Saturday, November 05, 2022

εγώ είμαι έξυπνη


 

 Όταν μου είπε,  λίγο καιρό αφού την γνώρισα ''εγώ είμαι έξυπνη'',  δεν θύμωσα.  Προβληματίστηκα όμως.  Σκέφτηκα πως αυτή η κοπέλλα έκρυβε πίσω της ένα πρόβλημα.  Τις λίγες φορές που είχαμε τότε ακόμη συναντηθεί,  μου είπε για αυτό,  για εκείνο και για το άλλο.  Να λοιπόν σκέφτηκα,  το ένστικτο μου δεν έκανε λάθος.  Ήταν θέματα σοβαρά,  αλλά από αυτά που θα μπορούσαμε να έχουμε όλοι μας.  Αργότερα,  μετά από κάποιους μήνες,  κατάλαβα το πραγματικό της πρόβλημα κι ομολογώ ήταν πολύ σοκαριστικό για μένα.  Δεν μπορούσα να το χωνέψω,  ίσως επειδή το έβλεπα τόσο καιρό μπροστά μου και δεν το είχα πάρει χαμπάρι.  Ήταν μεγάλο,  και ξέφευγε από αυτά που αντιμετωπίζουμε καθημερινά.  

Αυτό δεν μου άρεσε καθόλου,  όχι το ότι το ένστικτο μου βγήκε πέρα για πέρα αληθινό αλλά το ότι υπάρχουν τόσο μεγάλα προβλήματα που πολλές φορές -τί να κάνουμε- αναγκαζόμαστε να ζούμε μ' αυτά.

3 comments:

  1. ¨εγώ είμαι έξυπνη¨ Έπαρση; Αλαζονεία; Κόμπλεξ; Εγωισμός; Ίσως και άλλα πολλά. Άνθρωποι που διεκδικούν την αναγνώριση και αδιαφορούν για τους άλλους, δεν είναι άξιοι εμπιστοσύνης. Κλασικός νάρκισσος, στο βάθος τους λυπάμαι και ....κρατώ αποστάσεις.
    Καλή Κυριακή και προσοχή με την Εύα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ταυτίζομαι με το σχόλιο σου Αννίκα μου. Έτσι όπως το λες είναι. Αλλά θέλω να πω πως πολλές φορές αυτά τα άτομα είναι πολύ δυστυχισμένα στην ζωή τους για πραγματικούς λόγους. Ο ναρκισσισμός, ο εγωισμός, ή έπαρση είναι αποτέλεσμα αυτής της δυστυχίας. Είναι ο τρόπος που αμύνονται πιστεύοντας το πρώτα μέσα τους κι έπειτα βγάζοντας το παραέξω.
      Συμφωνώ με την απομάκρυνση, δύσκολο να είναι φίλος ένα τέτοιο άτομο.

      Έγραψες πρόσεχε την Εύα, στο μυαλό μου ήρθε το μήλο και συνειρμικά η μηλόπιτα που φτιάξαμε πριν λίγο και που τώρα ψήνεται μέσα στον φούρνο. 11 παρά πέντε θα τη βγάλω :) Έλα κερνάμε καφεδάκι!!!

      Delete
    2. Ο λόγος σου με χόρτασε!!!!! Μόλις γύρισα και έβαλα καφέ. Μια μηλόπιτα είναι ότι πρέπει. ευχαριστώ για το κέρασμα! ♥
      Φιλιά!

      Delete

προγραμματισμένη σύμπτωση

  Κατεβήκαμε στο κέντρο νωρίς,  για να αποφύγουμε την βροχή που μας υποσχόταν το μετεωρολογικό.  Περπατήσαμε παραλιακά,  όλη η διαδρομή απολ...