Wednesday, March 11, 2020

ποιά ηρεμία;





Αγαπητοί μου ψυχολόγοι,  η ζωή των παιδικών μας χρόνων,  μπροστά σε αυτό που περνάμε από τότε που κλείσαμε μισό αιώνα ζωής και πέρα,  μοιάζει με βούτυρο Κερκύρας και μαρμελάδα με φρούτα του δάσους αλειμμένα πάνω σε παντεσπάνι φτιαγμένο από τα χεράκια της μανούλας.
Από ποιόν νου είχε περάσει πως οι χειρότεροι εφιάλτες ή κάποια επεισόδια από τα ''σύνορα της φαντασίας''  θα γινόταν πραγματικότητα;

Εντάξει θα μου πεις πως υπερβάλλω και θα σου πω πως έχεις δίκιο,  όμως είναι η τρίτη μέρα που έχω κάποια ελάχιστα συμπτώματα μιας κάποιας ίωσης,  σε μικρό βαθμό να σημειώσω,  τόσο όσο.
Όχι,  μη τρομάζετε δεν έχω τα συμπτώματα του κορονοιού,  εκτός κι αν περνάει άτυπα,  πράγμα που δεν νομίζω.
Όμως τρομάζω με τα όσα έχουν συμβεί στην γειτονική μας χώρα την Ιταλία,  τρομάζω με τη σκέψη του πώς θα είμαστε και τί θα λέμε σε 10-15 μέρες.

Ο πανικός δεν βοηθάει,  πλένουμε χεράκια,  χρησιμοποιούμε αντισηπτικό,  αποφεύγουμε συναθροίσεις έτσι κι εγώ άφησα για τον επόμενο μήνα τη λέσχη ανάγνωσης αλλά και την αρχή που υποτίθεται ήθελα να κάνω με το κολυμβητήριο (άλλο που δεν ήθελα).
Μια ματιά στα φαρμακεία και δεν βλέπω καμμιά προστατευτική μάσκα,  ούτε πλαστικά γάντια φορεμένα από τους ίδιους τους επαγγελματίες,  δεν ξέρω ίσως και να είμαι υπερβολική,  το είπαμε από την αρχή άλλωστε.
Νομίζω όμως πως έκανα σωστά που δεν πήγα σήμερα σε προκαθορισμένο ραντεβού με τον οφθαλμίατρο στο νοσοκομείο.  Έχουμε καιρό,  θα γίνει κι αυτό!


Πίνω την coca cola μου σιγά σιγά κι εύχομαι όλα να πάνε καλά,  τα 89 κρούσματα στη χώρα μας να μην αυξηθούν,  κι όλοι να συνεχίσουμε την καθημερινότητα μας υγιείς και γκρινιάζοντες,  διότι ακόμη και η ρουτίνα και η γκρίνια εκτιμώνται ακριβά μόλις εκλείψουν.



13 comments:

  1. Υπομονή, οργάνωση, ανθρωπιά και θα περάσει και αυτό Στέλλα μου. Το θέμα είναι να περάσει όσο το δυνατόν ανώδυνα. Εντάξει, η ανθρωπότητα αποδεικνύεται ευάλωτη και στον 21ο αιώνα και θα συνεχίσει να είναι πάντα καθώς η εξέλιξη της ζωής δεν σταματά στις τεχνολογικές μας "κατακτήσεις" (ποιος τις καρπώνεται αυτές είναι άλλη ιστορία), αλλά παρασύρει και την εξέλιξη των ασθενειών. Η Φύση δεν σταματά στην πανούκλα ή στην χολέρα. Θα εμφανίσει κάτι άλλο.
    Αρκεί η πολιτεία να ενισχύσει αποφασιστικά το σύστημα υγείας.

    Υ.Γ. Οι μάσκες ουδόλως βοηθούν Στέλλα μου, αν είσαι υγιής! Είναι άχρηστες.

    Στέλνω συμπαράσταση και φιλιά πολλά.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γιάννη, αυτό με τις μάσκες (μια που έχουμε ακούσει πολλά), με τη λογική σκεπτόμενοι, είναι δυνατόν να μην βοηθούν, δεν το καταλαβαίνω, πώς βοηθούν αυτόν που νοσεί και δεν βοηθούν προληπτικά;

      Ευχαριστώ για την συμπαράσταση :)

      Συμφωνώ με όσα γράφεις Γιάννη.
      Σωστή ενημέρωση πάνω από όλα κι όταν λέμε ''μένουμε στα σπίτια μας'' να το εννούμε

      Delete
    2. Δεν είμαι ο ειδήμων να στο εξηγήσω για τη μάσκα. Μεταφέρω όσα διαβάζω. Στο υγιή κρατά τα τυχόν μολυσμένα είδη μέσα στην στοματική του κοιλότητα εμποδίζοντας την κάθαρση και την αναπνοή. Αυτό με τον όρο μην έχεις απέναντί σου δρώντα άνθρωπο που θα φωνάζει ή θα μιλάει στο πρόσωπό σου σε απόσταση ...βολής.
      Στον ασθενή εμποδίζει την μολυσμένη ροή του να φτάσει σε σένα.

      Καλή δύναμη και να χαμογελάς.

