Sunday, November 20, 2022

γιατί η πρώτη επιλογή;


 

Ποιός είπε πως θα πρέπει να είμαστε η πρώτη επιλογή στην ζωή κάποιων ανθρώπων;  Ότι δεν έχουν αξία για μας οι άνθρωποι που δεν είναι στις καθημερινές επιλογές μας;   Γιατί πρέπει να μην δηλώσουμε την παρουσία μας και την ύπαρξη μας σε όσους μας ξέχασαν;  Γιατί να μην εμφανιστούν στη ζωή μας όσοι ξεχάσαμε;  Υπάρχει λόγος που κρατάμε μια απόσταση αλλά υπάρχει σημαντικότερος λόγος να έρθουμε πιο κοντά.  Συνήθως αυτός που δεν κάνει το πρώτο βήμα χάνει.  Αυτός που έχει τον εγωισμό.  Γιατί την κάθε σχέση,  την κάνουν δύο άνθρωποι κι όχι μόνος του ο καθένας.  Και όχι,  πολλές φορές δεν είναι καλύτερη η μοναξιά.  Καλύτερο είναι να είμαστε ευέλικτοι και αποδεκτικοί.  Πάντα με ειλικρίνεια,  αυτογνωσία και όρια!


2 comments:

  1. Μέγα θέμα έθιξες. Όλα τα χρόνια τής ζωής μου, τα περνώ να "καλλιεργώ" και να διατηρώ κάποιες σχέσεις, με αποτέλεσμα πολλές φορές να αποδεικνύομαι βλήμα. Εντάξει, δε λέω, ξέρω ότι με αγαπούν κάποιοι άνθρωποι, αλλά δε χάθηκε ο κόσμος να βάλουν το "κουλό" τους να με πάρουν ένα τηλέφωνο και να μου πουν να πάμε για έναν καφέ! Δεν ζητάω να είμαι η πρώτη επιλογή, αλλά όχι και η "καμία" επιλογή. Και μιλώ κυρίως για φίλους και παρέες, γιατί τους συγγενείς τούς αγνοώ, ενώ τα φλερτ τα..αγνοώ! 😂 Χιχιχι!

    Άσχετο, αλλά ρε συ, πόσο ωραίες φωτογραφίες αναρτάς; Αυτή δε η κινούμενη με το τσάι και τα "πασταφλοράκια", είναι όλα τα λεφτά! Μπορείς να μου την στείλεις στο μέιλ (pio.pistos.filos@gmail.com) ή να μου πεις αναφορά πηγής; Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων! Καλημερούδια και καλή εβδομάδα 🎈💕🎈

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλημέρα Πέτρα μου!
      Εγώ πάλι θεωρητικά μιλάω. Στην πράξη δεν ξέρω αν έχω κάνει όσα θα ήθελα να κάνω για τις σχέσεις μου. Μάλλον τα θέλω μου από τα μπορώ μου απείχαν πολύ. Θα έλεγα ότι περισσότερο ζητούσα. Ένα από αυτά που ζητούσα ήταν να είμαι στην πρώτη θέση στην καρδιά του άλλου. Μπαμπάς, μαμά, αδερφή, φίλοι. Όμως αν οι άνθρωποι αγαπούν και άλλους δε σημαίνει πως δεν αγαπούν κι εμένα. Είναι μη ρεαλιστικό πχ να θέλει ένα άτομο να είναι η καλύτερη μου φίλη. Θα μπορούσε να είναι απλά μια φίλη που όταν βρισκόμαστε περνάμε καλά. Όπως τόσες και τόσες.
      Μπα εγώ τώρα πια δεν ζητάω να με πάρουν τηλέφωνο να πάμε για καφέ γιατί αυτοί που δεν το κάνουν προφανώς ξέρουν ότι δεν θα περάσουμε καλά.
      Εκεί όμως που πάω για να πιώ καφέ ξέρω ότι μπορεί να μην είμαι (φυσικά και δεν είμαι) η καλύτερη, η σούπερ παρέα τους, αλλά είμαι μια παρέα. Κι αυτό εκτιμητέο. Όταν ζητάμε πάρα πολλά, αποζητούμε και την απομόνωση και την μοναξιά.

      Ναι είναι ωραίες οι φωτογραφίες, σ ευχαριστώ. Για αυτό τις επιλέγω για να τις απολαμβάνετε όπως κι εγώ.

      Delete

προγραμματισμένη σύμπτωση

  Κατεβήκαμε στο κέντρο νωρίς,  για να αποφύγουμε την βροχή που μας υποσχόταν το μετεωρολογικό.  Περπατήσαμε παραλιακά,  όλη η διαδρομή απολ...