Wednesday, October 12, 2011

παιχνίδι



Οι δυνατότερες φιλίες βιώνονται ανάμεσα στα δύο φύλα!
Αν όμως στη διάρκεια αυτής της φιλίας ο ένας από τους δυο δει διαφορετικά τον άλλον,  και θελήσει να τον προσεγγίσει πλέον με διαφορετικό τρόπο;


Συνήθως χρειάζεται πολύς χρόνος για την αποδοχή του ''θέλω και κάτι άλλο από εσένα'' ..
Αυτός που θέλει πολύ και πραγματικά,  θα πρέπει να καταλάβει,  να μείνει εκεί,  να περιμένει υπομονετικά και τρυφερά.. χωρίς εγωισμό αλλά με συγκατάβαση.


Μια απότομη κίνηση μπορεί να φοβίσει,  να τρoμάξει και να απομακρύνει ίσως και να έδειχνε άτομο που δεν ξέρει να παίξει σωστά το παιχνίδι..


Άλλωστε,  στην συγκεκριμένη περίπτωση ό,τι κερδίσεις δικό σου θα είναι!





18 comments:

  1. έχω βρεθεί και στις δύο θέσεις...και στις δύο προσπάθησα να φερθώ το ίδιο και τι εννοώ...όταν έτυχε να δώ κάποιον φίλο μου αλλιώς...περίμενα στωικά, μήπως και αυτό αλλάξει, όταν πια είδα οτι δεν πρόκειται να εξελιχθεί σε αμοιβαίο το πήρα απόφαση και απο τότε είμαστε καλύτερα απο ποτέ!!!!
    όταν έτυχε να βρεθώ στην θέση φίλης που ερωτεύτηκε ο παιδικός της φίλος....τον οποίο υπεραγαπώ....εξήγησα απο την αρχή πως νιώθω για να μην του δίνω ψεύτικες ελπίδες και δίνοντας του την ευκαιρία αν δεν μπορεί όλο αυτό να το διαχειριστεί να σταματήσουμε για εκείνον...εγώ τον θέλω στην ζωή μου γιατί είναι απο τους λίγους αληθινούς ανθρώπους.....και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει πάντα και το ''ποτέ δεν ξέρεις'' αλλά σε καμία απο τις δύο δεν χάνεις....αυτό είναι σίγουρο!!!
    τα φιλιά μου!!!

    ReplyDelete
  2. υπάρχει άραγε πραγματική φιλία...νομιζω πως σχεδον πάντα ο ένας από τους δύο θα βλέπει "αλλιώς"....

    ReplyDelete
  3. Θα μιλησω για δυο προσωπικες εμπειριες. Μου εχει συμβει καποιες φορες, επειδη εχω την συνηθεια να κανω παρεα με αγορακια.

    Οταν ημουν στη θεση που ερωτευτηκα φιλο μου, δεν ξερω καν αν μπορω να το πω "ερωτευτηκα". Απλα καποια στιγμη αρχισε να με ελκυει, αλλα δεν ειπα ποτε τιποτα και μου περασε χωρις καν να μαθω αν θα γινοταν ποτε κατι. Επειδη κι εκεινος συχνα νομιζω υπερεβαλε στα "αστεια" του μαζι μου. Παντως ηταν μονο θεμα ελξης, τιποτα παραπανω. Δεν εγινε ποτε κατι και εξακολουθουμε να θεωρουμε ο ενας τον αλλον φιλο, αν κι εχουμε ψιλοχαθει λογω αποστασης. Τον αγαπαω παρα πολυ και παντα θα τον θεωρω εναν πολυ γοητευτικο αντρα.

    Με τον φιλο μου τον Ν, ειναι μεγαλη ιστορια. Αρχισε απο το δημοτικο, στο γυμνασιο μου εστελνε ερωτικα γραμματα, στο λυκειο ηταν πιο διακριτικος και οταν σπουδαζα αποφασισαμε να το προσπαθησουμε κι αλλιως. Νομιζω δεν μας πηγε ο ερωτας. Ο πρωτος μηνας ηταν ιδανικος , αλλα σε 2-3 μηνες εληξε η ερωτικη ιστορια. Ή μαλλον ξεφτισε :) Συνεχισαμε την φιλια (μετα απο ενα διαλειμμα λιγων μηνων, να συνειδητοποιησουμε τι εγινε) και ακομη και τωρα τον θεωρω κολλητο μου (ειναι ο φιλος που πηγαινω καποια μεσημερια στο χωριο μου να δω για μια ωριτσα κι επιστρεφω) . Εχουμε παραδεχτει οτι μας ταιριαζει πολυ το ποιημα της Πηγης Καφετζοπουλου η ιστορια του Ν :)

    Μηπως επρεπε να στα γραψω σε mail ολα αυτα και οχι εδω;; :)
    Μπα...γιατι οχι; :)

    Φιλια!

    ReplyDelete
  4. υ.γ. ναι πιστευω στην φιλια μεταξυ ανδρας-γυναικα.
    Εχει τυχει να σκεφτω ερωτικα και φιλη μου, δεν εκυρωνει την φιλια ο ερωτας.

