Sunday, December 20, 2020

Κυριακή απόγευμα


 

 

Έχω αυτό το συνεχές και έντονο συναίσθημα,  καθώς αντιλαμβάνομαι στις ειδοποιήσεις μου μια καινούργια σου ανάρτηση,  εισβάλλω στις σκέψεις σου πατώντας το link του blog σου,  αλείφω τις λέξεις σου σαν βούτυρο και μαρμελάδα στο ψωμί μου,  αποκρυπτογραφώ τις εικόνες σου,  καθώς εργάζεσαι,  ταξιδεύεις,  ερωτεύεσαι,  χαζεύεις τον κόσμο έξω από το παράθυρο,  είσαι σε διακοπές,  μετακομίζεις,  ταίζεις την γάτα σου,  παρακολουθείς μια ταινία,  ή διαβάζεις κάποιο αγαπημένο σου βιβλίο.  Ξεδιπλώνεις στα μάτια μου τις μέρες και τις νύχτες σου,  πιάνεις το χέρι μου και με οδηγείς σε μονοπάτια που ούτε στην πιο ακραία μου φαντασία έχω βρεθεί. 

Σε φαντάζομαι,  μια νύχτα σαν τη σημερινή,  να βγαίνεις στο μπαλκόνι για το τελευταίο τσιγάρο του 24ωρου σου. Φυσάς τον καπνό μακριά,  προς τα φώτα της πόλης και τα ηλεκτροφωτισμένα παράθυρα των γειτόνων σου.  Η νύχτα για ένα λόγο που δεν γνωρίζεις μοιάζει λευκή,  ο ουρανός καλύπτεται από μια γαλακτερή πάχνη και τα αστέρια δεν φαίνονται πουθενά.  Η Κυριακή φτάνει στο τέλος της και αύριο μια νέα εργάσιμη ξημερώνει.

Θα επιστρέψεις στο σκοτεινό εσωτερικό του σπιτιού σου,  το σκοτάδι σε ηρεμεί.  Θα καθίσεις στον καναπέ σου δίχως να σκέφτεσαι τίποτα. Πιθανόν να φοράς μια φόρμα σπιτιού,  ίσως να έχεις βάλει ήδη τις πυτζάμες σου αν αυτό σε χαλαρώνει. Έχεις ήδη εκτονωθεί πατώντας ''δημοσιοποίηση''  στην τελευταία ανάρτηση στο blog σου,  που δεν απευθύνεται παρά μονάχα στον εαυτό σου.  Είναι εσύ,  και είναι για σένα.  

Έχεις κλείσει το κινητό σου και δεν θα δεις το μήνυμα που σου στέλνω.  Μέρες έχω να σ'ακούσω είσαι καλά;  Ο κόσμος,  ο δικός μας κόσμος πεθαίνει.  Το έχεις αντιληφθεί;  Νόσησες;  Ίσως κάποιος γνωστός σου;  Τα αδέρφια σου;  Οι συνάδερφοι από το γραφείο;  Είσαι θαρραλέος ακόμη;  Θα το διαβάσεις το πρωί καθώς θα πίνεις τον πρώτο σου ελληνικό καφέ,  άσε μας κι εσύ στον πόνο μας θα σκεφτείς και θα ξεκινήσεις τις δουλειές σου.

16 comments:

  1. ξέρεις τι γίνεται τώρα? μας μετέφερες μια τόσο ωραία εικόνα, που δυσκολεύομαι να γράψω..είναι θαυμάσιο όλο αυτό..

    ReplyDelete
  2. Ξεδιπλώνεις στα μάτια μου τις μέρες και τις νύχτες σου, πιάνεις το χέρι μου και με οδηγείς σε μονοπάτια που ούτε στην πιο ακραία μου φαντασία έχω βρεθεί.

    δεν είναι υπέροχο αυτό?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τα αληθινά συναισθήματα είναι πάντα υπέροχα!

      Delete
  3. Καλημέρα Στελ,

    Εξαιρετικό κείμενο. Καμία σημασία πόσο και αν πατάει στην πραγματική πραγματικότητα. Πατάει κι ανασαίνει στη δική σου ανθισμένη πραγματικότητα κι αυτό είναι σπουδαίο.

    Εύγε.

    Να είσαι Καλά,
    Καλή Χριστουγεννιάτικη Εβδομάδα :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τα συναισθήματα Νικ είναι πάντα αληθινά.
      Οι εικόνες όλο και από κάπου ξεπετιούνται, μα της πραγματικότητας, μα της φαντασίας και του νου!
      Μου άρεσε αυτό με τη δικιά μου ανθισμένη πραγματικότητα, έτσι είναι!

      Είμαι έτοιμη να φτιάξω μελομακάρονα/κουραμπιέδες για να είμαι μέσα σ' αυτή τη χριστουγεννιάτικη εβδομάδα :)

      φιλιά!!!

