Thursday, May 29, 2014

ροζ, ζαχαρωτά, σοκολάτα





M' αρέσουν οι αναρτήσεις της Κ.  Στρογγυλοκάθομαι,  πίνω καφέ,  ανάβω τσιγάρο και απολαμβάνω.  Μα πιο πολύ απολαμβάνω τις μετέπειτα συζητήσεις.  Μ' αρέσει ο τρόπος που σκέφτεται..  όλων των φίλων μου ο τρόπος σκέψης μου αρέσει,  νομίζω ότι τίποτα δεν είναι απόλυτο και πως το ζητούμενο είναι το γνωστό αλλά όχι πάντα εφικτό,  δούναι λαβείν.

*

Η ''σπιτική λεμονάδα''  που πλασάρουν τελευταία τα μαγαζιά δεν μου αρέσει.  Εγώ είμαι fun του καφέ.  Και του cheese cake,  και ότι μπορεί να περιέχει σοκολάτα και ζάχαρη.  Μ΄αρέσει όμως πολύ το βαζάκι μέσα στο οποίο την σερβίρουν.  Μου θυμίζει τις μαλακές μωρουδιακές τροφές τις δεκαετίας του '70.

*

Καμμιά φορά με ψάχνω αλλά δε με βρίσκω,  ούτε μέσα στην τηλεόραση,  ούτε πίσω από το βάζο,  ούτε στο νεροχύτη,  ούτε στην παρέα.  Έχω μεταμορφωθεί σε σοκολάτα και κατοικώ στο πρώτο ράφι της πόρτας του ψυγείου,  που σημειωτέον είναι τιγκαρισμένο εξωτερικά στα μαγνητάκια αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι.  Ούτε ξέρω αν μπορεί αυτό να αλλάξει με κάτι.  Ίσως να θέλει τρόπο κι όχι κόπο κι αυτό όπως και τόσα άλλα και ίσως τονίζοντας το δέντρο να χάνω το δάσος και το ανάποδο,  από την άλλη πάντα δεν έχεις κάτι να χάσεις;  

2 comments:

  1. Οι συζητησεις που γινονται στα σχολια, ειδικα λιγακι πιο πριβε, ειναι το αγαπημενο μου κομματι του μπλογκινγκ :) Οταν δε, επιτυγχανεται καλη επικοινωνια, μπορει να νιωσω κι ευτυχια. Εκεινο το γεμισμα λες και πηρα βαθυα ανασα και ξαφνικα εχω πιο πολυ χωριτηκοτητα και γεμισα πιοτερο :) Υπεροχο !

    Καφες με τσιζκεικ....πολυ καλος συνδιασμος. Πικρος καφες με ξινουτσικο τσιζκεικ. Ξερω, ισως σου χαλασα την εικονα, αλλα εγω ετσι πινω τον καφε και μ'αρεσει να ειναι αρκετα οξινο το τσιζκεικ :) Τα βαζακια απο τις παιδικες τροφες της δεκαετιας του 70 με συγκινουν. Μου εδινε η μαμα μου και μεχρι μεγαλη ηλικια εβλεπα στα ραφακια του σουπερ μαρκετ και αληθινα ενιωθα συγκινηση. Μαλλον μου ξυπναει πολυ ομορφες αναμνησεις που μονο η συν-κινηση μπορει να περιγραψει επαρκως :)

    Παντα χανεις κατι για να εστιασεις και να μη χαθεις εντελως. Τωρα πρεπει να αποφασισεις αν αυτο που επιλεγεις να χασεις ειναι το δεντρο ή το δασος....ή το συννεφο, ή την βροχη ή ο,τι εχεις αναγκη να αφησεις στην ακρη για τωρα. Μη σε νοιαζει....θα τα ξαναβρουμε ολα μετα. Εστιασε εσυ οπου γουσταρεις σημερα :)

    Ενα ομορφο Σαββατοκυριακο να εχεις φεγγαρενια μου!

    ReplyDelete
  2. γενικοτερα η καλη επικοινωνια ειναι το α και το ω μου.. ποσο μαλλον οταν αυτη η επικοινωνια παει σε βαθος διαφορετικοτητας.. μια αλλη ματια ειναι παντα αποδεκτη οταν υπαρχουν κοινα σημεια !

    εικονα δε μου χαλασες, ουτε εγω συμπαθω τα πολυ γλυκα.. τα θελω λιγο πιο ουδετερα - αλμυρα οκ και ξινα αν προκειται για γευση λεμονιου..

    μου αρεσε αυτο το ''να αφησεις στο πλαι οτι εχεις αναγκη τωρα. μετα ολα τα ξαναβρισκουμε''
    ποσο δικιο εχεις..

    καλο π/σ/κ
    φιλια

    ReplyDelete

τί άλλο να πεις;

  Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και μοιάζει παγωμένο.  Σκουπίδια εδώ κι εκεί,  σκόνη πολύ.  Οι καρέκλες άδειες και οι θεατές ανύπαρκτοι.  Όσο και ...