Wednesday, July 17, 2013

''απόλαυση''





Nα πίνεις ένα ποτήρι λεμονάδα και να νιώθεις τη δίψα να ξεκολλά από μέσα σου και τη γλύκα να ποτίζει το δέρμα σου και να μη θες άλλο.

Αυτό είναι ''απόλαυση''  και δεν έχει να κάνει με την ποσότητα,  ή με την στιγμιαία κατανάλωση..  πιο απλά,  δεν το κάνεις για να το κάνεις,  το κάνεις γιατί το έχει ανάγκη ο οργανισμός σου και γιατί γουλιά γουλιά θα περάσει η ευχαρίστηση μέσα σου.

Γουλιά γουλιά..
Μπουκιά μπουκιά..

Την ίδια βόλτα στη γειτονιά,  μπορείς να τη χωρίσεις σε δυο μέρη,  αυτή που θα την κάνεις τρέχοντας κι αυτή που θα την απολαύσεις βήμα προς βήμα..  μπαίνοντας στη διαδικασία να σκεφτείς τις εικόνες που σου προσφέρει αυτό το κάθε βήμα..

Πολύ φοβάμαι πως τελευταία,  πόσο τελευταία αλήθεια (;)..  όλα γίνονται με τόσο άγχος και τόσο γρήγορα..  χωρίς νόημα γρήγορα σα να θέλουμε εμείς οι ίδιοι να τα υποτιμήσουμε..  να τα υποβιβάσουμε..  να μην έχουν αξία..  να γίνονται εύκολα καταναλώσιμα..


5 comments:

  1. Kαλησπέρα αγαπητή...

    Η περίπτωση που περπατάς αργά απολαμβάνοντας την βόλτα είναι η καλύτερη....
    Να την κρατήσεις...
    βλέπεις πολλά πράγματα που αλλιώς δεν τα βλέπεις...

    ReplyDelete
  2. αγαπητε μου χρηχα
    δεν ξερω αν μπορω να μεταφερω εδω μεσα με τις σωστες λεξεις ποσο πολυ το ξεχναμε αυτο μερικες φορες.. και ποσο δυσκολο ειναι να το συνειδητοποιησεις και να το κρατησεις

    :)
    καλο απογευμα
    (για θαλασσα δε ρωτω, ξερω ;)

    ReplyDelete
  3. Κι εμενα μου αρεσει να περπαταω αργα και να προσεχω ολο το περιβαλλον γυρω μου. Δεν το κανω παντα, αλλα μου αρεσει :)

    Ειμαστε παραξενα οντα οι ανθρωποι. Οπως εγραφε καπου η Βαμβουνακη μερικες φορες κανουμε πραγματα για "να περασει η ωρα" λες και βιαζομαστε να καταναλωσουμε τη ζωη μας.Μακαρι να μαθουμε να ζουμε την καθε μερα, την καθε βολτα, το καθε βημα :)

    Καλο απογευματακι φεγγαρενια μου

    ReplyDelete
  4. ακριβως αυτο που λεει η Βαμβουνακη.. κατερινακι και μετα αναρωτιομαστε ''μα που πηγε η ζωη μου;''

    καλημερααα
    :)

    ReplyDelete
  5. Τη δροσιά της υπέροχης φωτογραφία να έχεις και όλα τ' άλλα θα ακολουθήσουν μαγικά!
    Είχα μέρες να σ' επισκεφτώ και έτσι τώρα απολαμβάνω, όλες τις τελευταίες αναρτήσεις σου!
    ΑΦιλιά όμορφη φεγγαρένια!

    ReplyDelete

τί άλλο να πεις;

  Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και μοιάζει παγωμένο.  Σκουπίδια εδώ κι εκεί,  σκόνη πολύ.  Οι καρέκλες άδειες και οι θεατές ανύπαρκτοι.  Όσο και ...