Wednesday, October 28, 2020

1259

 

 

1259!  Με στεναχώρησε ο χθεσινός απολογισμός των κρουσμάτων,  σε αντίθεση με την ήρεμη πρωινή μου βόλτα στο κέντρο της πόλης,  όπου οι όρθιοι και αυτοί που κάνουν βόλτα φορούν μάσκες ενώ όσοι κάθονται στα καφέ δεν παίρνουν μέτρα.  Περπατάμε στην παραλία φορώντας τις μάσκες μας αλλά καθόμαστε στα παγκάκια χωρίς!  Δε μπορώ να καταλάβω πως συμβαίνει αυτό.  Σα να λέμε όρθιος κολλάς και καθήμενος την γλυτώνεις!

Σε αυτόν τον κόσμο του παραλόγου εν τω μεταξύ,  κάποιοι άλλοι περιμένουν να έρθουν από το διαγνωστικό στο σπίτι για το γνωστό τεστ.  Οι αργίες δίνουν παράταση στην αγωνία,  ωστόσο το θετικό είναι ότι δεν έχουν εκδηλωθεί συμπτώματα.  Προς το παρόν!

Μόνο οι άμεσες επαφές με κάποιο κρούσμα κάνουν το τεστ.  Οδηγία του εοδυ.  Οι υπόλοιποι που μπορεί να βρισκόταν στον ίδιο χώρο με κοινά άτομα;  Μόνο αν  βγει κάποιος θετικός από τις άμεσες επαφές.  Έτσι κι αλλιώς ούτε κάνοντας το τεστ είσαι σίγουρος. 

*Άμεσες επαφές θεωρούνται όσοι ήρθαν σε επαφή με κάποιο κρούσμα σε απόσταση λιγότερη των δύο μέτρων και για περισσότερο από ένα τέταρτο χρονικά.

/

Δεν συμπαθώ τις εθνικές γιορτές ούτε τις παρελάσεις οπότε έχω την ησυχία μου σήμερα κι αυτό μου αρέσει.  

Επίσης έβαλα στο σημερινό μενού τηγανητό αλμυρό μπακαλιάρο βουτηγμένο στο πιο τραγανό κουρκούτι όχι επειδή μπέρδεψα τις γιορτές ή δεν τηρώ σωστά την παράδοση αλλά γιατί επίσης μου αρέσει.  Πολύ!

Εύχομαι και του χρόνου με υγεία και χωρίς προβλήματα!


8 comments:

  1. Καλησπέρα Στέλλα μου,
    Κατανοώ απόλυτα και σέβομαι τις ανησυχίες σου. Άλλωστε είναι και δικές μου. Η εικόνα που έχουμε είναι ότι η κατάσταση ξεφεύγει και η πολιτική της κυβέρνησης εκτός από αλλοπρόσαλλη καθίσταται και επικίνδυνη. Μόνη σου ανάφερες τις κραυγαλέες αντιφάσεις. Μέχρι τις 12:30 τα μαγαζιά ασφυκτιούν από κόσμο. Ο ένας πάνω στον άλλο. Στις 12:30 οφείλουμε να ...σπάσουμε, να αραιώσουμε. Το πρωί στη δουλειά μας θα πάμε σαν σαρδέλες ο ένας πάνω στον άλλο. Εκεί ο ιός δεν κολλάει.
    Δεν συνεχίζω.
    Κρατώ τις ευχές σου για του χρόνου να είμαστε λεύτεροι από αυτό το άγος.

