Friday, December 18, 2020

ημερολόγιο


 

Τους ανθρώπους που παίζουν για να σε χάσουν,  ασ' τους να νικήσουν (το βρήκα στο διαδίκτυο και μου άρεσε)!

-

Νιώθω όλο και περισσότερο πως έχουμε πόλεμο.  Προσπαθώ να σπάσω το άγχος μου από όλο αυτό και να βρω μια ρουτίνα που να με κάνει να νιώθω ήρεμη.  Άλλες φορές το καταφέρνω κι άλλες πάλι όχι. 

-

Σήμερα έχει έναν ολόλαμπρο ήλιο και ζέστη σχεδόν ανοιξιάτικη.  Αγόρασα ένα ημερολόγιο του 2021,  έχει ένα συμπαθητικό γαλαζοπράσινο εξώφυλλο,  είναι σπιράλ και διαθέτει ολοσέλιδα ακόμη για τα Σαββατοκύριακα.  Σκεφτόμουν ''άραγε θα γεμίσει;''  ''κι αν ναι με τί;''                                                                                                            

12 comments:

  1. ισχύει αυτό? ποιος παίζει για να χάσει? αναρωτιέμαι..κανείς, ακόμα και τα μικρά παιδιά πεισματώνουν για την νίκη κι εμείς όλοι είμαστε "μικρά παιδιά" κάθε αρχή του χρόνου..νεογέννητα..και θα γεμίσουμε το ημερολόγιο μας όπως λες κι εσύ -ήταν πολύ ωραίο σαν περιγραφή- ολόλαμπρους ήλιους και ζέστες -όχι σχεδόν- ανοιξιάτικες!!!

    ReplyDelete
  2. περίμενε αχαχ -μου αρέσουν τα κείμενα σου ομολογώ- να συμπληρώσω γιατί ναι μεν βγένει η λέξη νίκη στο σχόλιο μου, αλλά δεν μιλάει για συνδυασμό του να χάσεις κάτι...αν χάνεις κάτι πως είναι δυνατόν να παίζεις? να συνεχίζεις ενα παιχνίδι, απλά και μόνο για να χάσεις? και να θεωρείς και νικητή τον εαυτό σου...ποιος ο νικητής, ποιος ο μπερδεμένος? συγνώμη, χαμένος εννοούσα αλλά μπερδεύτηκα :)) πολύ μπερδεμένο, ας απαντήσουν οι επόμενοι...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Για να πω την αλήθεια το μυαλό το δικό μου πήγε στις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Όσοι πχ παίζουν με την υπομονή μας, με τις αντοχές μας είναι χαμένοι από χέρι. Ας αφήσουμε το σκοινί κι ας γεμίσουμε εκ νέου τα κενά με ανθρώπους ζωής, ανθρώπους θετικούς.
      Ισχύει και για τους πολιτικούς μας αν και εκεί δεν πιστεύω πως κερδίζεται το παιχνίδι.

      Delete
    2. σωστά..νομίζω, παραέκανα ανάλυση λέξεων, γιατί μου αρέσει να παίζω με τις λέξεις :)) το κάνω αυτό αχαχ

      φιλιά

      Delete
  3. Χμ, ένα ημερολόγιο μπορεί να γεμίσει με πολλά πράγματα. Γεγονότα, σημειώσεις, παρατηρήσεις, υπομνήσεις, σκέψεις, λόγια, αναφορές. Προσωπικά σου εύχομαι καλή μου φίλη, να γεμίσουν με θετικά πράγματα, με χαμόγελα, με όμορφα χρώματα και σκέψεις.
    Ναι, μας έχουν τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί και παίζουν διάφορα μέσα στο περιτύλιγμα να το ξέρεις. Θα το περάσουμε κι αυτό. Εδώ έχουμε περάσει πολλά καλή μου φίλη και γλιτώσαμε.
    Σε φιλώ και εύχομαι καλή δύναμη.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Θα γλυτώσουμε λες Γιάννη; Θα ξανασηκωθούμε; Θα πιάσουμε την άκρη για μια νέα αρχή; Θα ήθελα τις τελευταίες δεκαετίες της ζωής μου να τις ζήσω μέσα στην ομορφιά και όχι την μιζέρια αν μη τι άλλο. Ας φτιάξουν τα πράγματα για τα παιδιά μας!

      φιλιά

      Delete
  4. Το χω ξαναπεί. Είναι κάτι στιγμές που έχουν τέτοιο φορτίο που κυρτώνουν οι ώμοι απ’ το βάρος. Είναι κάτι στιγμές που βάφεται με σκούρο η ζωή κι ας έχει έξω έναν ολόλαμπρο ήλιο. Κι άλλες πάλι με τέτοια πνευματική και σωματική ευφορία που ξαφνιάζει η δύναμη της σκέψης. Εύχεσαι να υπάρχουν πολλές τέτοιες στιγμές για να παίρνει η ψυχή ανάσες. Δεν φταίει ο περιορισμός, είμαστε σε επιφυλακή, σ’ένα περιβάλλον ασφυκτικό, χωρίς να ξέρουμε από πού να φυλαχτούμε.
    Και μακάρι στο νέο ημερολόγιο οι μέρες να είναι πιο φωτεινές και γεμάτες νόημα. Μακάρι!
    Καλό ξημέρωμα Στέλλα μου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αυτό ακριβώς Αννίκα μου. Νομίζω είναι από τις πιο δύσκολες μέρες όσων μέχρι τώρα ζήσαμε. Άλλες φορές τα συναισθήματα είναι μαύρα κι άλλες πάλι ολόφωτα ίσως επειδή έτσι επιβιώνουμε δεν γίνεται αλλιώς.
      Το τί θα γράφει το ημερολόγιο το καινούργιο το γνωρίζω γιατί το περιεχόμενο του θα είναι εξειδικευμένο, αλλά αν γεμίσουν όλες οι σελίδες και αν τα συναισθήματα θα είναι χαρούμενα, άγνωστο.

      Σε φιλώ
      καλό σ/κ

      Delete
  5. Εύχομε το ημερολόγιό σου να γεμίσει με όμορφες σελίδες, χαρούμενες να τις διαβάζεις και να χαμογελάς. Δεν ξέρω αν κρατούσες και φέτος , καλά αυτό το φετινό θα γίνει μπεστ σέλερ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ναι το είχα ξεκινήσει τον Μάιο.
      Έγραφα πράγματα που έπρεπε να κρατήσω σαν feedback.
      Το προσωπικό μου ημερολόγιο είναι αυτό που διαβάζεις εδώ!

      Delete
  6. Εύχομαι το καινούργιο ημερολόγιο να γεμίσει μόνο με καλές αναμνήσεις.
    Ελπίζω το 2021 να ζήσουμε διπλές χαρές.
    Καλές γιορτές και φιλάκια πολλά.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μακάρι Ρένα, ευχή για όλους μας!

      καλά χριστούγεννα
      σε φιλώ

      Delete

ερώτηση

  Έχεις δοκιμάσει να κάνεις κάτι που ως τώρα το θεωρούσες αδύνατο για τα δεδομένα σου και να το φέρεις εις πέρας; Τελικά κερδίζει αυτός που ...