Tuesday, September 10, 2013

ΔΕΝ





Περιμένω ένα e-mail και μια απάντηση για αυτά που δεν δέχομαι να δω εγώ με τα δικά μου καστανοπράσινα μάτια σε σχήμα αμύγδαλου και δυό μαύρες γραμμές,  η μία στο κάτω βλέφαρο κι η άλλη στο πάνω να τα τονίζουν,  με ενοχλεί το κλάμερ στα μαλλιά μου,  αφήνω τα μαλλιά ελεύθερα να ξεχυθούν,  ανακούφιση..  αν,  αν,  αν..  εδώ δεν έχει ανακούφιση,  υπάρχει μια πίεση σα να τρυπάς με τρυπάνι,  ή σα να ξεφλουδίζεις κρεμμύδι,  το κρεμμύδι καίει τα μάτια..  κι όλα είναι σαν εκείνο το μόμπιλε από μπλε ψαράκια κρεμασμένο στο παράθυρο,  φυσάει κι ο αέρας παρασύρει το ένα σ' ένα διαρκές κούνια μπέλα και σιγά σιγά,  πρώτα το δίπλα,  μετά το επόμενο,  παρασύρονται όλα και χορεύουν σ΄ένα τρελλό ρυθμό φθινοπωρινού ανέμου..  πρέπει να ξεφλουδίσω το κρεμμύδι,  η λέξη ''πρέπει'' δεν έχει πρόσωπο..  δεν λέμε εγώ ''πρέπω''..  θέλω λοιπόν να ξεφλουδίσω σαν κρεμμύδι,  όταν όμως χάσω όλα τα πουκάμισα μου,  δεν θα μπορέσω ποτέ να τα ξαναφορέσω..  καίει,  αυτή η αίσθηση καίει και με βυθίζει σε άλλα ''πρέπει''..  πως θα μπορούσαμε άραγε να ονομάσουμε εκείνα τα ''πρέπει''  του παρελθόντος που ξεχειλίζουν στο παρόν..  ήθελα..  δεν ήξερα..  ΔΕΝ..  δεν ήθελα τόσο όσο..  δεν είχα τη δύναμη..  δεν είχα την εξυπνάδα..  δεν είχα την καλλιέργεια..  ΔΕΝ..  πως μπορεί μια τόσο δα μικρή λέξη να μοιάζει τεράστια και να στέκεται Φράγμα σ΄αυτό που λέμε επιλογές ζωής..  

3 comments:

  1. Δυστυχώς... είναι πολλοί αυτοί που από την συνήθεια να ακολουθούν τα 'πρέπει' τους θάβουν τα 'θέλω' τους σε έναν τρελλό ορθολογισμό. Δεν ξέρουν πάντα τι χάνουν και συνήθως είναι αργά όταν το κατανοήσουν...

    Αν και είχα να περάσω τόσο καιρό χαίρομαι ακόμη όταν τα μάτια μου γεμίζουν από όμορφες αναρτήσεις , ένα χαμόγελο γιατί υπάρχουμε ακόμη :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. εκπληξη!!!
      το κοριτσι με το αγαπησιαρικο ψευδωνυμο και το πολυ ομορφο μωβ μπλογκ.. πω πω ποσα χρονια;;;

      δεν ξερω αν ειναι απο συνηθεια ή απο δειλια ή επειδη ηταν ανιδεοι κλπ κλπ παντα υπαρχει μια καλη δικαιολογια κι αν οχι αυτη, αλλη!

      υπαρχουμε και καλως ηρθες :):):)

      Delete
  2. μπροστα σε καθε διλημα το ''θελω''.. και το ''εγω'' μαζι

    για κανεναν αλλον :)

    ReplyDelete

τί άλλο να πεις;

  Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και μοιάζει παγωμένο.  Σκουπίδια εδώ κι εκεί,  σκόνη πολύ.  Οι καρέκλες άδειες και οι θεατές ανύπαρκτοι.  Όσο και ...