    πολλα ειπα...φευγω :)

    ReplyDelete
  5. Τώρα γιατί μου το κάνεις αυτό; Χεεε! Δε θα πω τίποτα για την δική σου ανάρτηση. Θα το ζήσω πρώτα, θα περάσει και μετά θα έρθω να σου πω τις προσωπικές μου εμπειρίες! :)

    ReplyDelete
  6. Όχι απλώς υπάρχει φιλία ανάμεσα στα δύο φύλα, αλλά όταν υπάρχει,είναι και δυνατότεηρ από κάθε άλλη φιλία.

    Τώρα,αν περάσει και στο επόμενο στάδιο....
    αν είναι αμφίπλευρο, μάλλον θα αγγίζει το τέλειο.
    αν είναι μονόπλευρο; ε, οκ, πρώτη φορά θα παλεύουμε με τους δαίμονές μας;

    ReplyDelete
  7. Η ειλικρίνεια ακόμη και αν πονάει (ποιός είπε εξάλλου ότι είναι εύκολη υπόθεση να είσαι ειλικρινής;) είναι νομίζω το καλύτερο γιατρικό σε όλα. Και σ'αυτόν που νιώθει κάτι να το πει και σ'αυτόν που δεν νιώθει να εκφραστεί επίσης. Νομίζω εντέλει ότι είναι και αυτή που χαράζει το δρόμο. Ή θα χαθεί αυτό που υπάρχει γιατί ο ένας ή και οι δύο δεν το αντέχουν αλλιώς, ή θα δυναμώσει ακόμη περισσότερο. Παντως αξίζει. Αξίζει να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου πάνω απ'όλα και φυσικά με τον αγαπημένο συμπορευτή σου...Αυτή είναι η γοητεία της ζωής.

    ReplyDelete
  8. Δεν υπάρχει ετεροφυλική σχέση χωρίς να υποβόσκει ενας ερωτισμός. κι όταν εκδηλωθεί τα πράγματα περιπλέκονται. Και ξέρεις δνε είναι πάντα τι θα δώσει ο ένας παρά τί θα δεχθεί ο άλλος. Πολύπλοκα και δεν θα πρεπε να είναι. Οι σχέσεις είναι απλές. Γιατί και η αγάπη και η φιλία απλή είναι.

    ReplyDelete
  9. Εχεις βραβειακι και παιχνιδακι (αν θελεις να το κανεις)! Περνα οποτε θελεις να το παραλαβεις!

    ReplyDelete
  10. @ mairaki

    πολυ ωραια το τοποθετησες και σ αυτους και στον εαυτο σου..

    ReplyDelete
  11. @ cook

    υπαρχει πραγματικη φιλια, φυσικα και υπαρχει.. εως οτου και ΑΝ συμβει αυτο το ''κατι αλλο''

    ναι νομιζω οι ανδρες ειναι οι πιο ειλικρινεις, οι πιο ανιδιοτελεις φιλοι!

    ReplyDelete
  12. @ κατερινα

    ομορφα συναισθηματα με διαρκεια ζωης..

    γιατι οχι εδω;

    ReplyDelete
  13. @ αυτη που ηταν καποτε

    περιμενω υπομονετικα ;)))

    ReplyDelete
  14. @ magpie

    συμφωνουμε, απλα ελεγα πως η ολη διαδικασια θελει πολυ χρονο, γιατι ναι μεν ο ενας ξερει τι θελει και τι νιωθει στον αλλον ομως μπορει να ειναι βαθια κρυμμενο μεσα του..

    ReplyDelete
  15. @ κοβω βολτες

    ναι, αλλα δες το κι αλλιως

    μου λεει ας πουμε ο 30 χρονια φιλος μου, ''σε βλεπω διαφορετικα'' δε θελω απιστευτο χρονο για να καταλαβω πως τον βλεπω εγω απο εκει και υστερα;

    μπαμ και κατω το ναι ή το οχι;

    τι λες;

    ReplyDelete
  16. @ μουτρο

    εγω λεω πως υπαρχει δε μπορει να μη υπαρχει..
    τουλαχιστον μεχρι ενος σημειου

    για το μετα δε παιρνω ορκο ;)))

    ReplyDelete
  17. @ ελλη

    ευχαριστω, η ευγενεια προσταζει να το παρω :)

    ReplyDelete
  18. Πιστεύω πως μπορεί μια χαρά να σταθεί φιλία ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα.
    Ε, χμ, πάντα υπάρχει ένας ερωτισμός (ελαφρύς... ή βαρύς...), αλλά όσο μένει στην ατμόσφαιρα μοιάζει περισσότερο με τρυφερότητα.
    Όταν, λοιπόν, καταλάβει μυαλό και καρδιά, μπορούν να συμβούν πολλά!!!

    ReplyDelete

τί άλλο να πεις;

  Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και μοιάζει παγωμένο.  Σκουπίδια εδώ κι εκεί,  σκόνη πολύ.  Οι καρέκλες άδειες και οι θεατές ανύπαρκτοι.  Όσο και ...