Tuesday, June 16, 2020

τοξικότητα





Με δεδομένα δύο γεγονότα που μου συνέβησαν τελευταία,  καταλήγω πως το κουτάκι της  ενσυναίσθησης περιέχει και ενδείξεις και δοσολογία αλλά και παρενέργειες.
Στις παρενέργειες θα σταθώ.
Αυτό το αβάσταχτο ρούφηγμα της τοξικότητας του άλλου,  δεν χρειάζεται να κατέβεις μαζί του στο πηγάδι για να το νιώσεις,  αρκεί να τον ακούσεις και να προσπαθήσεις λίγο να του χρωματίσεις τις σκέψεις του!
Πολλές φορές αυτός ο οποίος πνίγεται από τα δικά σου μαλλιά πιάνεται!  Άγρια!

Μακριά από κάθε τοξικότητα λοιπόν!



7 comments:

  1. Ωπ καλώς τη φιλενάδα μας! Ήρθη ο αποκλεισμός των σχολίων Στέλλα μου; Χαίρομαι! Και ελπίζω πάντα κάθε τοξικότητα να είναι μακριά απ τη ζωή σου. Και τη δική σου αλλά και όλων μας. Καλώς όρισες ξανά Στέλλα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλησπέρα Γιάννη μου, αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός μας να θέλει να μείνει μόνος του, ήθελα να ''σηκώσω'' όλο το μπλογκ αλλά κινδύνεψα να το χάσω οπότε δεν το ρίσκαρα.

      καλώς σας βρίσκω, χαίρομαι πολύ :-)))

      Delete
    2. Τι να "σηκώσεις" παιδί μου! Για πρόσεχε μην πατήσεις τίποτα εκεί σαν ...νάρκη και μετά τρέχουμε να βρούμε άκρη. Όχι ...σπασμωδικές ενέργειες! Περνάμε όμορφα με την παρουσία σου και το ξέρεις. Φυσικά απόλυτα σεβαστό κάθε σου δικαίωμα. Απλά έχε το νου σου στα ...κλικ.

      Delete
  2. Η ζωή είναι όμορφη και με τις παρενέργειες. Απλά θέλει το χρόνο της μέχρι να ξαναενώσεις αυτά τα μικρά κομματάκια της ψυχής. Μπορεί να είναι διάτρητη, αλλά όλο και κάποια σπίθα θα υπάρχει που θα σε διαβεβαιώνει πως καμιά φορά το αίσθημα απουσίας είναι πιο πικρό από οποιαδήποτε παρενέργεια. Υπάρχουν κάποια πράγματα που αξίζουν την παρουσία σου.
    Φιλιά! Καλό βράδυ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ίσως έχεις δίκιο Αννίκα μου!
      Στα κουτάκια των φαρμάκων (που δεν τα υποστηρίζω καθόλου κι όσο μπορώ κρατάω μακριά), στις οδηγίες υπάρχει καταγραμμένη και η χρησιμότητα τους.
      Στην προκειμένη περίπτωση όμως, την επόμενη φορά που με πλησίασε ο ''τοξικός'' φίλος, έκανα την ''πάπια'', έτσι για να χαμογελάσουμε :-)))
      Βοηθάει αυτή η μέθοδος ξέρεις :)

      φιλιά πολλά

      συμφωνώ, με τον φόβο της απουσίας και της μοναχικότητας έχουν χτιστεί σχέσεις και σχέσεις!

      Delete
  3. Πισιχιραιμία και, κατ' αρχάς, αγαθή προαίρεση. Στη συνέχεια κανείς δεν μας εμποδίζεις να, μετά λόγου γνώσεως, όχι πούμε και να γέφυρες ανατινάξουμε.

    Καλό ξημέρωμα και μακριά από το ξενέρωμα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αυτό ακριβώς!
      Κανείς δεν μας εμποδίζει και κανείς δεν μας υποχρεώνει κυρίως να τελούμε χρέη ψυχιάτρου και μάλιστα χωρίς αμοιβή :-)))

      καλημέρα aeipote

      Delete

ερώτηση

  Έχεις δοκιμάσει να κάνεις κάτι που ως τώρα το θεωρούσες αδύνατο για τα δεδομένα σου και να το φέρεις εις πέρας; Τελικά κερδίζει αυτός που ...