Tuesday, June 23, 2020

βεντάλια





Συχνά ευγνωμονώ αυτόν τον άγιο άνθρωπο που ανακάλυψε αυτό το μαγικό δροσιστικό εργαλείο.
Με μια μόνο επαναλαμβανόμενη κίνηση έχω δώρο αεράκι και απαλλάσομαι από την υπερβολική ζέστη μου.
Οι πληροφορίες μου δεν μου λένε παρά ότι η βεντάλια η αγαπημένη μου εμφανίστηκε στην Ευρώπη τον 16ο αιώνα.  Στην Άπω Άνατολή χρησιμοποιείται κι από τα δύο φύλα,  εδώ σε μας είναι αξεσουάρ των γυναικών μεγαλύτερης θα έλεγα ηλικίας.

Στην φωτογραφία η πιο καινούργια βεντάλια μου σε χρώμα σχελ - τυρκουάζ!



4 comments:

  1. Καλησπέρα Στέλλα μου. Είναι σίγουρη η προέλευση της βεντάλιας από την Ευρώπη; Γιατί παραδοσιακά σε λαογραφία και τέχνη βλέπω Ιαπωνία σε πολύ παλιά χρόνια την ύπαρξή της με υπέροχα σχήματα και τέχνη. Δεν ξέρω.
    Στέλνω καλησπέρα Στέλλα μου.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Λογικά ναι! Δεν βρήκα πληροφορίες στην γνωστή διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια παρά μόνο ότι υπάρχουν στην Αίγυπτο απεικονίσεις από μεγάλου μεγέθους βεντάλιες αρχαιοτάτων χρόνων, μιλάει για αυτές που κρατούσαν οι δούλοι.

      Η βεντάλια ήρθε στην Ευρώπη τον 16ο αιώνα, σαφώς και δεν είναι Ευρωπαική η προέλευση της.

      Delete
  2. Καλέε!! Δεν ξέρω ποιος την βρήκε πρώτος, εγώ θα σταθώ στην χρησιμότητά της. Άκρως απαραίτητη για πολλούς λόγους. Ο κυριότερος βέβαια λόγω ζέστης (αυτό όταν είσαι μόνος) σε δημόσιο χώρο άνετα καλύπτει ένα ειρωνικό χαμόγελο (στραβομουτσούνιασμα το λέμε στο χωριό μου) όταν δούμε την ξινή από απέναντι, επίσης άνετα καλύπτει μερικές ρυτιδούλες, ένα χαλασμένο δόντι, ...ααα και κείνο το τσακα-τσούκα από αμηχανία κι ας μη ζεσταίνεσαι που το πας.
    Καλά αν ψάξω θα βρω κι άλλα....αλλά προς το παρόν πάω για τις ....σφήκες, παρντόν τις μέλισσες.
    Πάντως ομολογώ ωραία η βεντάλια σου Στέλλα!
    Άντε καλό ξημέρωμα και φιλιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μ' αρέσει το χιούμορ σου Αννίκα μου, αλλά είναι και σαγηνευτική αν σκεφτείς τις γκέισες (πάντα από τις ταινίες που έχουμε παρακολουθήσει).

      φιλιά και καλημέρες

      Delete

Bonjour

  Τελικά δεν ξέρεις αν ο άλλος είναι εγωιστής ή απλά δεν μπορεί να εκφράσει συναισθήματα.  Γενικότερα,  γνωρίζουμε μόνο όσα μπορούμε να διακ...