Friday, June 07, 2024

καλοκαίρι


 

Ένα απαλό αεράκι όπως παλιά,  χωρίς ζέστη,  χωρίς κουνούπια.  Κι ένα συννεφάκι για να καθήσω επάνω του.  Καφεδάκια στο τραπέζι και τα παιδιά να παίζουν δίπλα.  Ένα τάβλι,  να φέρνω διπλές και να χαίρομαι.  Μια πεταλούδα μικρή,  κίτρινη,  να τριγυρνάει στο βάζο με τα φρέσκα λουλούδια.  Κουβέντες γλυκές, σαν το υποβρύχιο που θα παραγγείλουμε σε λίγο.   Λίγο πριν μπούμε στο καραβάκι που θα μας πάει σε μια απόμακρη,  γαλάζια ακτή.  Κι η θάλασσα πάντα εκεί,  ντυμένη στο μπλε του καλοκαιριού και φως,  φως πολύ έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένα ψεγάδι παρελθόντος ή μέλλοντος.  Σε ένα χρόνο μεθυσμένο από ατόφια ευτυχία,  αν ποτέ μπορούσε να υπάρξει/υπήρξε αυτή.

6 comments:

  1. Ιδανικό καλοκαίρι από κάποιες παλιές, καλές εποχές! Κράτησέ τες Στέλλα μου, θα χρειαστούν για τον επερχόμενο καύσωνα της άλλης εβδομάδας. Καφεδάκι, τάβλι και υποβρύχιο.....υπέροχο!
    Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευτυχώς κάναμε την ετήσια συντήρηση στα κλιματιστικά του σπιτιού μας. Υπομονή και ωραίες εικόνες στις σκέψεις μας.
      φιλιά

      Delete
  2. Σαν να ακούω την ψιθυριστή μελωδία του καλοκαιριού να απλώνεται στην ατμόσφαιρα, γεμίζοντας την καρδιά με γλυκές αναμνήσεις και όνειρα. Ένας καμβάς από χρώματα και συναισθήματα, όπου το αεράκι φέρνει μαζί του την ελπίδα και η θάλασσα απλώνει την απεραντοσύνη της ψυχής. Μακάρι να μπορούσαμε να φυλακίσουμε αυτές τις στιγμές, να τις ζούμε ξανά και ξανά, σε έναν κόσμο όπου η ευτυχία είναι η μόνη πραγματικότητα και το παρελθόν και το μέλλον γίνονται ένα με το φως του παρόντος. Μας ταξίδεψες σε έναν παράδεισο.

    ReplyDelete
    Replies
    1. είναι το όνειρο του σήμερα αγαπητή καναρινένια, καλησπέρα :)

      Delete
  3. Τι όμορφο όνειρο!!!
    Γαλήνεψα Ψαροματάκι μου...

    ReplyDelete
    Replies
    1. όλα τα όνειρα είναι ωραία, αυτό λίγο καλύτερο :)

      Delete

δίνω

  Ίσως το κουβάρι να ξετυλιγόταν με μια βουτιά στη θάλασσα.  Καθισμένη στην καρέκλα,   μπροστά στο μεγάλο τραπέζι,  την εφημερίδα με τα νέα ...