Thursday, April 09, 2020

φιλίες (μέρα 28η)





Μιλούσα με ένα φίλο μου και του περιέγραφα όχι και τόσο θετικά την φιλία μου με μια κοπέλα η οποία φιλία ήταν ανταγωνιστική και με στεναχωρούσε και με έβαζε σε δεύτερες σκέψεις όχι τόσο για αυτά που λέγονταν κάποιες φορές αλλά ιδιαίτερα για αυτά που δεν λέγονταν όταν το λογικό ήταν να ειπωθούν.
Μου απάντησε με δυό λέξεις ''τς! γυναικείες φιλίες'' και νομίζω η απάντηση του με την οποία συμφωνώ,  έλυνε κάθε αμφιβολία,  οι γυναικείες φιλίες είναι συγκεκριμένων αντιδράσεων,  κάπως προβλεπόμενες δλδ για όλο τον κόσμο και κανείς δεν αμφιβάλλει για αυτό.

Τί γίνεται όμως με τις φιλίες ανάμεσα σε γυναίκες και άντρες;
Τις θεωρώ ρεαλιστικές!
Οι άντρες,  όταν θέλουν βέβαια να είναι φίλοι,  είναι αυτούσιοι,  είναι καθαροί και είναι δοτικοί.
Κι επειδή υπάρχει πάντα ανάμεσα μας μια ερωτική πινελιά έστω πλατωνική,  είναι τρυφεροί σαν εραστές αλλά και στοργικοί σαν πατεράδες.
Ευγνωμοσύνη μόνο,  σκέφτομαι,  για τους άντρες που υπήρξαν και υπάρχουν ως φίλοι μας,  ενώ ακούω https://www.youtube.com/watch?v=sb7LEpuA9a4, 
το  El lago de los cisnes από το Swan Lake

Είναι από την Τρίτη που η διάθεση μου έχει βαρύνει.
Έκανα και μια νυχτερινή βόλτα,  τρομαχτική,  δεν θέλω να διασταυρώνομαι με άνθρωπο.
Παρήγγειλα κάποια υλικά για το κέντημα μου,  μεγάλη εκτόνωση για μένα το κέντημα,  δεν φανταζόμασταν ότι θα έχουμε τόση δουλειά μου είπε η ιδιοκτήτρια.
Το επίσης τρομαχτικό είναι που σκέφτομαι πώς θα συναντηθώ με τον υπάλληλο της κούριερ στο μισό μέτρο.  Πως ίσως να πρέπει να φορέσω μια από τις πάνινες μάσκες που έχω φτιάξει.  Και να έχω δικό μου στυλό για την οθόνη της υπογραφής.  Αυτός άραγε θα φοράει μάσκα.  Αν ναι,  μου δημιουργεί έστω μια ψεύτικη ασφάλεια.  Αν όχι,  όπως ο νεαρός που μας έφερε τα ψώνια του σούπερ μάρκετ το πρωί,  μου δημιουργεί πλήρη ανασφάλεια.
Πόσο τρομαχτικές έχουν γίνει οι σκέψεις μου/μας,  να λοιπόν μια από τις αρνητικές συνέπειες στο τώρα μας.

7 comments:

  1. Καλησπέρα.
    Σήμερα θα αφήσω να εκφραστεί η μουσική...
    https://www.youtube.com/watch?v=6X3mySlb6cE
    https://www.youtube.com/watch?v=WPMR7wp4oaQ&list=RDrDZ6ak1YW_Q&index=10

    ReplyDelete
    Replies
    1. καλησπέρα Μάριε!

      θα τα ακούσω αφού σου στείλω αυτό που άκουσα κι εγώ σήμερα
      https://www.youtube.com/watch?v=CJiiBq8UnIY

      Delete
  2. Δύο θέματα βάζεις σήμερα Στέλλα μου!
    Πρώτον το θέμα της σχέσης άντρα-γυναίκας και το άρωμα της φιλίας μέσα απ αυτή τη σχέση. Αυτά τα όμορφα ψήγματα ενός διακριτικού ερωτικού νεύματος πόσο όμορφα πραγματικά είναι βρε Στέλλα μου αν ξέρει κάποιος να τα διατηρήσει σε σωστό τρόπο.
    Δεύτερον αυτό που νιώθεις στην έξοδό σου στον έξω κόσμο. Π.χ. και η επαφή σου με τον αναμενόμενο courrier έχει ντυθεί στα χαρακτηριστικά ενός έντονου φόβου και άγχους. Γιατί τόσο πολύ βρε Στέλλα μου; Δεν ξέρω, σέβομαι κάθε σου άποψη αλλά μήπως το θέμα έχει ξεφύγει μέσα σου; Πράγματα δεν βάζεις στο σπίτι; Συσκευασίας δεν βάζεις; Βάζεις! Τι τις κάνεις, πως τις μεταχειρίζεσαι. Δεκάδες κουτιά και συσκευασίες. Όλες έχουν επάνω επαφές. Τι κάνεις με αυτές. Δεν είμαστε σε φάση εργαστηρίου, είμαστε σε φάση μέτρων προστασίας. Μήπως να το ξαναδείς; Ξέρεις ότι καλόβολα τα λέω όλα τούτα. ΔΕΝ υπάρχει 100% προστασία Στέλλα μου, ούτε στο εργαστήριο, αυτό να το ξέρεις και να το συνειδητοποιήσεις ψυχολογικά.
    Στέλνω φιλιά και χαμόγελα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Βρε Γιάννη μου, τις συσκευασίες δεν τις πλένετε; τα φρούτα;
      Κοίτα κι εγώ το βλέπω πως στο 100% δεν προστατεύεσαι. Αν είναι να σε βρει θα σε βρει και δεν θα ξέρεις από που ήρθε γιατί έρχονται στιγμές που ξεχνιέσαι, θα μιλήσεις με τον άλλον και στο μισό μέτρο.
      Το θέμα είναι ότι έχουμε περίπου 50 κρούσματα τη μέρα. Δεν έχουμε μηδέν. Κι αύριο άλλα 50 και πάει λέγοντας. Ο καθένας μας προσέχει στο μέτρο που μπορεί και όπως σκέφτεται.
      Θυμάμαι παλιά (εσύ δεν θα το θυμάσαι, ήσουν μικρός), με τις τρελές αγελάδες, τί πανικός κι εκείνος, δεν έτρωγα ότι είχε γάλα μέχρι που ξεχάστηκε το θέμα, ούτε γάλα, ούτε και παγωτό :)
      Είναι γεγονός πάντως ότι αν έρθεις σε επαφή με κάποιον κούριερ που κουβαλάει τον @@ιό, την πάτησες αυτό το αναγνωρίζεις φαντάζομαι.
      Οι παραδόσεις τώρα πια γίνονται στην είσοδο της πολυκατοικίας το ξέρεις;
      Γιατί αυτοί οι άνθρωποι έχουν πάρε δώσε με πολύ κόσμο και είναι επικίνδυνο.

