Sunday, April 11, 2021

περίπατος


 

 

 

Περικλής Κοροβέσης ( - 11/4/2020 ) 

"Περίπατος" 

"Είχα σβήσει με μπλάνκο το όνομά σου από την ατζέντα μου. Δεν περίμενα να ξαναπάρεις τηλέφωνο ύστερα από τόσον καιρό. Και όμως πήρες. Ρώτησες αν ενοχλείς. Ήσουν ευγενική. Το μέταλλο της φωνής σου, πολύτιμο όπως πάντα. Ρώτησες αν γράφω. Δεν ήθελες να με διακόψεις. Εκτιμούσες πάντα την δουλειά μου. Ρωτάς τι κάνω. “Όλα καλά”, σου λέω. Τί να σου πω; Με γάμησες, Περίπατο έκανες στη ζωή μου και τη διάλυσες." _

6 comments:

  1. «Ποτέ να μην χάνεις την πίστη σου στους ανθρώπους όσο κι αν σε έχουν απογοητεύσει. Αν συνέβη αυτό, απλώς δεν γνώρισες ακόμα τους σωστούς. Άμα ψάξεις θα βρεις τέτοιους όπου γης κι άμα πια δυσκολευτείς πολύ, σκέψου μήπως, εσύ τελικά δεν είσαι ο σωστός και γι αυτό διαλέγεις τους λάθος»
    Περικλής Κοροβέσης

    Φιλιά πολλά!
    Καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Το τσίμπησα από το facebook γιατί μου φάνηκε σαν κείμενο καταπληκτικό. Δεν τον γνώριζα τον συγγραφέα τώρα έψαξα στο google και βρήκα πως μας έφυγε πριν ένα χρόνο σαν σήμερα.
      Ανθρώπους βρίσκεις, παρέα, δοτικότητα σε διάφορες μορφές, κι αν όχι τότε απλά δεν ξέρεις ακόμη να την αναγνωρίσεις, ναι συμφωνώ.
      Όσο για τις λάθος επιλογές, τις θυμάμαι καμμιά φορά και γελάω.
      Υπήρξαν όμως και άνθρωποι που στο πέρασμα τους τα έκαναν όλα σκόνη. Υπήρξαν ναι.
      Και τώρα μπορεί να συνέβαινε αυτό, όμως νιώθω τόσο ολόκληρη που δύσκολα θα μπορούσα να διαλυθώ. Γιατί τώρα για μένα σημασία έχει πρώτα ο εαυτός μου! Και η ακεραιότητα του!!!

      καλή εβδομάδα Αννίκα μου, με χαμόγελα :-)))

      Delete
  2. Ο Κοροβέσης είναι συμπατριώτης. Κεφαλλονίτης! Ήταν ήθελα να πω...
    Όσο για τους ανθρώπους που μας διαλύουν όταν βρεθούν κοντά μας ναι υπάρχουν και γίνονται αιτία να μην εμπιστευόμαστε άλλους. Μεγάλη τους τιμή βέβαια αλλά και η ύπαρξή τους όταν προκαλεί πόνο δεν ξεχνιέται
    Καλή εβδομάδα Στέλλα μου

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλή εβδομάδα Άννα Φλο μου :-)

      Delete
  3. Το κλείσιμο του κειμένου του είναι πραγματικά απρόσμενο. Ναι, υπάρχουν άνθρωποι που μας διέλυσαν. Τώρα τι να σου πω Στέλλα μου. Δεν ξέρω πως κάποιος μπορεί να ξεχάσει ένα τέτοιο πέρασμα αλήθεια. Πολύ δύσκολο.
    Καλή βδομάδα κορίτσι μου.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλή εβδομάδα και σε σένα Γιάννη :-)

      Delete

ερώτηση

  Έχεις δοκιμάσει να κάνεις κάτι που ως τώρα το θεωρούσες αδύνατο για τα δεδομένα σου και να το φέρεις εις πέρας; Τελικά κερδίζει αυτός που ...