Sunday, December 29, 2019

συμπτώσεις





Όλη μέρα σήμερα,  τριγυρίζει στο μυαλό μου το εξής περιστατικό,  που μπορεί και να το έχω ξανά αναφέρει εδώ:

Ήταν κατακαλόκαιρο και είμασταν σε ένα beach bar,  πολύ νωρίς το πρωί.
Πριν από το καθιερωμένο μπάνιο συνηθίζαμε να κάνουμε την βόλτα μας με τα μαγιώ στην αμμουδιά,  παράλληλα με την άκρη της θάλασσας.
Συνέβησαν δύο πράγματα συγχρόνως:
Μια κοπέλλα,  γύρω στα 40,  έκανε τζόκινγκ πίσω μας,  μας προσπέρασε,  έφυγε μακριά.  Ήταν ολοφάνερο πως είχε κάνει κάποια επέμβαση,  άγνωστο για μένα τι,  απλά διέκρινα ένα δίχτυ από την μια ως την άλλη άκρη του προσώπου της.  Η αλήθεια είναι πως την φαντάστηκα φρεσκοχειρουργημένη και θαύμασα το κουράγιο της και την δύναμη της για πρωινό τρέξιμο.
Είχε κακοκαιρία την προηγούμενη μέρα,   και κάποια σημεία της θάλασσας είχαν υποχωρήσει,  αφήνοντας με απότομα κοψίματα αρκετά κομμάτια της αμμουδιάς.
Εμείς συνεχίζαμε την βόλτα μας, η κοπέλλα που έκανε τζόκινγκ επέστρεφε ώσπου κάποια στιγμή πέρασε και πάλι από δίπλα μας.
Λίγα δευτερόλεπτα πριν,  κάναμε οι δυό μας με τον αγαπημένο μου, κουβέντα για την κακοκαιρία και για την διαφορετική εικόνα που είχε εκείνη τη μέρα η παραλία.
Ακριβώς την ώρα που περνούσε η κοπέλλα από δίπλα μας τρέχοντας ελαφρά,  εγώ είπα:  ''κοίτα κοίτα,  τραβήχτηκε'',  δείχνοντας τα σημεία της αμμουδιάς όπου η θάλασσα είχε ΄΄τραβηχτεί''.
Η κοπέλλα το άκουσε,  νόμισε πως μιλάω για αυτήν,  σταμάτησε και μου έριξε ένα βλέμμα που το θυμάμαι μέχρι σήμερα.
Μέχρι να συνειδητοποιήσω την ''παρεξήγηση''  είχε φύγει.  Ευτυχώς γλύτωσα το /ξύλο/,  ή κάποια λεκτική επέμβαση.  Λυπήθηκα που δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να της εξηγήσω.

Από τότε,  όποτε ακούω ή διαβάζω κάτι που νομίζω πως με καθρεφτίζει σκέφτομαι εκείνη την ''παρεξήγηση''  και το διώχνω μακριά.

*το ποτήρι με τη σοκολάτα το βρίσκω ιδιαιτέρως ελκυστικό και το χαρίζω σε όποιον θα ήθελε να δοκιμάσει.  Εν όψει ενός νέου χρόνου,  να γλυκαθούμε,   χωρίς περίεργες συμπτώσεις και με καθαρό μυαλό!

3 comments:

  1. Αχ αυτές οι επεμβάσεις κοσμετολογίας και ο ναρκισσισμός μας!
    Αυτές οι μικρές (ή μεγάλες) αισθητικές παρεμβάσεις που μπήκαν στη ζωή μας σαν μόδα, σαν στυλ, σαν κάτι εντελώς φυσικό, μου μοιάζουν λίγο ανασφαλείς στρεβλώσεις αυτοεκτίμησης.
    Ίσως γιατί δεν κατανοούν ότι το γήρας δεν έρχεται μόνο του, ότι η φυσική ομορφιά είναι να μεγαλώνεις με αρμονία, ότι τα παγωμένα πρόσωπα δεν έχουν ηλικία, ότι όλα αυτά είναι ένα εφέ που δεν θα σταματήσει τον χρόνο.
    Προσωπικά χαίρομαι όταν ανακαλύπτω κάποια καινούργια ρυτίδα. Κάθε μια έχει και μια ιστορία
    Μια σοκολάτα γι αυτόν τον καιρό! δεν βρίσκω κάτι καλύτερο!
    Καλό βράδυ Στέλλα μου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Βέβαια το θέμα μου έχει να κάνει μ αυτό που ακούμε κάτι στο δρόμο, στην παρέα ή διαβάζουμε κάτι και νομίζουμε πως αφορά εμάς. Συμβαίνει αρκετές φορές. Όποιος έχει τη μύγα δεν λέμε πως μυγιάζεται;

      Για τις επεμβάσεις, προσωπικά ούτε τις ελιές από το πρόσωπο μου δεν θέλω να πειράξω. Είναι δικές μου και τις αγαπώ. Αν κάποιος όμως θέλει δεν έχω πρόβλημα αν και πιστεύω πως αυτό το να είμαστε όλες ίδιες δεν είναι για καλό μας. Επίσης αγαπώ και τα παχάκια και τις ρυτίδες.
      Οι υπερβολές δεν μου αρέσουν καθόλου. Φουσκωτά χείλη, φουσκωτό στήθος α πα πα!

      Η συγκεκριμένη κοπέλα δεν ξέρω αν είχε κάνει τέτοιου είδους επέμβαση και για ποιό λόγο, δικαίωμα της άλλωστε.

      Στο πως μπορεί όμως να συμβεί η παρεξήγηση μέσα σε μια σειρά συμπτώσεων, εκεί στάθηκα.
      Και πώς μπορεί κάποιος να πάρει προσωπικά κάτι όμως που δεν τον αφορά.

      Είδες τί κρύο που κάνει Αννίκα μου.
      Σήμερα εμείς είχαμε μια απολαυστική μέρα γιατί μαζί με το κρύο είχαμε πολύ ήλιο.
      Χειμώνας είναι, σειρά του και δικαίωμα του να φορέσει ό,τι φορεσιά θέλει :)

      Η σοκολάτα μου φαίνεται υπέροχη, ειδικά αν είναι και πολύ πολύ ζεστή.

      Καλό βράδυ Αννίκα :)

      Delete
  2. Είναι από τις τρομερά άτυχες εκείνες στιγμές που θέλεις να ανοίξει η γη να σε καταπιεί. Και είναι πραγματική ατυχία να το ζεις και να προκαλείς τέτοια παρεξήγηση. Τι να πω.
    Ναι, κρατώ τη σοκολάτα! Είναι ότι μας χρειάζεται ένα κρύο χειμωνιάτικο απόγευμα.

    ReplyDelete

μια άλλη

  Είτε το αποδεχόμαστε είτε όχι,  με γκρίνια ή με γέλιο,  με χαρά ή με λύπη,  με τρυφερότητα ή κακία,  το περιμέναμε είτε όχι,  το ονειρευόμ...