει,  να μην χρειάζεται την επαφή μαζί μου και όλο αυτό να μην μπορεί ή να μη θέλει να το τοποθετήσει μέσα του σε κουτάκια λογικής,  με αποτέλεσμα να μη γνωρίζει πώς να το ονομάσει και να είναι ok μ'αυτό.   Αναφαίρετο δικαίωμα του!  



4 comments:

  1. Μια συναλλαγή συναισθημάτων είναι οι σχέσεις των ανθρώπων Στέλλα. Και αποφεύγοντας (για χ λόγους) να πουν τη γνώμη τους προτιμούν την ασφάλεια της απουσίας (και βάζω και τον εαυτό μου μέσα) Συνηθισμένη τακτική με διαφορετικές όμως ερμηνείες. Πιο απλά, δεν μπορούν να ταυτίζονται όλοι με τις ίδιες απόψεις. Τα αισθήματά μας σωστά ή λάθος μπορεί να μας φέρουν σε επαφή (?) Οι ιδέες μας χωρίζουν.
    Φιλιά και Καλημέρα Στέλλα μου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αφορμή για αυτή τη σκέψη μου ένα σχόλιο δυό αναρτήσεις. Οι άνθρωποι που συναντάμε στη ζωή μας μπορεί να είναι και έτσι και αλλιώς με χίλιους δυό τρόπους. Κάποιοι από αυτούς επιθυμήσαμε, ενίοτε ποθήσαμε να ήταν κοντά στα δικά μας δεδομένα. Δεν ήταν και με γειά τους και χαρά τους, είχαν κάθε δικαίωμα. Όπως επίσης είχαν κάθε δικαίωμα να ονομάζουν τα οποιαδήποτε αισθήματα τους προς εμάς αγάπη, ενδιαφέρον κλπ. Γιατί μέχρι εκεί έφταναν δεν είχε άλλο.
      Στην τελική, ακόμη και αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά, με το μέρος μας ας πούμε, ποιός μπορεί να ξέρει τί θα έφερνε η επόμενη μέρα;

      Επάνω σε αυτό που μου γράφεις νομίζω πως όχι, δεν υπάρχει επαφή παρά μόνο στην καλύτερη περίπτωση με έναν άνθρωπο στην ζωή μας κι αυτό με επιφυλάξεις. Όλες οι άλλες επαφές είναι επιφανειακές, καλημέρα, καλησπέρα, πώς είστε; καλά!
      Το ίδιο κάνουμε όλοι μας, ίσως το αντίθετο να ήταν ακόμη και ψυχοφθόρο, ουσιαστικά προστατεύουμε τον εαυτό μας.

      Ακόμη και όποιος κρατά σιγήν ιχθύος κάποιο λόγο έχει που το κάνει. Η ασφάλεια της απουσίας λες. Η ασφάλεια της ψυχούλας μας λέω :)

      σε φιλώ

      Delete
  2. Σεβαστά τα θέλω κάθε ανθρώπου. Σε μια σχέση οφείλουν να υπάρχουν διακριτά όρια και αποδοχές Στέλλα μου. Για να μην πνίγεται, για να δίνει και να παίρνει. Εκείνο όμως που χρειάζεται είναι η αποδοχή. Η καλή προαίρεση και διάθεση. Γιατί η απόρριψη είναι το άλλο άκρο που δεν προσφέρει κάτι παρά οδηγεί στην απόσταση και στα σύνορα.
    Καλησπέρα καλή μου φίλη, να είσαι καλά.

    ReplyDelete
  3. Καλημέρα Fish eye,

    Πολλά μερικά πράγματα δεν εξηγούνται και δεν ομαδοποιούνται. Ίσως: Και ευτυχώς!


    Φιλιά!

    ReplyDelete

τί άλλο να πεις;

  Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και μοιάζει παγωμένο.  Σκουπίδια εδώ κι εκεί,  σκόνη πολύ.  Οι καρέκλες άδειες και οι θεατές ανύπαρκτοι.  Όσο και ...