Thursday, February 15, 2018

στο σπίτι




Θέλω να μου πει κάποιος αν είναι δυνατόν να είναι βιώσιμη η δουλειά με επαγγελματική στέγη το σπίτι.  Είναι κάτι που συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια,  είτε λόγω αδυναμίας πληρωμής ενοικίου,  είτε λόγω χρόνου και υποχρεώσεων.  Συνήθως από άτομα που έχασαν την δουλειά τους ή βγήκαν στην σύνταξη.  Θεωρώ εύκολο να στήσεις μια δουλειά μέσα στο σπίτι,  ένα γραφείο,  μερικά έξτρα φωτιστικά,  αρκετά εργαλεία ή κάποιο μηχάνημα.  Αυτό που καθημερινά είναι απίστευτα δύσκολο,  είναι ο συνδιασμός της δημιουργικότητας με τον εγκλεισμό.  Από τη μια θέλεις να κάνεις πράγματα,  από την άλλη η παγιότητα σε ένα περιβάλλον όπου κοιμάσαι,  ξυπνάς,  τρως,  δουλεύεις είναι δυσλειτουργική.  Το ένα δεν πυροδοτεί το άλλο,  όμως το ένα,  τί περίεργο  έχει ανάγκη το άλλο.
Η άμμεση σχέση με τον πελάτη,  η τριβή μαζί του,  πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει πια με την νέα μόδα των e-shops, ήταν και είναι βέβαια ένα κοινωνικό κομμάτι πάρα πολύ σημαντικό.

Οι πιο όμορφες και ενδιαφέρουσες στιγμές από τα χρόνια που είχα το μαγαζί μου,  ήταν ακριβώς αυτές οι στιγμές της επικοινωνίας.  Ο ι καλύτερες δε,  όταν στα άτομα που έμπαιναν μέσα,  οι πελάτες,  διέκρινα,  καλή διάθεση και ίσως μια υποψία χημείας!


2 comments:

  1. Να πω ότι έχεις άδικο δεν μπορώ. Στην υπόθεση αυτή υπάρχουν συν και πλην.
    Το μαγαζί σου ανοίγει την αγκαλιά σε κόσμο. Από την άλλη σου τραβάει ατέλειωτες ώρες εκεί. Κάτι που δεν έχεις στο σπίτι, το οποίο όμως σε φυλακίζει.
    Όλα έχουν το κόστος τους και όλα εξαρτιώνται από την χημεία της αγοράς.
    Πολλές καλησπέρες.

    ReplyDelete
    Replies
    1. μα το σπιτι να δεις ωρες που τραβαει Γιαννη, η δουλεια ειναι δουλεια ωστοσο 4 τοιχοι και το μαγαζι 4 και το σπιτι.. ισως οπως λες ολα εχουν και τα συν και τα πλην τους!

      Delete

ερώτηση

  Έχεις δοκιμάσει να κάνεις κάτι που ως τώρα το θεωρούσες αδύνατο για τα δεδομένα σου και να το φέρεις εις πέρας; Τελικά κερδίζει αυτός που ...