Friday, September 15, 2017

μία σοκολάτα





-Έχω ανεβασμένη πίεση δυό μέρες τώρα,  μου λέει καθώς πίνουμε καφέ.  Μπαίνει ένα γλυκό πρωινό φως από τα παράθυρα.  Της δίνω το πιεσόμετρο που βρίσκεται δίπλα μου,  καθώς κάθομαι στον καφετί βελούδινο καναπέ.
- Η γιαγιά σου (η μαμά της),  το έκανε αυτό (μετρούσε συχνά την πίεση της),  και εμείς (αυτή και οι αδερφές της) όλο γελούσαμε.  Την κοροιδεύαμε,  χαμογελάει,  και να τώρα κι εγώ!
- Γιατί την κοροιδεύατε της λέω,  είναι δυνατόν να μετράει κάποιος την πίεση του κι εγώ να τον κοροιδεύω;  (εσείς όλους τους κοροιδεύατε σκέφτομαι,  και αρχίζω να τσιτώνω,  αυτό ήταν το παιχνίδι σας).
- Ο γιατρός μου είπε,  πως αυτό που δεν καλοβλέπω είναι κι από τα γεράματα. 
Την κοιτάζω από πάνω ως κάτω.  Είναι γεννημένη το 1937 και είναι με τις ώρες της,  όταν είναι κουρασμένη δείχνει την ηλικία της,  όλες τις υπόλοιπες στιγμές που είναι και οι περισσότερες μοιάζει με κοριτσάκι.  Φοράει ένα λευκό σορτς και ένα ασπρόμαυρο μπλουζάκι.  Κάθεται σταυροπόδι και έχει μακριές και κομψές γάμπες.
Μ' αρέσει,  και την μισώ.  Την μισώ γιατί θέλω να της πω πως χθες είδα μια τεράστια,  σαν μια αγκαλιά αλόη. 
Μετά σκέφτομαι πως τη δικιά μου,  την μάδησε,  έκλεψε τρεις φύτρες και τις μοίρασε στις γλάστρες της.  Και λέω έκλεψε γιατί ούτε με ρώτησε, ούτε είχε σκοπό να μου το πει.
Δεν λέω τίποτα και φεύγω.

Φεύγω,  πηγαίνω στο σπίτι μου,  ανοίγω το ψυγείο και τρώω μια ολόκληρη σοκολάτα.  Με γέμιση πορτοκάλι.

2 comments:

  1. Διακρίνω μια ισορροπία του ...τρόμου σε αυτήν την σχέση Στέλλα. Αλλόκοτη η συμπεριφορά της. Εγωκεντρική, ιδιοκτησιακή. Η Αντίδρασή σου ήταν η καλύτερη. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι καλύτερο να μην αφήνεσαι να σε χαλάσουν οι παρεκτροπές.
    Καλό σου απόγευμα.

    ReplyDelete
  2. Καλή μου, μην αφήνεις μέσα σου την οργή να δουλεύει. Είναι κι αυτή ένα συναίσθημα και για να την νιώθεις έχεις όλα τα δίκια του κόσμου! Όποιος σου την προκαλεί όμως πρέπει να είναι ο αποδέκτης της. Τότε θα γίνει δημιουργική και θετική... Μερικές φορές σκεφτόμαστε οτι οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας έχουν ελαφρυντικά. Αυτό είναι αλήθεια. Ελαφρυντικά έχουν, χρόνο δεν έχουν για να καταλάβουν και να επεξεργαστούν τις σχέσεις τους. Δυστυχώς πέφτει πάνω μας το βάρος να τους εκπαιδεύσουμε σαν παιδιά, από την αρχή.
    Αν ανακαλύψεις ότι τελικά εκείνη είναι που σε θυμώνει δείξε το. Και μετά περίμενε τα αποτελέσματα. Ίσως σε εκπλήξουν... Αν όχι...δοκίμασε παγωτό. Λιγότερες θερμίδες, μεγαλύτερος χρόνος απόλαυσης... Εγγυημένα...
    Σε φιλώ. Καλό κουράγιο...

    ReplyDelete

ερώτηση

  Έχεις δοκιμάσει να κάνεις κάτι που ως τώρα το θεωρούσες αδύνατο για τα δεδομένα σου και να το φέρεις εις πέρας; Τελικά κερδίζει αυτός που ...