      Delete
  4. Με έναν ιδιαίτερο τρόπο ερωτήσεις, υποθετικές, που λίγο πολύ αφορούν όλους. Κι επειδή κάπως έτσι αισθάνομαι, ψέματα να πω, υπερασπίζομαι τις μικρές ιδιαιτερότητες για επικοινωνία έστω κι αν είναι υποθετικές και χαίρομαι όταν διαβάζω ακόμη και διαφωνίες αρκεί να είναι τεκμηριωμένες. Είναι ένα ενθαρρυντικό μήνυμα! Δεν είναι;
    Στέλλα καλό μεσημέρι!
    Καλή Χριστουγεννιάτικη εβδομάδα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλά χριστούγεννα Αννίκα μου, καλή εβδομάδα

      Με υγεία πάντα
      σε φιλώ :)

      Delete
  5. Με εκπλήσσεις μια ακόμα φορά! Δεν ξέρω τι να γράψω. Γιατί ειλικρινά είναι τόσο ζωντανή αυτή η αναπαράσταση του υποκειμένου στο οποίου απευθύνεσαι που γίνεται δυνατή, απόλυτη, πραγματική. Χτίζεις-δημιουργείς έναν χαρακτήρα Στέλλα, είναι υπέροχο. Και δεν σταματάς εδώ. Προχωράς σε μια σχέση μαζί του. Χτίζεις μια αλληλεπίδραση, μια επαφή, μια προσδοκία. Περνάς έναν λανθάνοντα έρωτα ανάμεσα στα δύο αυτά πρόσωπα που είναι τόσο έντονος που συναρπάζει αλλά και συγκινεί.
    Η δυναμική της αφήγησής σου, αγαπητή φίλη, ξεπερνάει τα όρια ενός ποστ σε ένα μπλογκ. Γίνεται σενάριο! Γίνεται σκηνή με εκπληκτική ζωντάνια και ψυχική ένταση.
    Κάπως έτσι ο συγγραφέας δημιουργεί έναν δικό του κόσμο και οδηγεί τους αναγνώστες του να τον θεωρήσουν υπαρκτό. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις ο συγγραφέας θα ταυτιστεί με την πλοκή δημιουργώντας έναν ρεαλισμό εξάρτησης μέσα από την αφήγηση.
    Δεν είναι εκπληκτικό;

    Καλησπέρα και καλή βδομάδα καλή μου φίλη.

    ReplyDelete
  6. Γιάννη μου αγαπημένε

    σε φιλώ :)

    ReplyDelete
  7. Στελλίτσα μου, ώρες ώρες νιώθω τη γραφή σου να με παίρνει από το χέρι, να με μεταφέρει μπροστά από μια σκηνή και να μου λέει: δες τη, νιώσε τη, αφουγκράσου τι κρύβει...
    Μα ποτέ δε ξέρουμε τι ακριβώς κρύβεται πίσω από μια ανάρτηση. Πάντα θα ξέρουμε, τόσο... όσο!
    Καλά Χριστούγεννα με υγεία και χαρά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έχεις δίκιο Μαρίνα, πολλές φορές κι εγώ η ίδια βρίσκω πράγματα πίσω από μια ανάρτηση που δεν τα γνώριζα!

      καλά χριστούγεννα, αγαπησιάρικα

      Delete
    2. Φαντάζεσαι λες...Στέλλα μου και η φαντασία σε γεμίζει ερωτηματικά...που πολλές φορές τα απευθύνουμε σε εμάς του ίδιους.
      Οι απαντήσεις που ζητάμε, ίσως και να κρύβονται βαθιά μέσα μας.
      Ο μέγας κυρίαρχος η σκέψη μας...εκείνη μας πάει όπου θέλει και εμείς απλά ακολουθούμε...
      Καλά Χριστούγεννα να περάσεις όπως τα εύχεσαι και η καινούργια χρονιά να φέρει υγεία και αγκαλιές, που θα φέρουν με την σειρά του πολλά χαμογέλα..!!🎄✨🎁

      Delete
    3. Ρούλα μου

      καλά χριστούγεννα σου εύχομαι
      χρόνια πολλά

      με υγεία, με γλύκα, με ζεστασιά

      Delete
  8. το διάβασε τελικά? Στέλλα ήταν πολύ όμορφα τα λόγια σου..
    καλά Χριστούγεννα εύχομαι!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χριστίνα μας αφήνει αδιάφορους το τί κάνει ο κάθε άλλος, η ουσία είναι στο τί κάνουμε εμείς, αυτό από μόνο του είναι μεγάλο βήμα :)

      Σε ένα παράλληλο σύμπαν θα μπορούσε και να το διαβάσει, στον πλανήτη γη μάλλον όχι αλλά το αποτέλεσμα (που έτσι κι αλλιώς μας αφήνει αδιάφορους) είναι το ίδιο.

      Επειδή σε μπέρδεψα σου εύχομαι χρόνια πολλά
      καλά χριστούγεννα

      Delete

ερώτηση

  Έχεις δοκιμάσει να κάνεις κάτι που ως τώρα το θεωρούσες αδύνατο για τα δεδομένα σου και να το φέρεις εις πέρας; Τελικά κερδίζει αυτός που ...