Tuesday, October 27, 2020

τραμπολίνο


 

Υπερεκτιμούσε καταστάσεις και το χειρότερο,  έκανε σχέδια και σχεδίαζε πλάνα,  παραβλέποντας την πρώτη βασική εικόνα.  Δηλαδή,  πήγαινε με έναν άνθρωπο πχ για καφέ και αυτή η κίνηση στις επιθυμίες του γινόταν σχέση,  φιλία,  συμπόρευση,  υποστήριξη,  κάτι με τέλος πάντων ουσία και νόημα πολύ υψηλότερο από τα δεδομένα που διέθετε.  

Για την αλήθεια του πράγματος τα δεδομένα δεν τα υπολόγιζε,  δεν τα μετρούσε καν.  Το μυαλό του ατίθασο, επικεντρωνόταν στους πόθους και τις επιθυμίες του.  Έστρωνε λοιπόν το παιχνίδι του στο τραπέζι,  ένα παιχνίδι που του θύμισε εκ των υστέρων /φιδάκι/,  και ξεκινούσε.  Θα πάω εδώ,  θα φέρω αυτό,  θα κάνω εκείνο έριχνε τα ζάρια και προχωρούσε,  ενθουσιαζόταν και /να είδες πως όλα μπορούν να πάνε καλά/ και τσουπ εκεί ακριβώς επάνω,  έφερνε το νούμερο που θα τον γυρνούσε πίσω.  Στην αρχή,  και πάλι στην αρχή.  

Σε εκείνη την αρχή που απέρριπτε γυρεύοντας να την εξελίξει,  να της προσθέσει αυτό, εκείνο και το άλλο και να τη φτάσει σε μια ιδεατή κατάσταση που θα του φάνταζε ιδανική.  /Μάταια/  θαρρούσε πως βρισκόταν σε ένα τραμπολίνο και καταφέρνοντας πήδους έφτανε ψηλά,  απογειωνόταν, μα η βαρύτητα τον ξαναγύριζε στην ελαστική ωστόσο σκληρή επιφάνεια του παιχνιδιού,  γιατί αυτή ήταν η πραγματικότητα του όταν απομακρυνόταν όλα τα άλλα.

8 comments:

  1. Καλημέρα Fish eye,

    Όλοι κάποτε στη ζωή μας παίξαμε, θαρρώ, φιδάκι και ανεβήκαμε στο τραμπολίνο. Κάποιοι μάλιστα έχουν το θάρρος, ή την αφέλεια, να συνεχίζουν. . .

    Να είσαι Καλά :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Συνειδητοποιώ πόσο απίστευτο μου φαίνεται αυτό, το ότι ενώ γνωρίζουμε συνεχίζουμε. Κάπως θα πρέπει να ονομάζεται δε μπορεί :)
      Εν τω μεταξύ έλκουμε ακριβώς αυτό, μα ακριβώς αυτό που δεν θα εξελιχθεί ποτέ πέραν αυτού που βλέπουμε. Αλλά εμείς επιμένουμε να το στολίζουμε με τα δικά μας κουδουνάκια.
      Και φυσικά το παιχνίδι μας στέλνει και πάλι από την αρχή.
      Λυπάμαι φίλοι, χάσατε.. ξαναξεκινήστε για να ξαναχάσετε, μήπως έχετε και κάτι καλύτερο;

      καλημέρα αγαπητέ μου αείποτε :)

      Delete
  2. Ξέρεις πόσες παρόμοιες καταστάσεις υπάρχουν?
    Είναι εύκολο πλέον να πέσεις σε ένα τέτοιο άτομο.
    Πρίν 12 χρόνια αν θυμάμαι καλά,γνώρισα μια κοπέλα που ήταν ακριβώς έτσι όπως τα περιγράφεις.
    Το χειρότερο είναι να πιστεύει οτι είναι και σε ερωτική σχέση με σένα.
    Η ζωή τους θέλουν να είναι γύρω απο αυτούς-ες.
    Να γυρίζει ο κόσμος όπως τον θέλουν και μόνο για αυτούς.
    Και όταν είναι ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα τότε είναι δύσκολο να καταλάβει αυτός που έχει το πρόβλημα ότι μπορεί να υπάρξει φιλική σχέση ΜΟΝΟ, ανάμεσα σε δυο άτομα διαφορετικού φύλου.

    https://www.youtube.com/watch?v=FL5sbKClHjI

    ReplyDelete
  3. Διάβασα πολλές φορές το σχόλιο σου για να καταλάβω ότι μιλάς από την πλευρά αυτού που ήρθε αντιμέτωπος με έναν άνθρωπο που προσπαθεί να εξελίξει μια κάποια σχέση είτε φιλική είτε ερωτική.

    Μπερδεμένες καταστάσεις σε μια ζωή που δίνει πάρα πολλές τέτοιες ευκαιρίες. Σημάδια που είναι συνεχώς μπροστά σου και τα αγνοείς μέχρι που θα γίνει κάτι για να φανεί η μεγαλοπρέπεια του /δεν είπα εγώ ποτέ ότι εμείς οι δύο ταιριάζουμε/.

    Η μουσική σου επιλογή σήμερα θα έλεγα πως δεν ανήκει στα γούστα μου :)

    ReplyDelete
  4. Πω πω, σαν να περιγράφεις μια φίλη μου είναι το σημερινό σου κείμενο.
    Βέβαια είναι η μικρή μου φίλη, μόλις 40 ετών, οπότε θέλω να ελπίζω ότι κάποτε θα σταματήσει με τα επιτραπέζια!
    Καλημέρα Φις Άι!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κι εγώ μικρή είμαι, ακόμη 59 :-))) Έχω καιρό, τί όχι;

      καλημέρα Αρτίστα μου!

      Delete
    2. Έχεις, έχεις.
      Τουλάχιστον 4 μήνες!

      Delete

ερώτηση

  Έχεις δοκιμάσει να κάνεις κάτι που ως τώρα το θεωρούσες αδύνατο για τα δεδομένα σου και να το φέρεις εις πέρας; Τελικά κερδίζει αυτός που ...