Friday, September 18, 2020

διάφορα

 

 

Η Bonnie,   είναι από το πρωί, συνεχώς δίπλα μου όπου κι αν βρεθώ μέσα στο σπίτι,  στην κουζίνα καθώς μαγειρεύω,   στην γωνιά του καναπέ μου με τη μουσούδα πάνω στα μαξιλάρια καθώς πίνω τον καφέ μου, έχω δε την εντύπωση πως κάτι της συμβαίνει,  με κάτι παλεύει μέσα της,  είτε ακούει το δυνατό αέρα και φοβάται,  είτε την ενοχλούν η πρόσφατη πεφυκίτιδα (της βάζουμε σταγόνες) και το σπυράκι στο δέρμα που μεγάλωσε και είπε η γιατρός της πως αν δεν θεραπευθεί με την fucicort θα χρειαστεί χειρουργείο.  Θέλει χάδια και στενοχωριέμαι που της τα έχω στερήσει τελευταία.  Μεγάλωσε,  πονούν τα ποδαράκια της και πρέπει να χάσει κιλά.

_______________________________________________________________________________

 

Πονάει το γόνατο της μαμάς.  Η δική μου απόφαση είναι να μην μπει στην διαδικασία της αρθροσκόπησης μια που δεν ένιωσα να μου δίνει ο γιατρός της τα εχέγγυα.  Μίλησε,  μόνο για συντήρηση,  ίσως προλάβουμε μια επιδείνωση ωστόσο δεν ξέρει πότε θα ξαναχαλάσει.

Πόσο θα ήθελα να πάρει κάποιος άλλος την ευθύνη!

_______________________________________________________________________________

Δοκίμασα την μαρμελάδα της Μαρίας.  Δαμάσκηνο!  Είπε πως της παράπεσε η ζάχαρη,  δεν φάνηκε σ' αυτό το μισό κουταλάκι του γλυκού αλειμμένο πάνω στο ψωμί μου.



8 comments:

  1. Μπήκα για μια Καλημέρα! (αν και δω δεν φαίνεται και τόσο καλή)
    Δεν ξέρω αν μπορώ να πω κάτι (υπάρχει κάτι προσωπικό εδώ) παρά μόνο πως καταλαβαίνω την έννοια σου για την Bonnie και για τη μαμά σου και εύχομαι να πάνε όλα καλά. Όσο για την ευθύνη...νομίζω πως μόνο έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Σ' έναν κόσμο με ελάχιστες αξίες πια, η ευθύνη.... είναι η μόνη υπευθυνότητα και μόνο η αναφορά σου δηλώνει πολλά.
    Είπα, μπήκα για Καλημέρα.
    Μακάρι να είναι όμορφη (όχι μόνο καιρικών συνθηκών)
    Σε φιλώ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όμορφη είναι η μέρα, ένα ηλιόλουστο Σάββατο, όλα καλά τα υπόλοιπα είναι προβληματισμοί της καθημερινότητας!

      φιλιά πολλά
      (όσο γράφουμε εδώ άλλωστε το κάνουμε γιατί όλα είναι καλά) :-)

      Delete
  2. Προβληματίζομαι για την Μπόνι. Έχοντας το δικό μας Άρη στο σπίτι, έχοντας ζήσει και εμείς δύσκολες καταστάσεις, κατανοώ πλήρως Στέλλα μου την ανησυχία σου και τον προβληματισμό σου. Και φυσικά στενοχωριέμαι. Οι ψυχούλες μας, τα ψυχοπαίδια μας Στέλλα. Για μας τόσο σημαντικά.
    Εύχομαι να πάνε όλα καλά κορίτσι μου και το γρηγοροτερο.
    Καλό Σαββατοκύριακο καλή μου.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ευχαριστώ Γιάννη
      ανταποδίδω ευχές για καλό σ/κ

      Delete
  3. Πολύ φίλη μου η Bonnie! Έτσι κι εγώ πήρα κιλά και δεν μπορώ να πάρω τα πόδια μου!
    Εύχομαι να πάει καλά και να αποφύγει το χειρουργείο.
    Κι ο Σήφης γκρίνιαζε όταν δεν τον πολυχάιδευα, αλλά τώρα έχω βρει κόλπο. Όταν βλέπω ταινία, τον έχω δίπλα μου και τον χαϊδεύω εκείνη την ώρα και ευτυχώς το έχει συνηθίσει και τα έκοψε τα παράπονα τις υπόλοιπες ώρες!

    Περαστικά στη μαμά σου.

    Μαρμελάδα ειδικά της Μαρίας δεν έχω δοκιμάσει.
    Αλλά ούτε μαρμελάδα δαμάσκηνο γενικότερα έχω δοκιμάσει!
    Κάποια στιγμή στη ζωή μου θα πρέπει να τη δοκιμάσω...

    Καλό Σαββατοκύριακο Φις Άι!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αρτίστα μου δεν πολυτρώω ζάχαρη τελευταία, προτιμώ το μέλι :)
      Άλλοι θα την τελειώσουν την μαρμελάδα :)
      Η Μπόνυ παίρνει φάρμακα προς το παρόν αλλά μάλλον δεν θα την γλυτώσει την επέμβαση, μεγάλωσε πια είναι 9 χρονών. Από εδώ και πέρα όπως και να το κάνουμε όλο θα εμφανίζονται καταστάσεις, ελπίζω όχι αξεπέραστες.

      Τα χάδια τα ήθελε εκείνη τη μέρα ίσως επειδή έξω φυσούσε και φοβόταν :)

      Άργησα να σου απαντήσω αλλά στέλνω φιλιά.

      Περαστικα για τη μαμά δεν θα είναι, θα ζει μ'αυτό, εε μα 84 καλή μου, όσο κι αν αισθάνεσαι νέος, ο χρόνος, τα γηρατειά, το δείχνουν αλλιώς !

      Delete
  4. Για την αρθροσκόπηση ψάξε το πρώτα πριν υποβάλεις την μητέρα σου σε μια τέτοια διαδικασία. Δεν ξέρω καν αν ενδεικνυται σε μεγάλες ηλικίες. Ίσως τακτική φυσιοθεραπεία μάζι με λίγες ελαφρές ασκησούλες να είναι προτιμότερες. Απλά ψάξ'το. Όσο για την Bonnie θα κάνεις και γι' αυτην το καλύτερο. Λίγη δίαιτα και πολλά χάδια σίγουρα θα την ωφελήσουν.
    Τα φιλιά μου Φεγγαρένια κι εύχομαι όλα να πάνε καλά.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αρθοσκόπηση και όχι αρθροπλαστική, δλδ κάτι πολύ πιο ελαφρύ αλλά δεν το αποφασίζουμε, εγώ δλδ είμαι αρνητική. 50/50 melian, αν σε ένα χρόνο είναι στα ίδια, γιατί;

      κι της Bonnie θα χρειαστεί μάλλον να της αφαιρέσει η κτηνίατρος ένα ''σπυράκι'', θα δείξει..

      φιλιά πολλά :)

      Delete

ερώτηση

  Έχεις δοκιμάσει να κάνεις κάτι που ως τώρα το θεωρούσες αδύνατο για τα δεδομένα σου και να το φέρεις εις πέρας; Τελικά κερδίζει αυτός που ...