Saturday, November 13, 2021

αστροστεφανάκι


 

Λοιπόννν..  για να μη νομίζετε ότι έχω μόνο αυπνίες και νυχτερινούς εφιάλτες,  σας δείχνω εδώ ένα πάνινο αστεροστεφανάκι που έραψα.  Με δυσκολία ομολογώ,  περισσότερο από θέμα χρόνου,  ήθελε τις λεπτομέρειες του,  το κανάκεμα του,  ήθελε ραπτομηχανή,  ήθελε βελόνα και κλωστή και ατέλειωτα πήγαινε έλα με τα χέρια μου.  Αλλά νομίζω πως το αποτέλεσμα άξιζε όλο αυτό τον κόπο.  Μένει τώρα να βρω έναν τρόπο να το στερεώσω πάνω από τον καθρέφτη του μπουφέ μου,  ναι τόσο πολύ μου άρεσε που θα γίνει κεντρικό θέμα στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση που θα κάνω,  όταν έρθει η κατάλληλη ώρα.  Σκέφτηκα επίσης μήπως στολίσω την εξώπορτα μ' αυτό,  αλλά  θα το βλέπω μόνο στο μπες/βγες κι εγώ θέλω να το βλέπω συνέχεια :-)

Ένα από τα υπέροχα δώρα του διαδικτύου και του facebook είναι οι ομάδες όπως πχ οι ομάδες patchwork που είμαι μέλος και παρακολουθώ.  Το project αυτό,  ήταν πρόκληση σε μια τέτοια ομάδα.  Μου άρεσε οπότε δεν είχα παρά να ακολουθήσω.  Να και που το αποτέλεσμα με αποζημίωσε.  Ίσως να είναι πολύ νωρίς ακόμη για ευχές,  αλλά εγώ θα πω,  καλές γιορτές να έχουμε.  

Με υγεία σε όσους την στερούνται,  με ελπίδα σε όσους περιμένουν αποτελέσματα εξετάσεων,  με ευγνωμοσύνη για όσα αυτή τη στιγμή έχουμε για να εκπληρώνουμε τις επιθυμίες μας.

Υπομονή και νεύρα γερά!!!  Να αντέχουμε..


11 comments:

  1. Μου αρέσει πάρα πολύ! Και σας θαυμάζω όλες εσάς που ξέρετε από ράψιμο. Πραγματικά Στέλλα μου είναι υπέροχο το πρώτο στολίδι-να υποθέσω;- για το στολισμό φέτος.
    Καλές γιορτές εύχομαι κι εγώ όσο γίνεται ανώδυνες με χαμόγελο

    ReplyDelete
    Replies
    1. Για να είμαι απολύτως ειλικρινής δεν ξέρω από ράψιμο. Αλλά το πάτσγουορκ είναι τόσο ελκυστικό με την γεωμετρία του. Είναι και τόσα τα πατρόν και οι ιδέες γύρω τριγύρω.

      Ωστόσο Άννα μου προτιμώ τις εντελώς ελεύθερες συνθέσεις με φουλ έντονα χρώματα και μπόλικο ράψιμο στο χέρι. Μη φανταστείς ράψιμο επαγγελματία.. έτσι κι αλλιώς επιδιώκω το πιο χαλαρό αποτέλεσμα (στο ελεύθερο).

      σε φιλώ

      Delete
  2. Ωωωωωω Στέλλα μου, πολύ όμορφο. Θα το έλεγα άνετα εντυπωσιακό. Λατρεύω τη γεωμετρία του και την αντίθεση των χρωμάτων. Μπράβο, γειά στα χέρια σου!

    ReplyDelete
  3. χαίρομαι που σου αρέσει Γιάννη.. είπα να γίνω λίγο πιο αισιόδοξη μέσα στο άγχος μου, τα χέρια μου δουλεύουν μανιωδώς (κυρίως όταν διακατέχομαι από άγχος)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να το κάνεις κορίτσι μου! Είναι μια λυτρωτική άμυνα απέναντι στο άγχος και την πίεση! Την καλησπέρα μου.

      Delete
  4. ΥΠΕΡΟΧΟ!!! Τελεία και παύλα.
    Καλό βράδυ Στέλλα μου!

    ReplyDelete
  5. Τελεία και παύλα. Βόλεψε! Με παίδεψε, φαντάστηκα πως θα το τέλειωνα σε ένα τριήμερο μου πήρε επτά μέρες. Το χαίρομαι τώρα..
    Καλό βράδυ Αννίκα!!!

    ReplyDelete
  6. Έγινε φανταστικό Στέλλα μου.
    Μπράβο σου!
    Ανυπομονώ να το φτιάξω κι εγώ.
    Τα καλά του διαδικτύου είναι αυτά.
    Καλό βράδυ και καλό ξημέρωμα.
    Φιλιά.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ρένα το χάρηκα όσο δε φαντάζεσαι. Περιμένω να δω και το δικό σου. Επίσης περιμένω και το επόμενο project (όλο και κάτι θα τρέξει)
      καλό βράδυ
      όνειρα γλυκά

      Delete
  7. Κι εμένα μου φαίνεται πολύ δύσκολο το πώς κατάφερες να κόψεις σωστά όλες αυτές τις λωρίδες υφάσματος και μετά να πετύχεις και τη σωστή ραφή τους. Και τα χρώματα τέλεια ταιριασμένα! Και ναι, το στεφάνι σου είναι πανέμορφο, με πολύ γούστο και νοστιμιά και πολύ σικάτο :)
    Κάτι μου λέει πως αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι ξεχωριστά, για κάποιο λόγο, για σένα και την οικογένειά σου.
    Καλύτερα να το έχεις μέσα στο σπίτι, πιστεύω. Να το χαίρεστε κάθε μέρα, όλη μέρα.
    Πολλά φιλιά Ψαροματάκι μου και καλό σου απόγευμα!

    ReplyDelete
  8. Μαρία, υπάρχουν για αυτό τον λόγο τα πατρόν. Τα χρώματα είναι υφάσματα που μου είχε στείλει μια αγαπημένη αναγνώστρια του blog μου (καλή της ώρα όπου κι αν βρίσκεται), ήταν μεγάλη η ποικιλία και πολύ όμορφα!
    Εύχομαι να έχουμε την υγεία μας όλοι, όλα τα άλλα γίνονται!
    Καλό απόγευμα Μαρία μου
    φιλιά

    ReplyDelete

ερώτηση

  Έχεις δοκιμάσει να κάνεις κάτι που ως τώρα το θεωρούσες αδύνατο για τα δεδομένα σου και να το φέρεις εις πέρας; Τελικά κερδίζει αυτός που ...