Saturday, July 15, 2017

του καλοκαιριού





Με κούρασε ήδη το καλοκαίρι.  Με έχει εξαντλήσει η υπερβολική ζέστη.  Πόσο κλιματιστικό,  πόσο ανεμιστήρα και πόσο παγωμένο νερό πιά;  Τσούζει ο λαιμός μου και τα αααψούυυ ριγούν όλο μου το σώμα.  Πόσο να μείνεις μέσα στο θαλασσινό νερό,  πόσους καφέδες να πιείς και πόσες σελίδες να διαβάσεις καρφωμένος σε μια ξαπλώστρα.
Ωστόσο,  το μάτι γεμίζει μπλε,  αυτό είναι γεγονός,  μπλε και φως,  απείρως ευεργετικά αμφότερα.
Κι επειδή κάθε κατάσταση έχει και τα αρνητικά της έχει και τα θετικά της,  πήγα σινεμά μετά από δύο - τρία ολόκληρα χρόνια,  είδα δύο ταινίες μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο,  και τις απόλαυσα χωρίς να νυστάξω και χωρίς να με πάρει ο ύπνος,  άρχισα να ξαναγίνομαι ένας φυσιολογικός άνθρωπος δηλαδή.  Οφείλω να σου πω ότι έσκασα στο γέλιο με το ''τα παράπονα στον δήμαρχο''  και τον εκπληκτικό Ιταλό πρωταγωνιστή της που έπαιζε ανάμεσα σε Μπενίνι και Φέλτμαν.  Τόσο καλός!
Η ''αποπλάνηση''  ήταν ένα καλό καλοκαιρινό παραμυθάκι,  λίγο αργό,  αλλά οκ γλυτώσαμε τις παρενέργειες.
''Η παγίδα του νερού'',  το βιβλίο μου,  ελαφρύ ανάγνωσμα αλλά όχι τόσο που να μη κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον μου σε κάθε σελίδα.
Γενικότερα,  νιώθω σαν να σπρώχνω τις λιοπύρινες μέρες να φύγουν με τον πιο ευχάριστο τρόπο που μπορώ να σκεφτώ.  Όλα συμβαδίζουν και με την οικονομική δυνατότητα που έχω,  όχι δηλαδή πως σε άλλη,  ιδανική περίπτωση θα έκανα άλλα πράγματα.
Μάλλον είμαι σε φάση κούρασης και χρειάζομαι επειγόντως λίγες μέρες σε ένα περιβάλλον με άγρια βλάστηση,  δυνατή δροσιά και εξωτική θάλασσα.  

3 comments:

  1. Μην παραπονιέσαι, Στέλλα μου, τόσο η θάλασσα όσο και τα βουνά είναι μες στα πόδια σου. Είσαι τυχερή στην πόλη που ζεις. Μια εξόρμηση προς τα βόρεια και χαρίζεις στον εαυτό σου αυτό που ζητάει: «άγρια βλάστηση»…
    Η ιταλική κωμωδία υπέροχη! Την Αποπλάνηση την είχα δυο βήματα από το σπίτι μου, ωστόσο κάποιες απρόσμενες υποχρεώσεις δεν μου το επέτρεψαν.
    Καλή συνέχεια καλοκαιριού όπως το επιθυμείς!

    ReplyDelete
  2. Βρε Στέλλα μου, μην παραπονιέσαι για το καλοκαίρι, τώρα ξεκινάει σιγά-σιγά για να κορυφωθεί στον άλλο μήνα. Αφέσου στις χάρες του. Είδες ; τόσα όμορφα πράγματα έκανες. Χαχαχαχαχαχα. Να περνάς καλά κορίτσι μου.

    ReplyDelete
  3. Κι εμένα με κούρασε η ζέστη...περιμένω την άδεια πως και πως, αλλά δεν ξέρω κι αν θα την αξιοποιήσω τελικά!
    Ας έβλεπα μπλε όμως και δε θα με πείραζε καθόλου να διαβάζω στην ξαπλώστρα! χαχα!
    Υπομονή και λένε θα δροσίσει από σήμερα! Για να δούμε!

    ReplyDelete

μια μέρα

  χρόνος τότε που σκοτώναμε το συναίσθημα,  κι ενώ η ψυχή έλεγε ναι,  εμείς επιλέξαμε το όχι νοσταλγία ο τρόπος που σήκωνες ψηλά τα μανίκια ...