Friday, July 14, 2023

Κλέων


 

Εν μέσω καύσωνα με όνομα Κλέων παρακαλώ,  μια σκέψη μου ήρθε στο μυαλό,  εδώ στην εξαιρετική όαση του σπιτιού μου.  Δεν έχω καταφέρει ποτέ,  60 χρόνια πιά,  να εντοπίσω στους ανθρώπους γύρω μου αυτό που λέγεται ζήλια.  Έχω εντοπίσει εγωισμό,  ξερολισμό,  αδιαφορία αλλά ζήλεια αυτούσια,  καθαρή και ολοφάνερη ποτέ.  Ίσως να είναι από τα συναισθήματα που κρύβονται τόσο καλά;  Δεν γνωρίζω!

6 comments:

  1. Έχω υπαρξει θύμα αδικαιολόγητης ζήλιας στο παρελθόν απο συντροφο μου αλλά και στο χωρο της δουλειάς, ακόμη και τώρα εχω στη δουλειά άτομο που ειναι εγωιστής εγωκεντρικό και ζηλιάρης επειδή ενα ατομο σαν και μένα μπορεί και δουλεύει, τον αγνοώ αλλα ψάχνει για λάθη μου
    χμ.. ελα στη σελίδα μου να δεις τι έγραψα

    Καλη Συνεχεια

    ReplyDelete
    Replies
    1. Στη συντροφικότητα το καταλαβαίνω αν και είναι ένδειξη ανασάλειας και καθόλου αγάπης. Και στην δουλειά όπου υπάρχει ανταγωνισμός.
      καλημέρα Μορφέα

      Delete
  2. Δυστυχώς, το έχω ζήσει. Είναι τόσο στενάχωρο, γιατί πραγματικά δεν κατανοείς την αιτία. Και όμως... άβυσσος η ανθρώπινη ψυχή.
    Καλή δύναμη με τον Κλέων!!!! Φιλί γλυκό για καληνύχτα :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ναι Μαρινάκι είναι άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου. Καλή δύναμη με κλιματιστικά και ανεμιστήρες. Ωστόσο αντέχουμε, εμείς οι ήρωες της καλοκαιρινής πόλης.
      Σε φιλώ
      καλημέρα!!!

      Delete
  3. (από κινητό, δεν ξέρω αν θα φτάσει). Από κάπου από την Εύβοια, συνοδεία κουκουβάγιας και τη δροσιά της βεράντας......... φιλιά πολλά

    ReplyDelete
    Replies
    1. έφτασε, έφτασε!!! Απόλαυσε τα όλα Αννίκα μου.
      να καλοπερνάς
      φιλιά!!!

      Delete

αφιέρωση

  Στα μηνύματα μας,  που έμειναν αδιάβαστα.. Κατά μάνα,  κατά κύρη λένε..