      Γιάννη μου δεν το ρισκάρω απλό είναι.
      Όσο μπορώ.

      Φιλιά

      Delete
    2. Καλά κάνεις και δεν ρισκάρεις Στέλλα μου. Υπεύθυνο είναι αυτό και ορθά πράτεις. Με τυχόν ντελίβερυ παραδόσεις, έτσι κι αλλιώς, κάτω κατεβαίνω, καθώς ο Άρης δεν είναι και πολύ ...καταδεκτικός στα χτυπήματα του ..κουδουνιού χαχαχαχαχα.
      Για τις συσκευασίες Στέλλα μου, όχι. Δεν πλένουμε τίποτα απολύτως. Γιατί δεν είναι καθόλου λειτουργικό να "πλύνω" τις δεκάδες συσκευασίες που μπαίνουν στο σπίτι. Μπαίνοντας δε στο σπίτι, οι σακούλες κάπου ακουμπούν, δεν αιωρούνται στον αέρα. Με λίγα λόγια, όπως και εσύ αναφέρεις, δεν υπάρχει αποστείρωση 100%. Αυτή μόνο σε επιστημονικά εργαστήρια ύψιστης ασφαλείας με κάτι στολές σαν αστροναύτες. Άρα παίζουμε με τις πιθανότητες. Όσο τις μειώνουμε καλά κάνουμε.
      Άντε, καλή δύναμη και μιλάμε κορίτσι μου.

      Delete
  3. Δεν, σαφώς, μπορώ να μιλήσω για τις γυναικείες φιλίες και τα πως και τα τι τους. Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι καλοί και κακοί, καλές και κακές φιλίες υπάρχουν και στα δύο φύλα και στους συνδυασμούς τους.

    Είναι γεγονός ότι οι μέρες που ζούμε είναι περίεργες, ιδιαίτερες και βεβαίως φοβιστικές.
    Επειδή πρόκειται για μαραθώνιο πρέπει να προσαρμοστούμε όσο καλύτερα μπορούμε και να
    έχουμε "εξετασμένως κριθείσα" αισιοδοξία. Έχουμε όπλα πολλά! Τροφή, επικοινωνία, δικτύωση γενικώς!

    Λοιπόν, ας είμαστε προσεκτικοί και ήρεμοι και Όλα θα πάνε Καλά!

    Επανάληψη: Υπομονή, επιμονή και συμμόρφωση με παραστάτη Τύχη Αγαθή!

    Καλό ξημέρωμα fish eye :)

    ReplyDelete
  4. Καλημέρα Ολίγιστε!
    Κι εγώ δεν μπορώ να πω, μόνο τις εμπειρίες μου περιγράφω. Αλλά θα συμφωνήσω μαζί σου, είναι λογικό να υπάρχουν παντού καλές και κακές φιλίες.
    Οι άντρες νομίζω βλέπουν με τελείως διαφορετικό τρόπο τις φιλίες τους. Και τις σέβονται. Φυσικά όχι όλοι. Πάντα υπάρχουν οι εξαιρέσεις νομίζω :)

    Ωραία τα λες και φαντάζομαι πως τα τηρείς.
    Όμως να που υπάρχουν πάντα οι ''ωχ αδερφέ μου τώρα υπερβάλεις''! Και το λέω επειδή μόλις έμαθα τα νέα της σημερινής μας γειτονικής λαικής αγοράς. Χαμός! Συνωστισμός κλπ
    Εε δεν θα διορθωθούμε ποτέ ως χώρα.
    Είμαστε απλά ανυπάκουοι.
    Αμόρφωτοι είμαστε το λέω και το εννοώ.

    Πάμε καλά και έχουμε την πολυτέλεια να σκεφτόμαστε και να μιλάμε, αν είμασταν Ιταλία, άλλα θα λέγαμε και θα κάναμε μα κανένας δεν σκέφτεται ότι αν δεν προσέξουμε θα γίνουμε.

    καλημέρα Ολίγιστε :)

    κ

    ReplyDelete

ερώτηση

  Έχεις δοκιμάσει να κάνεις κάτι που ως τώρα το θεωρούσες αδύνατο για τα δεδομένα σου και να το φέρεις εις πέρας; Τελικά κερδίζει αυτός που ...