Saturday, October 22, 2022

δύσκολες σχέσεις


 

Δύσκολες σχέσεις είναι αυτές στις οποίες δεν αμφισβητώ ότι μπορεί να υπάρχει έλξη και χημεία όμως αυτό που επίσης μπορεί να υπάρχει είναι η χειριστικότητα κι  ο εγωισμός.  Ο άλλος δεν είναι στα μέτρα μας και θέλουμε να καταφέρουμε αυτό που με το πέρασμα του χρόνου αντιλαμβανόμαστε πως είναι ακατόρθωτο.  Θέλουμε να πάρουμε από τον άλλον,  αυτό που δεν μας δίνει.  Το πιθανότερο που συμβαίνει είναι ότι ζητάμε διαφορετικά πράγματα.  Ο ένας στραμμένος προς την ανατολή κι ο άλλος προς τη δύση.  Αυτές οι σχέσεις,  είτε φιλικές είτε ερωτικές έχουν ως αποτέλεσμα να μας αφήνουν συναισθηματικά πεινασμένους.  Λείπει αυτό το κάτι που θα γεμίσει το κενό και που πολλές φορές,  μάταια και με ψυχοφθόρο αποτέλεσμα,  πιστεύουμε πως κάποια στιγμή θα το πάρουμε.  Η μεγαλύτερη δυσκολία,  εφόσον όπως έγραψα εξαρχής υπάρχει έλξη και χημεία,  είναι να φύγουμε μέσα από αυτού του είδους τις σχέσεις.  Κι όταν κατάκοποι,  φτάσουμε σε ένα τέλμα και το κάνουμε,  υποφέρουμε πολύ μέχρι να ξεχάσουμε,  να βρούμε ξανά τον εαυτό μας,  να ισορροπήσουμε.  Τουλάχιστον,  επειδή πάντοτε δίνονται τέτοιου είδους ευκαιρίες,  ας θέσουμε όρο ζωής πως δεν θα ξανακοιτάξουμε πίσω.  Ακριβώς επειδή υπάρχει χημεία και έλξη η επανασύνδεση μας φαίνεται ελκυστική,  όμως τί μπορεί να έχει αλλάξει ώστε να δημιουργήσουμε με τον ίδιο φίλο ή εραστή μια σχέση χορταστική που θα μας προσφέρει ικανοποίηση; 

6 comments:

  1. Σίγουρα μια χειριστική σχέση καταλήγει σε μοναξιά και πόνο. Όμως όσο κι αν αυτή η σχέση σε έχει ¨βολέψει¨ επανεκτιμώντας την κατάσταση, είναι καιρός να ¨κόψεις ρόδα μυρωμένα¨ επειδή δεν πρόκειται να αλλάξεις ένα χειριστικό άνθρωπο, όση έλξη ή χημεία υπάρχει. Μια υγιής σχέση βασίζεται πρώτα απ΄ όλα στην (καλή) επικοινωνία. Το ¨χορταστική σχέση¨ θα πρέπει να αφορά και την ψυχή (γνώμη μου)
    Και για να απαντήσω στην προηγούμενη σκέψη σου (ανάρτηση) ένας χειριστικός ¨φίλος¨ θέλει τον έλεγχο, αυτό που απλά λέμε τον τελευταίο λόγο. Έτσι θα προσπαθήσει να σε κάνει να αισθανθείς άσχημα, ακόμα και να σε αμφισβητήσει. Σε μια σχέση δεν μετράς τι πήρες, τι έδωσες. Ούτε τι εμπόδια πέρασες για χάρη του άλλου. Το να είσαι επικριτικός δυσκολεύει μια σχέση όσο κι αν υπάρχει χημεία (δεν πιστεύω πως σε μια τέτοια σχέση υπάρχει) ή ενθουσιασμός. Με λίγα λόγια θα πρέπει να βάλουμε όρια στο τι θέλουμε και σε αυτό που έχουμε.
    Έχει ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα! Αυτό και μόνο σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα. Καλό Σαββατόβραδο και καλή Κυριακή Στέλλα μου!

    ReplyDelete
  2. Μια χορταστική σχέση, αφορά κυρίως την ψυχή ωστόσο χρειάζεται να είναι υγιές και ισορροπημένο το ρεαλιστικό κομμάτι.
    Ναι βέβαια, συμφωνώ για το ότι ο χειριστικός θέλει να έχει τον τελευταίο λόγο. Και βέβαια σε αμφισβητεί.
    Είναι πάντα ελκυστικότατη η ιδέα της επανασύνδεσης γιατί πιστεύω ότι στο πίσω μέρος του μυαλού νομίζεις ότι θα βρεις την δικαίωση του χρόνου ή των χρόνων που του έδωσες.
    Συμφωνώ μαζί σου πως σε τέτοιου είδους σχέσεις δεν υπάρχει χημεία. Προβάλλεται ίσως η επιθυμία για το ιδανικό, τόσο έντονη που δεν το βλέπεις ακριβώς επειδή υπάρχει το μεγάλο κενό, βασανίζεσαι.

    Ποιά να είναι άραγε η καλή επικοινωνία;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, δεν λένε; Με την ελπίδα να βρεις τη δικαίωση, ή να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεται, μια επανασύνδεση δεν είναι ότι καλύτερο ¨ο λύκος τρίχωμα αλλάζει, το χούι δεν τ’ αλλάζει¨
      Η καλή επικοινωνία βασίζεται στην ειλικρίνεια, στο σεβασμό, στην κατανόηση, σε ένα βαθύ ψυχικό δεσμό που δεν φοβάται τίποτα.

      Delete
    2. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Αννίκα μου, κρατάω το να μη σε τρομάζει ο άλλος, να νιώθεις ζεστασιά και ασφάλεια μαζί του, είναι σημαντικό.
      καλό μεσημέρι

      Delete
  3. Σίγουρα Στέλλα μου, οι σχέσεις είναι δύσκολες και αυτό νομίζω πως οφείλεται στη δυσκολία να έχουμε καλή σχέση- αγάπη με τον εαυτό μας!

    Καλή ηλιόλουστη και χαρούμενη Κυριακή θα ευχηθώ με πολλά πολλά ΑΦιλάκια καρδιάς! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μα βέβαια, το σημαντικότερο, η καλή σχέση με τον εαυτό μας Στεφανία!

      Αντεύχομαι, φιλιά στέλνω

      Delete

ερώτηση

  Έχεις δοκιμάσει να κάνεις κάτι που ως τώρα το θεωρούσες αδύνατο για τα δεδομένα σου και να το φέρεις εις πέρας; Τελικά κερδίζει αυτός που ...