    ReplyDelete
  2. Ο καθένας με το δικό του μάτι και κάτω από άλλο πρίσμα εκφράζουν απόψεις, κρίσεις, συμβουλές και παραινέσεις. Ένα γενικό αλαλούμ δηλαδή με εκτιμήσεις σοβαρών παραμέτρων και οι μικροί εγκλεισμοί που κάποιες φορές είναι επιθυμητοί, για λίγο ίσως και για κάποιες ηλικίες, θα αποτελούν πια επικίνδυνα κοινωνικά και όχι μόνο προβλήματα. Αν γλυτώσουμε από τον ιό θα χρυσοπληρώσουμε τους ψυχιατρους. Είχαμε μια καλή πορεία μέχρι τώρα. Αλλά .....είχαμε. Η επόμενη μέρα δεν ξέρει κανείς πόσο δύσκολη θα είναι.
    Το μόνο αισιόδοξο νομίζω πως είμαστε λαός που δεν μασάμε ακόμη κι αν έρθουν εξωγήινοι ή πέσει κανένας κομήτης.
    Πάντως όπως και νά χει ας ευχηθούμε του χρόνου καλύτερα.
    Καλό βράδυ Στέλλα

    ReplyDelete
  3. Καλησπέρα Στέλλα,

    Άσχημη εξέλιξη τα 1259 κρούσματα και δυστυχώς το πράγμα δεν μοιάζει να σταματά εκεί. Το μόνο σίγουρο ότι έχουμε μπλέξει. Συνεπώς ψυχραιμία, τήρηση, όσο καλύτερα μπορούμε, των μέτρων και, απαραιτήτως, τύχη αγαθή.

    Καλό ξημέρωμα,
    Φιλιά :)

    ReplyDelete
  4. Στο 1259 στέλνω αυτό!

    https://meresparaxenes.com/2020/10/29/%ce%ba%ce%bf%cf%81%cf%89%ce%bd%ce%bf%cf%8a%cf%8c%cf%82-%ce%b1%ce%ba%ce%bf%cf%8d%cf%83%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ad%cf%81%ce%b5%cf%85%ce%bd%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%b3/

    ΑΦιλάκια ψύχραιμα και δυναμικά!

    ReplyDelete
  5. Εύχομαι να βγούμε όσο γίνεται περισσότεροι αλώβητοι από όλο αυτό αλλά, δεν το βλέπω.
    Ναι δεν κρατάμε αποστάσεις, δεν δείχνουμε να φοβόμαστε όλοι και όταν δεν υπάρχει δυνατότητα να κλειδαμπαρωθούμε μέσα θα κάνουμε το σταυρό μας
    Αλλά ψηλά το κεφάλι και δεν μας ρίχνει τπτ σωστά;
    Καλό απόγευμα Στέλλα μου

    ReplyDelete
  6. Έτσι όπως τα λες Στέλλα μου.
    Τα λεωφορεία γεμάτα, οι πλατείες γεμάτες μετά τις 12 το βράδυ, από πού να φυλαχτουμε;
    Ο Θεός βοηθός.
    Φιλάκια πολλά διαδικτυακά κι ακίνδυνα.

    ReplyDelete
  7. Απίστευτο φιληνάδα ..κι εμείς κάναμε μπακαλιάρο αλμυρό και τον τηγάνισα υπέροχα όπως δήλωσε ο.. σεφ του σπιτιού μου που τον καταβρόχθισε. Σήμερα μπήκε σε καραντίνα και η πόλη μου και όμως πρέπει.. πρέπει φίλη μου να ήμαστε σοβαροί και να προσαρμοστούμε με τα μέτρα που μας ζητούν. Πάνω από όλα η υγεία και αυτό το ξέρω εγώ πολύ καλά.

    ReplyDelete
  8. Ζούμε όντως μια παράλογη κατάσταση με τα μέτρα του κοροναϊού. Εύχομαι να έχουμε υγεία κι αντοχές στη καρδιά και το μυαλό, να αντέχουμε όσα ζούμε και βλέπουμε.
    Btw, τον ζήλεψα τον μπακαλιάρο! Yummy!
    Πολλά φιλιά Στέλλα μου!

    ReplyDelete

ερώτηση

  Έχεις δοκιμάσει να κάνεις κάτι που ως τώρα το θεωρούσες αδύνατο για τα δεδομένα σου και να το φέρεις εις πέρας; Τελικά κερδίζει αυτός που ...