Tuesday, August 04, 2009

άμμος

Πριν λίγο καιρό, αγόρασα όλα τα υλικά κι έφτιαξα μοχίτο, η γλάστρα με τον δυόσμο είναι ακόμη στο μπαλκόνι μου, στα μπαρ όλο και πιό πολύ απλοποιούνται τα ποτά και νερώνουν.

Σήμερα αποφάσισα να αγοράσω ένα θερμός. Καλύτερα να μασάς το καλαμάκι στις παραλίες παρά να παιδεύεσαι μ ένα πλαστικό ποτηράκι καφέ. Την επόμενη φορά, μαζί με το τσιγάρο, θα έχεις και νόστιμο freddo από τα δικά μου χέρια.

Η πρωινή θάλασσα μου γελούσε πίσω από το κορίτσι με το copertone. Πασαλειβόμουν αντιηλιακό όταν κατάλαβα πως έχω τρία σημάδια διαφορετικού χρώματος στους ώμους μου.
Ζήτησα βοήθεια από τον Χόλμς, δίπλωσα την γωνία της σελίδας γιά την επιστροφή και μπήκα μέσα. Χιλιάδες μικροσκοπικά ψάρια άρχισαν να γλύφουν τους αστραγάλους μου.
Εξάντλησα όλα τα κόλπα που γνωρίζω αλλά εσύ μου έδειχνες το κορίτσι απέναντι που έκανε το κολύμπι του σκύλου.

Κάτι παιδάκια έφτιαχναν χωμάτινους πύργους κι εγώ κουβάλησα άμμο ίσα με πέντε κιλά κρυμμένη παντού. Το κατάλαβα μόνο όταν βούλωσε το σιφόν της μπανιέρας. Την άφησα να φύγει μαζί με όλα τα όνειρα. Άλλοι καιροί.

Γελάς..
Περπατάω στο σπίτι κι αφήνω αλμυρά ίχνη παντού...

3 comments:

  1. Τι μανια με τα μοχιτο :)

    Περσι το καλοκαιρι μας ειχε πιασει κι εμας μανια :) Ειχαμε παρει ολα τα υλικα κι εναν μικρο παγοθραυστη, δωρακι απο εναν φιλο μπαρμαν, και καναμε καθε Σαββατοκυριακο σχεδον :)
    Πολυ δροσιστικο κοκτειλ. Ειδικα με Havana Club ειναι πιο νοστιμο, νομιζω.

    Στην παραλια καφεδακι σε ποτηρακι που κραταει την θερμοκρασια..... ολα τα λεφτα!

    Πολυ δροσιστικη αναρτηση :)

    xxx

    ReplyDelete
  2. Επειδή δεν είμαι τόσο καλός πότης, ή μάλλον επειδή είμαι παραδοσιακός με το κρασάκι μου τα αουζάκια μου και τα λοιπά, αυτό το Μοχίτο πως στο καλό φτιάχνεται?? Δώσε συνταγή.
    Εμένα πάντως με αρέσουν αυτοί οι κόκκοι της άμμου που κρύβονται παντού και ότι και να κάνουμε τους φέρνουμε στο σπίτι. :)

    ReplyDelete
  3. Eμείς κουβαλήσαμε αυθεντική άμμο Σιθωνίας με ψήγματα χρυσού στα μπαγκάζια μας! Έτσι για να θυμόμαστε ωραίες διακοπές και πανέμορφες παραλίες..

    ReplyDelete

τί άλλο να πεις;

  Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και μοιάζει παγωμένο.  Σκουπίδια εδώ κι εκεί,  σκόνη πολύ.  Οι καρέκλες άδειες και οι θεατές ανύπαρκτοι.  Όσο και ...