Tuesday, May 02, 2017

της αρέσει





Της αρέσει να ανακαλύπτει ενεργά blogs και να αντιγράφει τις διευθύνσεις τους στην μεγάλη blog list. Της αρέσει το μωβ και τα λουλούδια.  Οι πρωινές ραδιοφωνικές εκπομπές.  Η τέχνη.  Οι μεγάλες,  ατέλειωτες βόλτες.  Ο Μάης κι  ο Ιούνης.  Το αεράκι της ώριμης Άνοιξης.  Ο εσπρέσο με λίγο ζεστό νερό μέσα.  Οι ανθρώπινοι χαρακτήρες,  να τους σπάει σε κομμάτια.  Οι οργανωμένοι κήποι,  τα δέντρα.  Θα ήθελε να τα γνώριζε όλα,  τις ηλικίες και τις ονομασίες τους.  Της αρέσει να τη ρωτάνε ''γιατί;''.  Της αρέσει να δίνει απαντήσεις.  Της αρέσει να εμπιστεύεται αλλά αυτό είναι σχεδόν αδύνατον.  Της αρέσει να διαβάζει.  Της αρέσει να στέλνει γράμματα.  Της αρέσει το φλερτ,  κι η αγάπη.  Της αρέσει η αλήθεια και πόσο περίεργο που την σκέφτηκε από την αγάπη αμέσως μετά;  Της αρέσει η θάλασσα.  Γίνεται άλλος άνθρωπος κοντά στη φύση.  Κι όταν έρχεται κάτι καινούργιο.  Να ήξερες πόσο της αρέσουν τα καινούργια,  μα και πόσο εκτιμάει τα παλιά.  Τελευταία,  μια από τις επιθυμίες της ήταν να αγοράσει ένα γλυφιτζούρι.  Να το βάλει στο στόμα της και να το γλύψει μέχρι να λιώσει.  Να αγοράσει ένα mastermind.  Να πάει σε ένα έρημο χωριό,  να μείνει σε κάποιο πέτρινο σπίτι με χαμηλή κεραμιδένια στέγη.  Δυο,  τρεις μέρες,  μια βδομάδα.  Χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο,  χωρίς κινητό.  Να κοιτάζει την ανατολή,   να στρέφεται στη δύση,  να προστατεύεται κάτω από κλαδιά,  να ακούει τις κουδούνες από τα πρόβατα,  να ανοίγει φύλλο για πίττα,  να καίει μια σόμπα με ξύλα,  να κοιτάζει τη βροχή πίσω από πλεχτά άσπρα κουρτινάκια.

4 comments:

  1. Της αρέσει… γράφεις, άρα είναι γένους θηλυκού… Νομίζω πως όλα αυτά παραπέμπουν σε κάποια που πρέπει να γνωρίζω, δεν γίνεται αλλιώς… Για τούτο θέλω να της αφήσω μια ευχή: η ζωή της να είναι τόσο ποιητική όσο και η γραφή της... Να βουτά τη ζωή της σε όσα της αρέσουν, να ζαλίζεται ο χρόνος να μην υπολογίζει τίποτα, μόνο τη ψυχή της ν' αφουγκράζεται κι ό,τι εκείνη του ζητά, απλόχερα να δίνει!

    Με την αγάπη μου!

    ReplyDelete
  2. Όλα αυτά τα "αρέσουν" φτιάχνουν ένα puzzle μιας εξαίρετα λεπτής μορφής. Μιας Γυναίκας, ενός πλάσματος γεμάτου ευαίσθητες ισορρπίες, διαρκείς αναζητήσεις, πολλές φορές οριακές αναμετρήσεις. Μα πάνω απ όλα αυτή η πανέμορφη συνύπαρξη με την αυθεντική φύση σε όλες τις εκφάνσεις, άγριες και γαλήνιες.
    Να ευχηθώ να πορευτείς σε όσα πιο πολλά από αυτά τα "της αρέσει" Στέλλα μου.
    Καλή συνέχεια.

    ReplyDelete
  3. υπέροχη φυσιογνωμία ..... :)))

    ReplyDelete
  4. Και της αρέσουν πολλά κοινά! <3

    ReplyDelete

μια μέρα

  χρόνος τότε που σκοτώναμε το συναίσθημα,  κι ενώ η ψυχή έλεγε ναι,  εμείς επιλέξαμε το όχι νοσταλγία ο τρόπος που σήκωνες ψηλά τα μανίκια ...