      Delete
  2. Στέλλα μου, η πρόληψη σώζει. Σε κάθε τι, πόσο μάλλον στον κοροναϊό. Όσο μπορούμε, να προστατεύουμε τον εαυτό μας και τον συνάνθρωπο καλό είναι.
    Κι όταν λέμε προστατεύουμε τον εαυτό μας, δεν εννοούμε μόνο μάσκα/αντισηπτικό/κανόνες υγιεινής. Μιλάμε και για την μείωση άγχους, την τόνωση του οργανισμού με βιταμίνη c κ.τ.λ.
    Να μας προσέχουμε και να ευχηθούμε όλα να πάνε καλά! Σε φιλώ, από απόσταση για παν ενδεχόμενο χαχα

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ότι μπορεί κι ότι σκέφτεται ο καθένας μας Μαρίνα.
      Όλα θα πάνε καλά :)

      φιλάκια χχχ

      Delete
  3. Καμιά φορά σκέπτομαι πως για κάτι τέτοιες στιγμές εμείς και μόνο έχουμε την ευθύνη. Αυτό που εν γνώσει απαξιούμε είναι αυτό που θα αναγκαστούμε να βιώσουμε με τον χειρότερο τρόπο. Αυτό πάντως που αιωρείται γενικά στον πλανήτη είναι ο άνθρωπος έρμαιο της χειραγώγησης παντός «ξύπνιου ή πονηρού» Αυτό από μόνο του ελλοχεύει τεράστιους κινδύνους.
    Περαστικά Στέλλα
    Καλό ξημέρωμα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλησπέρα Αννίκα
      Έτσι ακριβώς όπως τα λες είναι, λέξη προς λέξη

      όλα θα πάνε καλά θέλω να πιστεύω
      φιλιά πολλά

      Delete

  4. Νομίζω ότι ζούμε κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας που έχουμε δει παλιά. Που ακόμη και σεξ εκαναν τηλεπαθητικά. Κάτι τέτοιο βιώνουμε και σκέφτομαι, όσοι αντέξουμε αντέξαμε, τι άλλο θα βγει ακόμη χειρότερο;
    Νομιζω για τις μάσκες φροντίζουν να μην τις έχουμε όλοι γιατί θα λείψουν από όσους τις χρειάζονται. Εξάλλου τον ιό δεν ξέρουμε πόσοι τον έχουν. Αν είναι ήπιος όπως παρουσιάζεται στα παιδιά τότε μεταδίδεται πανεύκολα. Απομόνωση και ο Θεός βοηθός
    Καλημέρα Στέλλα μου

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έβλεπα μια πολύ ωραία φωτογραφία πριν λίγο με ένα ζευγάρι τυλιγμένο με διάφανο πλαστικό (ή μήπως ήταν ζωγραφιά), που απολάμβαναν την θέα του τόπου όπου βρίσκονταν κι ακριβώς αυτό σκέφτηκα, το ερωτικό φιλί με προφυλακτικό πλαστικό ανάμεσα στα χείλια των ανθρώπων.
      Ότι κι αν είναι ελπίζω να περάσει.
      Απομόνωση ναι, όσο μπορούμε
      αλλά να κάνουμε βόλτες σε ανοιχτούς χώρους, ή στα καφέ να καθόμαστε έξω.. και σε απόσταση ικανοποιητική από τους διπλανούς.
      Να μου το θυμηθείς αυτές οι ''αποστάσεις'' ήρθαν για να μείνουν :)
      Καλησπέρα Αννα Φλο μου

      Delete
  5. Πισιχιραιμία! Και αφτό θα περάσει, και θα έρθει ένα άλλο!
    Παγκοσμιοποίηση από τη μία ένας επιθετικός και απερίσκεπτος
    Ερντογάν από την άλλη. . .
    Θα δείξει!

    Φιλώ Σας! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Βασικά ψιλοπαιδεύομαι με την δική μου ίωση!
      Θα περάσει είναι το μόνο σίγουρο, ψυχραιμία ναι, απάθεια και αδιαφορία όχι.

      Ανταποδίδω τους ασπασμούς (έχουμε άλλωστε την ασφάλεια της απόστασης) :)))

      Delete
  6. Ιός είναι και θα περάσει Στέλλα μου να προσεχουμε με προσωπική ευθύνη ό καθενας.. μας..τόσους και τόσους ιούς εχουμε περασει...αυτός ειναι περισσότερο δύσκολος επειδή είναι πολύ μεταδοτικός... ας περιοριστούμε για λιγο μέσα στο σπιτι μας..οσο μπορούμε..λιγη ψυχραιμία χρειαζεται..και υπομονή..και ισως μας κανει καλό να επαναεξετασουμε κάποιες προτερεότητες μας..
    Σου εύχομαι γρηγορα περαστικά..καλο σου ξημερωμα.. όλα καλα θα πανε θα δείς... !!! 🌺

    ReplyDelete
    Replies
    1. Θέλω να πιστεύω ότι προσέχουμε όσο γίνεται.
      ότι όσοι δεν έχουμε σοβαρή δουλειά σε κλειστούς χώρους δεν πάμε.
      Αποφεύγουμε τις μετακινήσεις με το λεωφορείο που ως τώρα στην Θεσσαλονίκη τουλάχιστον γινόταν το αδιαχώρητο.

      Εύχομαι σύντομα να διαπιστώσουμε ότι όλα έχουν πάει καλά.
      Σ ευχαριστώ, τα φιλιά μου μαζί με την καλημέρα μου
      :-)))

      Delete

Bonjour

  Τελικά δεν ξέρεις αν ο άλλος είναι εγωιστής ή απλά δεν μπορεί να εκφράσει συναισθήματα.  Γενικότερα,  γνωρίζουμε μόνο όσα μπορούμε να διακ...